reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

Moj "pierwszy raz", jak wiecie byl juz dawno. I chyba jakas dziwna jestem, bo chyba tylko mi nic nie bolalo. Po pierwszym porodzie tak samo bez bolu, mimo tego, ze przy pierwszym bylam cieta i zszywana.

reklama
hahh, mój pierwszy raz też był dawno:p i wtedy w ogóle nie bolało, za to teraz po porodzie, to nawet na drugi dzień nie mogłam siedziec- i od tej pory się nie przełamałam, na razie drugiego razu nie będzie i zastanawiam się nad sensem brania tabletek:/// z drugiej strony nie chcę odstawic ze względu na @, u mnie jeszcze jej nie było, a po ponad 6 tygodniach połogu mam dośc podpasek, bo tamponów na pewno na razie nie założę, grrrr.

u mnie z zewnątrz "wielkościowo" jest taka sama, natomiast jest krzywa..., w środku- luźniej, takie odniosłam wrażenie, ale nie miałam odwagi zapytac mojego, bo jest szczery, a gdyby powiedział, że "szeroko", to byłoby mi baardzo przykro i pewnie powiedziałabym "bye bye sex"

My już też po "drugim pierwszym" ;) Całkiem przyjemnie ale proby uskutecznienia innej pozycji niz na misjonarza konczyly sie moimi protestami i rozpoczynaniem wszystkiego od poczatku. Malz sie musial nastarac ;)
A kolejne "razy" to jakas komedia, rozkladane na 2-3 etapy bo Prezes wyrażnie sobie nie zyczy przytulanek miedzy rodzicami.
Ale tak szczerze, to dopiero 3 czy 4 zblizenie bylo naprawde OK, normalne dla mnie. Wczesniej bylam spieta i jakas dziwnie wkurzona na sama mysl...

a u nas po porodzie były 3 razy bo teraz @ przylazła, a pozycja dla mnie najlepsza klasyczna- najmniej boli i najmniej się stresuję :-p
elwiwas, u mnie normalnie- tak jak justme pisze, małż też powiedział, że zszyta na miarę jestem ;-)

estragon ja biorę tabletki i mam @. w 7 dniu brania tabletek przylazła :-(

Wczesniej pisalam o "pierwszym" razie po moich dwoch porodach. ;-)A moj prawdziwy pierwszy raz, tez juz dawno byl, nie byl specjalnie bolesny, tylko troche. Najbardziej bolalo to, ze okazalo sie, ze to osoba, ktora na to nie zaslugiwala... Zaluje, ze nie byl to moj maz...

a ja nie chce tego 1 razu:-( wolalabym aby byl on juz za mna,pamietam z Krystkiem ze po 1 razie po porodzie zaczlam krwawic chodz wszystko odbywalo sie bardzo delikatnie itp,kurde zamiast sie rozluznic to czlowiek mysli o tym aby tylko nie bolalo,wrrrr

A skad wiesz, ze masz robilas test owulacyjny, czy bylas na usg. Jak jest owulacja, to chyba powinna byc po niej i miesiaczka. Wczesnie masz te owulacje jak na pelne karmienie piersia.

reklama
Do góry