reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

Komi, no widzisz, a mowilam ci, ze to nic nie boli i trwa minute. :tak: Fajnie, ze juz jestes po i wszystko jest o.k. Teraz masz spokoj na 5 lat. ;-) Co do plamienia po zalozeniu, to nie umiem ci odpowiedziec, czy mialam, bo ja mialam za kazdym razem zakladane podczas okresu, a wiec i tak plamilam. A bolu zadnego, nawet takiego miesiaczkowego nie mialam. U ciebie jest to ciagniecie miesiaczkowe, moze temu, ze plamisz, zalozenie spowodowalo cos w stylu miesiaczki, moze temu, ze ty zakladalas te z hormonami, a to troche jak minipigulka i przy minipigulce na samym poczatku brania sa lekkie plamienia, to moze i przy zalozeniu spirali hormonalnej jest na poczatku podobnie. Trudno mi powiedziec, bo ja tylko zwykle miedziane mialam i dotego zakladane podczas okresu. Lekarz cie nie informowal, ze tak moze byc? Bo ja niestety, nie umiem ci na to pytanie odpowiedziec.

A ja mam motylki w brzuchu, za 2 tygodnie @ jak nic. Mi moja ginekolog powiedziala, ze juz teraz przy pierwszej @ mi zalozy, mimo tego, ze 12 tygodni od porodu, chyba jeszcze nie bedzie, no ale prawie, bedzie cos 11 tygodni. Jezeli dostane okres tak jak sobie teraz licze, a raczej tak bedzie, bo wynika to z testow owulacyjnych, no i z tego, ze mam ochote rzucic sie na meza, :szok:tylko teraz bez zadnej anty mi nie wolno, bo bede musiala sie do kwietnowek wpisac...:-D Ja bede miala zakladana znowu te zwykla TT380 active.

reklama
co za glupoty opowiadasz nu nu!!! najgorzej ten 1 raz potem juz z gorki:-) mi gin polecil ze taki nawilzajact aby przed stosunkiem nasmarowac sobie wejscie do pochwy noi partner tez moze sie posmarowac,ma to wlasnie ulatwic ten 1 kontakt nazywa sie żel K
BAIFEM K ŻEL 40 G - Cena: 8.50 zł - Apteka Internetowa Cefarm24.pl - Leki, suplementy i kosmetyki w jednym miejscu

my stosowalismy kiedys ten zel, ale nie bylismy zadowoleni. jakos dziwnie sie kleil... :/ teraz uzywamy Feminum i jest o niebo lepszy

ja tak.
w 7 dniu brania tabletek dostałam @ i też była dużo obwitsza, niż przed ciążą

ja to samo - 7 dzien brania tabletek (jesli dobrze pamietam, albo 8) i przyszla @
na poczatku myslalam ze to tylko plamienie - skutek uboczny brania anty i zastanawialam sie dlaczego jest takie obfite, bo nie moglam uwierzyc ze to juz @. krwawienie trwalo 8 dni i bylo obfite... :/

dodam ze karmie tylko piersia, bo młoda dostala butle zaledwie kilka razy

Ostatnia edycja:
Mirena nie działa wczesnoporonnie z uwagi na uwalniający sie hormon-nie dochodzi do zapłodnienia. Podczas stosowania innych wkładek zapłodnione jajeczko jest eliminowane z organizmu kobiety, z uwagi na jałowy stan zapalny w obrebie macicy.

Komi, jaki stan zapalny? :/ napisz prosze, bo nie wiem o co kaman, a zastanawiam sie caly czas nad wkladka

Ostatnia edycja:
Komi, jaki stan zapalny? :/ napisz prosze, bo nie wiem o co kaman, a zastanawiam sie caly czas nad wkladka

hmmm nie wiem skopiowalam z forum innego gdzie wlasnie pisano iz mirena nie jest wkladka wczesnoporonna bo zapobiega zapoldnieniu a nie jak wkladki miedziane zagniezdzeniu sie juz zapoldnionego jejeczka

ja mam Mirene od czwartku i jak narazie sobie chwale:-)

wampi kurna mnie też boli :szok:
i to zaczęła boleć jak pojechałam 350 km nad morze, aż dziwne, a najbardziej mnie boli, jak stringi założę :no:

A ja po drugim "drugim razie" i nic nie bolało:-) Bo pierwszy raz bolał, więc mężulek był bardzo bardzo bardzo delikatny, tak po milimetrze się ruszał i nie skończył. Dzięki temu się chyba rozrobiłam jakoś i teraz już było ok. Chociaż szczerze to przyjemność też była średnia, tak jakbym straciła czucie, ciekawe czy to przejdzie:-/

a ja w piatek byłam na wizycie u gin, bałam się jak cholera ale padni doktor była tak delikatna, że nie bolało mnie NIC. niestety jak dochodzi już do zbliżenia z moim K blokuje się momentalnie, pomalutku pomalutku.. może w końcu uda się poszaleć bo tak to ani mi ani jemy chyba to wilkiej przyjemności nie sprawia ;D ;D ;D

Ja wczoraj też tak miałam, że założyłam stringi i mnie bolało. A dziś zauważyłam jak byłam w kibelku, że jak usiądę w większym rozkroku, to też pobolewa.

od stringów to rozumiem, bo może podrażaniać, a z rozkrokiem nie próbowałam jeszcze ;-)
ale jak chodzę w spódniczce bez majtek, to jest ok :-D

reklama
Do góry