reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dziewczyny, gratulacje dobrych wieści :-D Reginko, jak rodziłam Julkę to lekarz ten co mnie zszywał, mówił, żetrzy dni wcześniej kobitka urodziła dziewczynkę 64 bodajże cm i wagi.... 5300!!!!!!!! naturalnie, więc nie ma się co martwić... i umnie wszyscy w domu są duzi i jakoś się naturalnie porodzili... to bie też tego życze, będzie dobrze :-D

Ja tam jutro mam lekarza i jedyne czego jestem ciekawa czy waga poszła w górę ;-) i czy mała ma koło 3 kg...

reklama
u nas w miasteczku w zeszlym roku znajomych cora urodzila naturalnie dzidzie wazaca prawie.....6kg :-)
widac, da sie wszystko. Tu waga nie jest wyznacznikiem cc. Nawet polozenie dzidzi, polozna opowiadala nam o porodzie naturalnym posladkowym.

Ja po wizycie u lekarza - mocz ok, ciśnienie 120/86 pobrana krew do badań. Miałam też usg - dzidzia leży główką w dół i trzyma łokcie i kolanka w okolicach mojego pępucha (oczywiście nie przepuściła lekarzowi i zasoliła mu kopniaczka w głowicę od usg;-)). Także u mnie wszystko w porządeczku. Za dwa tygodnie idę do położnej, a z lekarzem będę się widziała 10.06 o ile, jak on to określił "ja i natura nie będziemy wiedzieć lepiej":-D

Witajcie
mam pytanie czy wiecie jak się po angielsku mówi na czop
jutro mam wizytę i chciałam powiedzieć że chyba czop mi odchodzi ale nie mogę znaleść w słowniku

Witajcie
jutro mam wizytę i chciałam powiedzieć że chyba czop mi odchodzi ale nie mogę znaleść w słowniku
a dlaczego myslisz ze czop Ci odchodzi???? ja juz mam filmy z tym czopem- w poprzedniej ciazy nie wiem gdzie mi sie podzial a teraz bacznie obserwuje i nie wiem czy zauwaze:zawstydzona/y: tzn jak bedzie taki jak w opisach brunatno jakis tam to zauwaze ale czytalam tez ze moze byc zółtawy czy przezroczysty i co sie okazalo w moim przypadku to nie był czop ( ten zoltawy) tylko upławy....

u mnie 2 pierwsze miały niecałe 3300, ostatnia 3780. teraz gin stwierdził ze nie pasuje mu wielkosc do tygodni ciazy. oby to było tylko to ze jest drobna a nie cos powazniejszego. zobaczymy w poniedziałek a teraz tydzien stresu. bo jak pisałam nawet jesli chce sprawdzic cos innego niz wielkosc to on by mi nie powiedział az sie nie upeni na pozadnym usg.
Irka nie przejmuj sie jedne dzieci rodza sie z waga nawet niecalych 3kg inne 6kg i te i te sa zdrowiutkie:-)
Reginka- ja tez nastawialam sie na porod silami natury, ale moja corcia juz pokazuje charakterek i postanowila sie nie obkrecic i prawidlowym kierunku do wyjscia i bedziemy ciac!
Wiem ze istnieje jeszcze opcja porodu posladkowego, ale niesie on za soba ryzyko komplikacji, wiec w takiej sytuacji nie chce ryzykowac by cos moglo sie jej stac i wole byc pocieta!
Ale ty sie nie przejmuj bo waga nie powinna grac tak istotnej roli w porodzie naturalnym, a zreszta ginek chce dobrze, wiec spokojnie:-)

Witajcie
Plug albo mowisz ze mialas show :-)

Reginka- ja tez nastawialam sie na porod silami natury, ale moja corcia juz pokazuje charakterek i postanowila sie nie obkrecic i prawidlowym kierunku do wyjscia i bedziemy ciac!
Wiem ze istnieje jeszcze opcja porodu posladkowego, ale niesie on za soba ryzyko komplikacji, wiec w takiej sytuacji nie chce ryzykowac by cos moglo sie jej stac i wole byc pocieta!
Ale ty sie nie przejmuj bo waga nie powinna grac tak istotnej roli w porodzie naturalnym, a zreszta ginek chce dobrze, wiec spokojnie:-)

Wiem, że mój lekarz chce jak najlepiej i też jestem zdania, że najważniejsze jest dobro dzidzi. Boje się tylko jakichś komplikacji, w końcu to jakiś tam zabieg,
operacja. Nigdy nie mialam styczności z narkozą i w sumie tego też trochę się boję...no ale mam nadzieję, że będzie ok :)

reklama
Ciao dziewczynki!

Chcialam sie zapytac: czy ktoras z Was miala moze usuwany wyrostek podczas ciazy? Ciekawa jestem waszych doswiadczen, gdyz sama mialam taka operacje 2 miesiace temu i fajnie by bylo uslyszec,czy ktos jeszcze przez to przechodzil...Oczywiscie nikomu nie zycze podobnego stresu i strachu o malenstwo:tak:

Do góry