reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja też dzisiaj na czczo miałam ponad normę (109) a godzinę po śniadaniu w normie (129), rozumiem że to źle?
Mnie lekarz powiedział ze w ciąży 130 cukier to jest ok. Ja też mam różnie, ale raczej nie przekraczam 130, choć zdarza mi się też mieć nawet 160 ale nie mam cukru w moczu, bo robie sobie domwe testy paskowe i nie mam ketonów a to oznacza ze dzidzia nie jest głodna a to najwazniejsze.
trzymaj sie cieplutko, pozdrawiam :)

reklama
No to teraz ja:-).Dzis wreszcie gin potwierdził chłopca:tak:-widac było pisanki:-D,mały jest strasznie ruchliwy, cieżko było uchwycić serduszko, ma 1700g, ogólne wymiary odpowiednie co do wieku ciąży, tylko głowa większa, ale to już norma-Misiek jak się urodził to obwód głowy miał taki sam jak obwód klaty:-D. Wszystko w normie, krązek siedzi, waga ok w m-c przytyłam 2kg, nastepna wizyta za m-c dopiero 13 maja.
Gin kazał donosić jeszcze 5 tyg. tak żeby skończyć 36 tyg, wtedy mogę juz spokojnie rodzić, ściągnie krążek i do porodu:baffled::-), aha mały obrócił sie głową w dół.To na tyle, cieszę się ogromnie że wszystko ok-życze wszystkim dobrych wiesci:-)

Inja, Gumisia bardzo się cieszę, że Wy i Maleństwa macie się świetnie :-), tak trzymać.
Regina_fallangi ja dopiero dzisiaj zaczęłam dietę i pomiary cukru glukometrem i zauważam, że mi skacze cukier. Diabetolog powiedział, że na czczo powinnam mieć cukier do 95 a godzinę po posiłkach do 140. Cukru w moczu przy ostatnim badaniu nie miałam.

Rozmawialm dzisiaj z lekarzem i powiedzial ze nic nie bedziemy robic na razie w zwiazku z tym dodatnim HBS'em, mam zrobic poo swietach enzymy watrobowe i zadzwonic do niego. Tak wiec precz stresie i cieszmy sie wiosna...na pewno wszystko bedzie w porzadku:tak: Pozdrawiam serdecznie

Mnie za to od wczoraj cos w prawym boku boli, zwlaszcza jak noge podnosze wyzej (tak w okolicy pachwiny albo jajnika - ciezko zlokalizowac dokladnie)....zapytalam przy okazji lekarza jak dzwonilam i powiedzial ze teraz to juz non stop bedzie mnie cos bolalo bo macica jest juz duza, Iga tez co rusz gdzies ucisnie i dopoki nie ma zadnych naprawde niepokojacych objawow to mam sie nie martwic (typu biegunka, goraczka itp).

Nika 77 z tymi Naszymi Hbsami nie jest naprawdę tak tragicznie. Ja zrobilam wynik i nie mam wsobie aktywnego wirusa- więc jeśli nie masz dolegliwości wątrobowych i wyjdą ci dobre wyniki, prawdopodbnie u Cibie będzie tak samo:-)Napisz czy zrobiląs próby wątrobowe- jak chesz możesz na priva- będziemy mogły wymieniać doświadczenia:-)Buziaczki i dużo zdróweczka życzę Tobie Nika 77 i Całej Ekipie Czerwcówek:-D

No to teraz ja:-).Dzis wreszcie gin potwierdził chłopca:tak:-widac było pisanki:-D,mały jest strasznie ruchliwy, cieżko było uchwycić serduszko, ma 1700g, ogólne wymiary odpowiednie co do wieku ciąży, tylko głowa większa, ale to już norma-Misiek jak się urodził to obwód głowy miał taki sam jak obwód klaty:-D. Wszystko w normie, krązek siedzi, waga ok w m-c przytyłam 2kg, nastepna wizyta za m-c dopiero 13 maja.
Gin kazał donosić jeszcze 5 tyg. tak żeby skończyć 36 tyg, wtedy mogę juz spokojnie rodzić, ściągnie krążek i do porodu:baffled::-), aha mały obrócił sie głową w dół.To na tyle, cieszę się ogromnie że wszystko ok-życze wszystkim dobrych wiesci:-)
fajnie ze wszystko dobrze:tak::tak:ja mam wizyte dopiero 28 i juz nie mogę się doczekać:baffled:

gonia, Inja, gumisia gratuluje dobrych wiesci i udanych wizyt. Ja "wizytuje" jutro. Jestem bardzo ciekawa co i jak..... Oczywiscie mam nadzieje, ze zrobi usg, cobym mogla poogladac mojego "pilkarza":tak::-D Kopie jak nie wiem co:tak: Podziwiam taka aktywnosc:laugh2:

A ja dzisiaj powtarzałam badanie moczu (bo ostatnio cukier się tam zjawił) i upuszczali mi krew z palca na pomiar glukozy.
Wyniki moczu - rewelacja. Żadnego cukru, wszystko w normie. Natomiast poziom glukozy na czczo -71. Pielęgniarka kazała mi szybko coś zjeść, bo się bała, że się przewrócę :-D
Także wszystko jest super, a ostatni wynik moczu był jednak zafałszowany, bo jadłam w nocy lody z ogromną ilością polewy i mi tego nerki chyba nie przerobiły do rana :-D

Mam spowrotem pozwolenie na jedzenie swoich obrzydliwie słodkich paskudztw :-D

Ja dzisiaj mialam USG i generalnie jak mial byc chlopiec tak i jest, klejnoty widac bardzo wyraznie. Wszystko jest ok, tylko lekarz uwaza ze ciaza jest wieksza niz to by wynikalo z OM. Przoduje maly o ok 10 dni, wiec jest szansa, ze urodze wczesniej, co nie powiem bardzo by mnie ucieszylo. Maluch wazy 1800 g, wiec jest pokaznych wymiarow tym bardziej ze ja drobna a tata malego do gigantow tez nie nalezy, jest raczej sredni. Tez uwazacie ze wielkosc z usg moze byc bardziej prawidlowa?

reklama
Do góry