reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

alis - dzwoniłam właśnie do mojej gin. Powiedziała, że to normalne. Miesiączka powinna pojawić się 2,3 miesiące od zaprzestania karmienia. I nie ma co się martwić. Przypomniała też, że cały czas trzeba się zabezpieczać.

A Ty od początku nie karmisz ?

W zasadzie od początku bo ja karmiłam piersią + butelką przez pierwsze 2 tygodnie a potem przeszłam zupełnie na butelkę. Dzięki za informację od ginki, w takim razie mam jeszcze czas aby dostać okres :p

reklama
Nie wiem czy w dobrym wątku piszę ale chyba tak :) Mam pytanie natury intymnej. Otóż jestem ponad dwa miesiące po porodzie, krocze zagoiło się dobrze i niby jest wszystko ok poza tym że nie jestem w stanie uprawiać seksu...próbowaliśmy już kilka razy ale jak tylko mąż wejdzie choć kawałek boli mnie strasznie że aż mi łzy do oczu napływają...u gina byłam po 6 tygodniach i powiedział że jest wszystko ok a teraz wizytę mam dopiero za tydzień ale może któraś miała podobnie albo wie co to może być...? Poza tym mam jeszcze tak że czuję jakby łechtaczka miała skurcze...hmm...nie wiem jak inaczej to opisać ale sądzę że jeśli któraś z Was miała lub ma podobnie to zrozumie o co mi chodzi :)

mam pytanie, czy jak 7 dni po rozpoczęciu brania Azalii (7 tygodni po porodzie - 25 czerwca) zaczęłam krwawić jak na @ i trwało to 7 dni, to czy to na pewno była @, czy to mogło byc tzw. plamienie wynikające z brania pigułek? bo cholercia od tej pory cisza... i nie mam drugiej @... a myslę o założeniu wkładki i z tego co wiem to sie robi podczas @

Alis, odpisałam Ci na priv :)

afi mi ginka mówiła ze przy azali nie ma miesiaczek
A dziewczyny które nie miały miesiączki jeszcze od porodu a karmią piersią.Czy brałyście już tabletki jakieś?
Bo mi ginekolog mówiła żebym azalie zaczęła brać od pierwszego dnia miesiączki.A ja ja narazie nie mam tej miesiączki,robiłam test i nie jestem w ciąży.Od wczoraj zaczęłam brać bo wyczytałam ze można.Jak dziewczyny lekarze wam mowlila coś na ten temat jak się miesiączka nie pojawi to tez można brac?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jednoskladnikowe tabletki zaczynamy brac w dowolnym momencie. nie robimy przerwy miedzy opakowaniami i miesiaczka jako taka nie wystepuje, u niektorych kobiet moga wystapic jedynie nieregularne plamienia ktore z miesiaczka nic wspolnego nie maja.

martika, mam duże wątpliwości co do tego co ci powiedział lekarz, bo Azalie można zacząć brac w każdej chwili, a nie w pierwszym dniu miesiączki... moja ginka powiedziała że moge zacząc brac od razu. zreszta tak jest w ulotce napisane (oczywiście pod warunkiem że nie jest się w ciazy). Dziwi mnie tez to, że lekarz powiedział Ci że nie ma miesiączek przy Azalii, bo moja ginka dała mi Azalie i powiedziała że poczekamy 2 miesiączki żeby zobaczyć jak są obfite i jak nie będa bardzo obfite, to przy kolejnej załozy mi wkłakę, więc jesli ją dobrze zrozumiałam, to z tego by wynikało, że przy Azalii miesiączka występuje... :/

jednoskladnikowe tabletki zaczynamy brac w dowolnym momencie. nie robimy przerwy miedzy opakowaniami i miesiaczka jako taka nie wystepuje, u niektorych kobiet moga wystapic jedynie nieregularne plamienia ktore z miesiaczka nic wspolnego nie maja.

teraz to już nie kapuję... to jak moja ginka chce czekać na @ która nie nastąpi jeśli biorę azalię? a ja chce wkładke założyć, którą zakłada sie podczas @...? :/

reklama
A ja mam pytanie do dziewczyn które miały cesarkę?
Czy Was tez rana pobolewa? Dzisiaj zauważyłam że miejsce, które mnie czasem boli jest trochę napuchnięte i trochę się zaniepokoiłam:-(
Co to może być? Bo chyba normalne to to nie jest

Do góry