reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Nocanka trzymam kciuki , napewno wszystko będzie dobrzy , maluszek jeszcze podskoczy , przeciez możesz donosić nawet do 42 tygodnia a podkoniec dzieciaczki przybierają na wadze najwięcej.

reklama
Nocanka trzymam kciuki i czekam jak wszystkie tutaj na dobre wieści Powodzenia

Dziewczynki Kochane!

Już po wizycie, niestety jutro idę do szpitala :baffled: Jutro zaczynam 35 tyd a moja Dzidzia waży niecałe 2 kg :baffled::baffled: Generalnie Gince nie podoba się a) moje ciśnienie - twierdzi że za wysokie ale nawet nie wiem ile wyszło. b) nie podoba się to że dzidzia mała c) ułożenie pośladkowe itp itd........Więc właśnie ogarniam chatę i pakuję się, podobno idę na tydzień, zobaczymy.......

Kochana nocanko. W sumie moglaby napisac to samo z tym ze ja jeszcze nie ide do szpitala i nie wiem ile dzidzia wazy no i cisnienie ok. Wczoraj bylam u lekarza w szpitalu i znowu ta sama historia - zmierzyli mi brzuch metrowka i powiedzieli ze jest za maly jak na 36 tyz o jakies 5-6 tyg :( skierowali znowu na USG i podejrzewaja ze dzidzia za alo urosla. Tez byla ostatnio ulozona posladkowo i ja nie czuje zeby sie przewrocila. Dobrze ze idziesz o szpitala bo tam beziesz przynajmniej pod stala obserwacja i beda ogli CI pomoc. NIe martw sie bezie dobrze. Ja am nadzieje ze u nas USG wykarze ze wszystko ok. Tylko ten nie potrebny dodatkowy stres :(

Jak ja was dobrze rozumiem, tez czekam do poniedziałkowego usg zeby sie dowiedziec co jest grane. Cały czas był ok, a nagle cos mu nie pasuje.

Nocanko, ja także trzymam kciuki, żeby było wszystko OK. Wyczytałam w tej centylowej siatce, że w 33 tygodniu ten najniższy centyl to właśnie niecałe 2kg. Ale fakt, lepiej dmuchać na zimne :happy2:

Jeśli chodzi o gardło, to mnie często łapały bóle gardła i anginy. Najszybszym sposobem było płukanie co 2-3 godziny roztworem ciepłej wody z solą :happy2:

Nocanko trzymaj sie dzielnie,dzidzia pewnie bedzie drobna,moja Viki w prawie 41 tyg. miala tylko 2,kg 95. a urodzila sie sliczna i zdrowa,a zobacz na zdjeciach jaki teraz z niej pulpecik...

Nocanka, Kluseczka- trzymam kciuki ze wszytsko bedzie OK, macie pewnie filigranowe malenstwa, ktore nie maja zamiaru tyc by pozniej problem byl z przeciskaniem sie na zewnatrz :-)

reklama
Nocanko trzymaj sie cieplutko bedzie dobrze.
KluseczkaS na pewno bedzie w porzadku :-) musi być!!!!
gumisia81 ja urodziłam równe 7 dni po zdjęciu krążka...;-)

Do góry