reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

A skad wiesz, ze masz robilas test owulacyjny, czy bylas na usg. Jak jest owulacja, to chyba powinna byc po niej i miesiaczka. Wczesnie masz te owulacje jak na pelne karmienie piersia.

ja jestem z tych co wiedza kiedy maja owulacje. i to wcale nie jest wczesnie bo po 3-4tygodniach od porodu mozna juz miec.

reklama
ja jestem z tych co wiedza kiedy maja owulacje. i to wcale nie jest wczesnie bo po 3-4tygodniach od porodu mozna juz miec.
powiedz mi jak to poznajesz bo tez bym chciala kurde wiedziec kidu u mni jest owulacja

a ja dzis po wizycie poporodowej wszystko ok,dostalam narazie carzette a za 3 mies mamy pogadac o wkladce

acha noi 1 raz mamy juz z M za soba:-) i powiem wam ze bylo suuuuuper,zero kurde bolu,nic a nic,moj lekarz zszyl mnie ekstra!!!!!!!!!

jestem bardzo zadowolona:-) i jest o niebo lepiej niz po 1 porodzie

powiedz mi jak to poznajesz bo tez bym chciala kurde wiedziec kidu u mni jest owulacja

po pierwsze zmieniony sluz a po drugie bol w okolicy jajnika z ktorego akurat byla owulacja. dzieki temu zawsze wiedzialam kiedy mam owulacje i udalo nam sie uniknac wpadki przez dlugi czas a jak juz zaczelismy starac sie o dziecko to udalo sie za pierwszym razem :)

Owulacje poznaje sie glownie po sluzie, szyjce macicy, twarda, czy miekka, naglym skoku temperatury po uprzednim spadku, no i tym bolu owulacyjnym, ktory nie zawsze musi wystapic. Te wszystkie objawy wskazuja nie tyle na sama owulcje, co na okres plodny. A kiedy dokladnie wystapila owulacja, trudno jest okreslic, nawet test owulacyjny jej nie wykaze, bo moze nastapic nawet do 70 paru godzin po dodatnim tescie owulacyjnym. Podobnie z bolem owulacyjnym, nie musi on wcale wskazywac na sama owulacje, bo moze nastapic na krotko przed owulacja lub podczas owulacji lub na krotko po owulacji. I nie zawsze ten bol musi wystapic. Np. ja mam niektore cykle z tym bolem, a niektore bez. No. ale po tym wszystkim mozna poznac, ze sie mialo owulacje. Stad ja np. wiem, ze jeszcze nie mialam owulacji.

Matko,idę dzisiaj do gina. Jak wszystko będzie ok, to czeka mnie mój "pierwszy drugi raz". Na samą mysl o tym jestem przerażona i się spinam. Mam cichutka nadzieję, że będzie jak u Komi, lepiej niz za pierwszym razem.
No i jeszcze jedna sprawa mnie stresuje. Mam straszie wyczuwalną bliznę po szwie. Chyba szew się nie rozpuścił, narosła na niego skóra i zrobiło się okropne zbliznowacenie. Ohydne:////// Juz czuję, że to mnie będzie bolało podczas sexiku.

Oleśka, też mam coś takiego, no i trochę próbowaliśmy już i bolała druga strona, a tam gdzie blizna i te zgrubienia (bo mam parę) to nic, chyba straciłam czucie bo w tym miejscu ani bólu ani frajdy:dry:

tez mam takie zgrubienia i pytalam gina czy to moga byc nierozpuszczone kawalki nici. powiedzial ze nie, ze blizna jest jeszcze swieza i z czasem sie wygladzi.

reklama
Do góry