reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

a mnie bolą piersi :-(
dziś mija 2 tygodnie jak nie karmię piersią, a od 3 dni bolą mnie piersi, jak biorę Tomka na ręce to masakra, na brzuchu też nie mogę leżeć.
cyce są miękki i sflaczałe a jednak bolą.
wczoraj M mnie wymacał i wyczuł w każdym grudkę, to zaczął masować, trochę przestało boleć, ale dziś rano znów powtórka?
co to jest? bo chyba nie mleko?

dodam, że od stycznia do lutego karmiłam tylko w nocy, więc pokarmu miałam coraz mniej...

reklama
Ja jeszcze trzy lata po karmieniu miałam przy naciśnięciu brodawki był płyn przypominajacy mleko,gin mówił,że to normalne.
Dziewczyny karmiące piersią nie schizujcie z tym brakiem okresu,ja już kilka razy pisałam,że Julię karmiłam 2 lata piersią i nie miałam okresu rok i 10 miesięcy i gin mówił,ze tak moze być,gorzej jak się już raz dostanie,a później nie ma,ale to osobny problem.
Aga jeszcze jest krótki czas od odstawienia,ja w ciągu 1,5 miesiąca od odstawienia od karmienia Julki (brałam przy tym bromergon) przeszłam kilka zapaleń piersi,na przemian raz jedna,raz druga, i tak kilka razy,to co opisujesz,myślę,że to zapchany kanalik.
Ja nie mam okresu i wcale z tego powodu nie rozpaczam ;-)

tylko jak udrożnić ten kanalik, nie wyciągając mleka? :-p
w czwartek idę do gina, bo i tak muszę już tabletki zmienić

Dziewczyny, no kurde, nie wiem o co kaman!!!???
6 lutego dostałam pierwszą @ po porodzie, i w tym dniu zaczęłam brać yasminelle...krwawienie trwało i trwało...potem plamienie - razem 12 dni!!!!! polazłam do gina, nic mi nie wyjaśnił.... teraz nie skończyłam jeszcze tego opakowania pigułek a tu znów plamienie!!!! czy któraś z Was miała takie akcje podczas brania "normalnych" tabletek??? bo kojarzę ze na Azalii lub cerazette plamienia się zdarzają

malina tak może być..
organizm może tak reagować, nie stresuj się, choć wiem, że to męczące.
ja od czwartku zaczynam yasminelle, bo jeszcze kończę teraz cerazette:-)

reklama
Dziewczyny, no kurde, nie wiem o co kaman!!!???
6 lutego dostałam pierwszą @ po porodzie, i w tym dniu zaczęłam brać yasminelle...krwawienie trwało i trwało...potem plamienie - razem 12 dni!!!!! polazłam do gina, nic mi nie wyjaśnił.... teraz nie skończyłam jeszcze tego opakowania pigułek a tu znów plamienie!!!! czy któraś z Was miała takie akcje podczas brania "normalnych" tabletek??? bo kojarzę ze na Azalii lub cerazette plamienia się zdarzają
Mialam podobna akcje ale z Mercilionem...po 2 opakowaniu sie unormowalo..robilam tez badania hormonalne zeby sprawdzic czy wszytsko ok i ok..teraz juz wszystko w normie ale przy pierwszym opakowaniu bylo wlansie tak nieciekawie.

Do góry