reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Witajcie
i po wizycie, tym razem się zaskoczyłam bo po moich objawach postanowili mnie przebadać i się okazało że mam rozwarcie powiedziała ze w każdej chwili mogę zacząć rodzić
Tak się zastanawiam ile max można wytrzymać z takim rozwarciem
A i w sobote mam jechać do szpiala na obserwacje chcą zobaczyć pewnie czy rozwarcie idzie dalej

reklama
A jak duże masz to rozwarcie, bo ja mam na ponad 1 cm, ale mi powiedzieli, że niektóre kobiety miały ponad 2 i potrafiły przenosić...

tez cos koło tego, powiedziała tyle ze smiało palec moze wsadzic
tylko nie pokoi ją jeszcze to że mam skurcze i bóle do tego
mi powiedziała ze w każdej chwili mogę urodzić

No ja miałam takie rozwarcie ze skurczami już w 32 tygodniu, ale wtedy dali mi fenoterol. Tobie coś dała na te skurcze?
W sumie nie masz co się bardzo denerwować, masz skończony 36 tydzień, to nie byłby taki wcześniaczek... Będzie dobrze!

ehhh... kobitki u was cos juz sie dzieje mam nadzieje ze jak pojde w poniedzialek do gina to tez cos juz mi powie :p i bede miala sie czym pochwialic. Na dzien dzisiejszy wiem tyle ze napieprza mnie krzyz nie milosiernie gorzej niz w okres juz 4 dzien i mam po kilka skurczy dziennie i brzuchol mi sie opuscil dzis mam zauwazyla i znajoma i jak tak patrze na fotki to faktycznie jakby troche nizej... czy to moze juz niedlugo??? :p chce i chce :p sama nie wiem heheheh

Nanya to trzymam kciuki zeby jak najszybciej po odstawieniu leku malutka sie z Wami spotkala :tak::-)

dilajla
no ladnie :-D to juz niebawem pewnie bedziesz sie z dzidzia sciskac :tak::-)

Im wiecej Was o tym wszytskim mowi to i ja sie czesciej nakrecam ;-) Z tym, ze mnie nic a nic nie boli :-) Choc mam przeczucie ze moze "ten dzien" nastapic w ciagu tego tygodnia ;-):-)

minutka ja tez tak mam ze i chce i jeszcze nie :-D chyba to lek przed nieznanym heeheh

He he Pixelko i na ciebie przyjdzie czas :-D
Wy się zastanawiacie kiedy urodzicie, a ja jak to możliwe że mój syn sobie obsikuje plecy :-D Ech do dzieci powinni dawać instrukcję obsługi :-D

reklama
He he Pixelko i na ciebie przyjdzie czas :-D
Wy się zastanawiacie kiedy urodzicie, a ja jak to możliwe że mój syn sobie obsikuje plecy :-D Ech do dzieci powinni dawać instrukcję obsługi :-D

no to ładnie :-D:-D, a Was też obsikał? bo słyszałam, że u chłopców to się często zdarza?

A ja miałam wczoraj pierwsze ktg, które według doktora wyszło bardzo ładnie. Pobrali mi jeszcze wymaz na GBS, wynik w poniedziałek. A moje przeczucia mówią mi, że mój synek urodzi się w terminie, a już na pewno w czerwcu :-). Zobaczymy czy się sprawdzą...

Trzymam kciuki za wszystkie zestresowane mamuśki. Tu też mam przeczucie, że będzie ok :happy2:.

Do góry