reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

My też dzisiaj wizytowaliśmy, dzidzia waży jakieś 1270g i to niepokoi moją ginkę, powiedziała ze jak do 13 maja nie bedzie 2500 g to ide do szpitala :baffled: I generalnie ciąża wygląda na ok 2 tyg młodszą, ale to od początku termin z OM wychodzi na 18 czerwca a z pomiarów to koło 30 czerwca :crazy: , czyli będę zamykać listę czerwcówek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A... i dzidzia się przekręciła i położenie mamy miednicowe.......

Jedyne pocieszenie to takie że wyniki krwi/moczu mam Ok.

reklama
Także wszystko jest super, a ostatni wynik moczu był jednak zafałszowany, bo jadłam w nocy lody z ogromną ilością polewy i mi tego nerki chyba nie przerobiły do rana :-D

Ja dzisiaj mialam USG i generalnie jak mial byc chlopiec tak i jest, klejnoty widac bardzo wyraznie. Wszystko jest ok, tylko lekarz uwaza ze ciaza jest wieksza niz to by wynikalo z OM.

Dziewczyny gratuluję dobrych wiadomości, miło czytać dobre wiadomości!!! :tak:
My też dzisiaj wizytowaliśmy, dzidzia waży jakieś 1270g i to niepokoi moją ginkę, powiedziała ze jak do 13 maja nie bedzie 2500 g to ide do szpitala :baffled: I generalnie ciąża wygląda na ok 2 tyg młodszą, ale to od początku termin z OM wychodzi na 18 czerwca a z pomiarów to koło 30 czerwca :crazy: , czyli będę zamykać listę czerwcówek :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A... i dzidzia się przekręciła i położenie mamy miednicowe.......
Jedyne pocieszenie to takie że wyniki krwi/moczu mam Ok.

Nocanka nie zamartwiaj się wszystko będzie dobrze, Dzidzia nadrobi i mam nadzieję, że bez leżenia w szpitalu się obędzie:-).
Trzymam kciuki za Was i głowa do góry!!! :-)

kabaretka cieszę się że z maluszkiem wszystko okey :-).Duży już ten twój synuś :-).

nocanka a Tobie i twojemu maleństwu życzę przybrania na wadzę :-). I na pewno wszystko będzie dobrze :-).

Nocanka nie przejmuj się ja do tej pory uważałam że mój synuś jest duży bo w 31 tygodniu ważył 2036 g, a na to moja gin że za dwa tygodnie musze zrobić usg bo jak mały nie będzie rósł to też mnie do szpitala położą :baffled:, ale u mnie to wynika chyba z tego że moja gin uważa że synek jest o miesiąc starszy niż wynika to z terminu OM.
Dziewczynki czy oprócz Apapu można brać coś mocniejszego na ból głowy?? Bo od wczoraj mam taką migrenę że wczoraj wymiotowałam ze 3 razy i dalej mnie strasznie boli. CZy pomoże tylko amputacja głupiego łba?:baffled:
A pisałam wam że miałam skurcze i to takie bolesne, dzisiaj mnie mama pocieszyła "dziecko to normalne, też takie miałam na 2 tygodnie przed porodem..." ła no to mnie pocieszyła, bo ja zdaję sobie sprawę że to mogły być skurcze przepowiadające:szok: Ale 2 tygodnie to mało, i boję się że się Filip dużo za wcześnie urodzi.

Nocanka nie przejmuj się ja do tej pory uważałam że mój synuś jest duży bo w 31 tygodniu ważył 2036 g, a na to moja gin że za dwa tygodnie musze zrobić usg bo jak mały nie będzie rósł to też mnie do szpitala położą :baffled:, ale u mnie to wynika chyba z tego że moja gin uważa że synek jest o miesiąc starszy niż wynika to z terminu OM.
Dziewczynki czy oprócz Apapu można brać coś mocniejszego na ból głowy?? Bo od wczoraj mam taką migrenę że wczoraj wymiotowałam ze 3 razy i dalej mnie strasznie boli. CZy pomoże tylko amputacja głupiego łba?:baffled:
A pisałam wam że miałam skurcze i to takie bolesne, dzisiaj mnie mama pocieszyła "dziecko to normalne, też takie miałam na 2 tygodnie przed porodem..." ła no to mnie pocieszyła, bo ja zdaję sobie sprawę że to mogły być skurcze przepowiadające:szok: Ale 2 tygodnie to mało, i boję się że się Filip dużo za wcześnie urodzi.

A mnie się wydaje że tymi skurczami to nie masz co się przejmować :-). W trzecim trymestrze skurcze się nasilają i przygotowują macice do porodu :-).

A mnie zaczęło niepokoić moje podwyższone ciśnienie,przed ciążą zawsze miała prawidłowe a teraz mam średnio 140/80 :-(. Czy takie ciśnienie czymś grozi?

A mnie się wydaje że tymi skurczami to nie masz co się przejmować :-). W trzecim trymestrze skurcze się nasilają i przygotowują macice do porodu :-).

A mnie zaczęło niepokoić moje podwyższone ciśnienie,przed ciążą zawsze miała prawidłowe a teraz mam średnio 140/80 :-(. Czy takie ciśnienie czymś grozi?
Milkada nie chce Cię straszyc ale powiedz o tym ginekologowi moze to nic nie znaczy a moze to być wstęp do czegos poważnego. Ja miałam 150/100 i wylądowałam w szpitalu. Ustawili mi leki na nadcisnienie i jest ok :tak:

Magni mam pytanko odnośnie diety cukrzycowej, czy ja mogę pieczywo chrupkie masłem smarować czy to już niewskazane? I jeszcze powiedz mi po jakim czasie od rozpoczęcia diety cukier powinien się ustabilizować?:-)
Dzięki

Magni mam pytanko odnośnie diety cukrzycowej, czy ja mogę pieczywo chrupkie masłem smarować czy to już niewskazane? I jeszcze powiedz mi po jakim czasie od rozpoczęcia diety cukier powinien się ustabilizować?:-)
Dzięki
Madziumba możesz smarować jak lubisz bo masło nie ma większego wpływu na cukier tylko raczej na cholesterol a tym się nie musisz martwić ;-) Co do stabilizacji cukru to daj sobie parę dni,każdy organizm reaguje troszkę inaczej i kazdemu organizmowi cos innego wpływa na podniesienie poziomu cukru wiec się obserwuj. Szybko dojdziesz do wprawy i będziesz wiedziała co możesz a co nie:) Mi cukier podnosi bardzo makaron a obniża ser biały :-D

Powiem na pewno tylko wizytę mam dopiero na 30 kwietnia . A to przecież jeszcze dwa tygodnie... Będę mierzyć ciśnienie codziennie i jak się jeszcze podniesie to pójdę wcześniej do lekarza,lepiej dmuchać na zimne....:-)

reklama

Ja wiem, ze ciśnienie rozkurczowe nie powinno przekroczyć 100 bo to możne być niebezpieczne. Powinnaś porozmawiać o tym z lekarzem bo twoje 140/80 tez nie jest najlepszym wynikiem. Jeśli lekarz stwierdzi nadciśnienie to na pewno dostaniesz odpowiednie leki. A pyzatym to wskazane jest zaprzestanie picia kawy i coli. Za to kakao , czosnek, natka pietruszki. Pływanie, spacery oraz joga sa jak najbarddziej wskazane.

Do góry