reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

a ile miałaś? mie strasznie ciągną

Trzy - w tym jeden rozpuszczalny... ale jeden z tych dwóch - tak mnie w dupsko pił... że mysłałam ze zwariuję... koooooszmar!

ale na szyjce mam 4! bo pękła obustronnie - także jestem poszatkowana jak kapusta... i dziurawa jak sito...

nie wiem jak to bedzie przy trzecim dziecku..???:no:

-------------------------------------------------------

Już prawie nie krwawię, lekko plamię jak na końcówkę okresu. Za duzo kupiłam tych wkładów porodowych. Zurzyłam 1 paczke Belli i 1 paczkę hartmana, teraz uzywam zwykłych podpasek...

jedne hartmany mi zostały - ktora chce????? wysle za fri

Ale szybko schodzą mi te kg... dziś waga pokazała 58,6 kg - sporo sie pocę... widocznie to ta woda schodzi...
brzuch tez schodzi zaskakująco szybko, bedzie potrzebował coprawda troche cwiczen, bo jest taki nawet nie flakowaty, tylko taki.... hmmm... "nie gęsty"

jeszcze 5 kg - musze tylko zostawic te słodycze, bo juz widzę, ze je podjadam... ehhh - słaba wola

Ostatnia edycja:
reklama
własnie, duzo zalezy od porodu. Mnie połozna po porodzie zaraz zapytała; "to co? kiedy umawiamy sie na nastepne?" Po moim porodzie to ja gotowa jestem zaraz ;)

Dziewczyny orientujecie się kiedy po cc można zacząć nosić pas poporodowy?

położne w ogóle odradzały noszenie pasa, kazały ćwiczyć, ale ja juz pas mam kupiony, lada dzień się będę w niego wbijać tak na 2-3 godz.

sporo sie pocę... widocznie to ta woda schodzi

też się zastanawiałam o co chodzi, ze 2 dni w domu pociłam się okrutnie, a teraz fajnie, spodenki ciążowe z tyłka spadają

podziwiam :tak:

ja chyba przy jednym zostanę

ja też :D chyba resztę gromadki adoptujemy, pożyjemy zobaczymy ....

Nie ma co się przejmować, ja po porodzie krwawiłam około 2 tygodnie, ale u mnie krwawienie zbiegło się z 1 miesiączką dlatego tak długo, a tak to krwawiłam około tygodnia i miesiączkę miałam też około tygodnia. A połóg jest 6 tygodniowy, bo przecież prócz krwawienia, to jeszcze macica się zwija, a tego to już nie widać gołym okiem i średnio trwa to 6 tygodni (u mnie trwało dłużej).

wampi 2 tygodnie po porodzie miałaś pierwszą miesiączke???? czy ja cos zle zrozumialam? jakos wczesnie...

własnie, duzo zalezy od porodu. Mnie połozna po porodzie zaraz zapytała; "to co? kiedy umawiamy sie na nastepne?" Po moim porodzie to ja gotowa jestem zaraz ;)

Fajnie :) choć z ta decyzją o kolejnym natychmiastowym porodzie...to może sie wstrzymaj...bo chce sie ją zmienic, jak mały ząbkuje - i około roczku nie mysli sie o niczym innym - jak o utopieniu go w Wiśle... buhaha :)

Fajnie :) choć z ta decyzją o kolejnym natychmiastowym porodzie...to może sie wstrzymaj...bo chce sie ją zmienic, jak mały ząbkuje - i około roczku nie mysli sie o niczym innym - jak o utopieniu go w Wiśle... buhaha :)

heh, aż tak przyjemny to ten poród nie był żeby natychmiast ;)) no i atrakcje po są słabe...
Najwazniejsze, ze sie nie zraziłam. A topic nie trzeba, oddamy na przechowanie tesciowej he,he

no właśnie ja jestem ponad 3 tygodnie po porodzie i nadal krwawię, miałam się ustawic do gina na kontrolę poporodową na dzisiaj i dobrze, że się nie umówiłam

reklama

Julienx tez sie tego bałam ale moja Majka nawet nie gryzła tak że miałam z nią spoko ;-).Zobaczymy jak teraz z małym będzie.

Do góry