reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

reklama
jak nie jak tak? u mnie tak jest. w ciazy i podczas karmienia mialam c a teraz momentalnie wrocilam do a i wygladaja jak przed ciaza.
widzisz czyli roznie to bywa,duzo zalezy od elastycznosci skory od genow,od tego jak szybko nasza skora powroci do swej elastycznosci,rozmiarow,u niektorych bywa tak ze jest to kwestia miesiaca,a u niektorych trwa to znacznie dluzej,lub biust w ogole nie wraca do swej formy sprzed ciazy

Ja prze urodzeniem Julki miałam rozmiar B, po karmieniu został rozmiar C z czego byłam zadowolona;-) Teraz mam wagę sprzed ciązy, a nawet mniej,biust rozmiar 80 D i też jestem zadowolona,mógłby mi taki zostać;-)Karmię drugie dziecko,byłam dwa razy w ciązy,biust mi nie zwiotczał,wyglada dobrze,nie mam żadnego rozstępu,wszystko zalezy od elastycznosci skóry i uwarunkowania genetycznego.

ja zganiam wszystko na ciąże. logiczne, że jak piersi się powiększają to skóra się naciąga itd itd. Ja miałam bardzo małe piersi i teraz też takie mam ale dodatkowo kilko skóry. Czas pokaże czy będą ładniejsze ;)

komi- w ciąży nie paliłam, gdy karmiłam też nie. od ponad miesiąca pale średnio jeden papieros dziennie ;)

Estragon, to ja zaczęłam o tym szorowaniu krechy ciążowej, siostra mi to poradziła. I nie chodzi o to że ją się zmywa bo brudna;-) Jest tak jak piszesz - krecha jest efektem działania hormonów. A te hormony działają tak że w tym miejscu w skórze zbiera się więcej pigmentu i skóra ciemnieje. Potem hormony przestają działać, ale krecha nie znika nagle, tylko zostaje tak długo póki nie zejdzie warstwa skóry w której jest więcej pigmentu. Każdy wie że skóra się odnawia - bez przerwy tworzą się nowe warstwy wewnątrz, a zewnętrzny naskórek się ściera.
Z tego wynika że krecha zejdzie gdy zejdzie warstwa skóry - a więc szorowanie może trochę pomóc.
Nie wytłumaczyłam tego fachowo, ale najlepiej jak umiałam.

Co do biustu się nie wypowiadam za bardzo bo nie wiem jak to jest, tylko jedno uważam za pewnik - na pewno piersi zwiotczeją jeśli często będzie się ściągać pokarm ręcznie, mocno uciskając, tak jak ja durna baba wcześniej robiłam. Teraz mam laktator i jest lepiej:-)

ale chyba krecha nie ma nic do karnacji bo ja z tych bladych nawet bardzo bladych a kreche mam jeszcze i to dobrze widoczną ;)

nikita - bardzo łądnie wytłumaczyłaś ;)

reklama
jak nie jak tak? u mnie tak jest. w ciazy i podczas karmienia mialam c a teraz momentalnie wrocilam do a i wygladaja jak przed ciaza.
Ja karmiłam Jagodę półtora roku. Gdy miała ponad rok jadła juz niewiele cyca, bo miała inne pokarmy, wiadomo, ale piersi zupełnie nie stracily wyglądu. Zawsze miałam A, po porodzie trochę urosły, a im mniej karmiłam tym bardziej malały. I tak jak pisze Nataliak juz nawet pod koniec karmienia piersi wyglądały jak przed ciążą:) Teraz nie wiem jak będzie. Wiadomo, wiek robi swoje z ciałem...:///

nikita to co piszesz ma sens bo to tak samo jak z opalenizna, tez ja mozna 'zmyc'.
Też mi się tak wydaje.

Do góry