reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Od kilku dni mam takie dziwne uczucie. Jakby mi ktos wsadzil twarda pilke wielkosci kokosa w miejsce macicy, ktora czuje przy schylaniu sie, obracaniu sie w lozku, siedzeniu na krzesle.

no dzidzie masz w srodku :-p To juz nie jest "fasolka", a ok. 10cm bobas :tak: Pewnie akurat tak o wielkosci kokosa :-p

reklama
no dzidzie masz w srodku :-p To juz nie jest "fasolka", a ok. 10cm bobas :tak: Pewnie akurat tak o wielkosci kokosa :-p
Te 10 cm to jest od glowki po pupe a jeszcze sa nozki, wody, lozysko :-)
Ja mialam cos takiego w zeszlym tygodni ale teraz juz wszystko wrocilo do normy. ;-)
Ma to zwiazek z tym, jak dzidzius juz jest wiekszy i unosi sie wyzej miednicy, tak przynajmniej wytlumaczyl mi to lekarz w pierwszej ciazy.

Ostatnia edycja:
Świetne porównanie z tym kokoskiem:). Ja go czuję jak się przewracam z boku na bok w łóżku, podtrzymuję sobie brzuchola żeby za szybko nie leciał, bo mnie wtedy macica boli:).

Nalezy sie cieszyc, ze jeszcze latwo nam sie przewracac z boku na bok lub schylac po cos. Jeszcze troche tygodni a bedzie to wysilek straszny. :)

A ja jestem przerazona, bo juz mam lekko wystajacy brzuch, co przy moim normalnie wychudzonym wygladzie bardzo rzuca sie w oczy. Juz mi ten brzuchol przeszkadza, a co bedzie pozniej...

A ja dumna jestem z tego wystajacego brzuszka i staram sie go eksponowac :)
Co prawda przed ciaza bylam w fazie zrzucania kilku zbednych kilogramow, wiec dlatego moze teraz tak ciesze sie, ze zamiast ukrywac, moge pokazywac :-D

Moj brzuch tez juz niczego sobie;-):tak::tak: Przytylam juz 3kg i sie boje, by nie pobic rekordu;-) Mam nadzieje przytyc jeszcze z 7kg i finito, ale czy mi sie tak uda jak chce.... caly czas mam nadzieje:-D

reklama
u mnie mimo brzusia, na wadze bez zmian, ale to tylko dlatego, ze odkad jestem w ciazy schudlam jeszcze wlasnie. To przez ten brak apetytu, nic juz tak fajnie nie smakuje jak wczesniej :)

Do góry