reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

MAlina ja tak teraz mam - pierwsze opakowanie Jasmin i najpiew miesiącza a po niej plamienie już nie ustało. Mam codziennie przez cały cykl, zostały mi jeszcze 2 tabl, więc zaraz znowu miesiączka ;) Nie martwię się jednak, bo jak kiedyś - kilka lat temu - zaczynałam brać Jasmin, to miałam identycznie - plamienie przez pierwszy cykl, a później wszystko w normie i żadnych plamień. Nie martw się na razie, jak będziesz plamić w kolejnym cyklu, to ewentualnie można pomyśleć na zmianą tabsów, bo te mogą być za słabe na Twój profil hormonalny, ale - tak jak napisałam - na razie normą jest plamienie.

reklama
Ja nadal bez miesiaczki i jakos nie tesknie:happy2:
wczoraj bylam u ginekologa,pierwszy raz po porodzie:zawstydzona/y:jakos tak zeszlo.
10 minut w gabinecie i 120 funtow nie moje:szok:
nie dziwota,ze polscy lekarze tutaj maja sprzet najwyzszej jakosci:sorry:

no ale grunt,ze podwozie ok:-)

wonka, a angielki też chodzą do polskich lekarzy? czy tylko polskie dziewczyny? Pytam z ciekawości, bo nasze są przyzwyczajone do określonych standardów, których angielki mogą wogóle nie znać i nie mieć potrzeby chodzenia do gina, który np robi na każdej wizycie usg.

Lenkaa nie moge odpowiadac za wszystkie angielki,ale te co znam ,lub ktore znaja moje kolezanki to raczej do ginekologa wogole nie chodza.nie czuja takiej potrzeby:sorry:
cytologie sobie tu mozesz zrobic u pielegniarki w kazdej chwili i to im chyba wystarcza.

moje angielskie znajome troche dziwnie na mnie patrza jak mowie,ze do ginekologa co pol roku czy rok chodze.
no i zdecydowanie nie dalyby tyle kasy.wola na impreze czy taksowke wydac.na lekarza nie.

wonka - no właśnie tak też mi się wydawało, że ci nasi lekarze to tylko na rodaczki mogą liczyć, bo angielki to raczej nawyku chodzenia do lekarza na kontrolne badania nie mają, choć chyba trudno im się dziwić, tam inne zwyczaje.

heh ja byłam w środę u gina (dostałam lekki o*******, że 6 m-cy po porodzie powinnam zrobić cytologie) "poskazyc" sie, ze nie mam okresu a czasem takie bóle lekkie mam jakbym miała miec. I co? W czwartek dostałam @... A dziś cały dzień jem non-stop, zwariować można...

chrupcia ja po porodzie jeszcze nie robiłam cytologii, bo jak byłam po 6 tyg. na kontroli, to gin powiedział, że na cytologię mam się zgłosić, jak @ dostanę, a że nie dostałam, to nie poszłam :-D
w zeszłym tygodniu byłam, aby zmienić tabletki, skoro przestałam karmić piersią i teraz kazał mi już za 2 miesiące przyjść zrobić tą cytologię.

reklama
Do góry