reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

Ja jestem 9 dni po porodzie narazie straciłam 5 kg.....to nic w porównaniu do tego ile jeszcze do zrzucenia (13 kg), chce wrócić do wagi z przed ciąży :-) Brzuch jest okropny taki pusty worek z rozstępami :-:)zawstydzona/y: OKROPNOŚĆ
Kupiłam krem i smaruje ale zobaczymy co z tego wyniknie.....

reklama
Ja dzisiaj miałam gratulacje od koleżanki że jestem w ciąży... nawet zapytała w którym miesiącu... oj ten brzusio... ale z tego co widze to z dnia na dzień jest coraz lepiej... ale 10kg musze sie pozbyć...

a tez nie karmię...pokarm zanika....

Alutka mam nadzieje ze uda nam sie zrzucic te zbedne kg pomimu nie karmienia piersia, tez mam 10kg a marzy mi się 16

mi najpierw teściowa w szpitalu rzuciła niby żartem - to kiedy rodzę drugie? przełknęłam żabę, ale jak moja matka tak zapytała to najpierw ją o*******iłam zdrowo, a potem się popłakałam, co za k****a żarty 2-3 dni po porodzie, że mi brzuch sterczy
na szczęście z dnia na dzień jest coraz mniejszy i już się do pasa poporodowego szykuję
na wagę nie wchodze, bo się boję, a przez karmienie to mam apetyt
próbowałam też ciasta marchewkowego z polewą czekoladową i młodemu nic nie było,

jedna rzecz mnie martwi albo zastanawia, tylko 5 dni miałam krwawienie, teraz sucho i czysto ................. ?? a co z 6 tygodniami połogu? przejmmowac się czy nie przejmować?
i kiedy do gina na jakieś sprawdzenie się wybieracie?

jedna rzecz mnie martwi albo zastanawia, tylko 5 dni miałam krwawienie, teraz sucho i czysto ................. ?? a co z 6 tygodniami połogu? przejmmowac się czy nie przejmować?
i kiedy do gina na jakieś sprawdzenie się wybieracie?

bali u mnie pożadne krwawienie było w 1 dzień, w drugi dzien ta krew była jasniejsza, dziś jeszcze jeśniejsza i mało jej jest, więcej jakby jakiś sluz czy coś,
mi to tłumaczą, że zostałam dobrze wyczyszczona po porodzie i może to od tego..
albo po prostu taka już nasza natura :-)
nic chyba się tylko cieszyć :-)

U mnie jest już -9... z 10.5 które przytyłam. Brzuch w sumie płaski, ale tak jak piszecie- narazie raczej galaretowaty... Staram się go smarować kremem ujędrniającym, tak mi radziła masażystka, a co będzie potem, to zobaczymy....
Szwy mam zdjęte, jest lepiej, ale i tak po całym dniu doooopa boli:-(
Jeśli chodzi o krwawienie, to ja dopiero od 3 dni mam mniejsze, ale i tak podpaski niezbędne... Natomiast dość długo musiałam nosić te wielkie z belli:eek: Może masz po prostu szczęście, Bali:tak:

bali u mnie pożadne krwawienie było w 1 dzień, w drugi dzien ta krew była jasniejsza, dziś jeszcze jeśniejsza i mało jej jest, więcej jakby jakiś sluz czy coś,
mi to tłumaczą, że zostałam dobrze wyczyszczona po porodzie i może to od tego..
albo po prostu taka już nasza natura :-)
nic chyba się tylko cieszyć :-)
a wiesz, że o tym nie pomyślałam, przecież w czasie cc "odkurzacz" wciągał ile się dało ...... hmmm

reklama
ide 24 maja czyli 6 tyg po porodzie, ja p cc krwawilam 5 dni intensywnie, 5 dni srednio lub praiwe wogole, a teraz własnie ten sluz :eek:

Do góry