reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Blumetka bardzo się cieszę, że z Juleczka wszystko ok i że tylko cie wystraszyli

ja tez mam dobre wieści bo wyniki jak na 32tc sa zupełnie dobre i nawet lepsze niż w poprzedniej ciąży a ciągle zapominam o witaminach :-)....więc to chyba kwestia dobrze ustalonej zdrowej dietki i dużej ilosci ruchu i słońca

zobaczymy jak w pn pójdzie małej na usg i czy szyjka się nie skróciła za bardzo i będzie komplet wyników...

reklama
wyniki jak na 32tc sa zupełnie dobre i nawet lepsze niż w poprzedniej ciąży a ciągle zapominam o witaminach :-)....więc to chyba kwestia dobrze ustalonej zdrowej dietki i dużej ilosci ruchu i słońca .

super

ale powiem Ci, je ja od poczatku bez witamin wszystkie wyniki mam nienaganne (no, po 1h glukoza byla watpliwa, ale dobrze sie skonczylo), a moja "dietka" to raczej do tych slodkich nalezy, niz zdrowych :-D

ja tez mam dobre wieści bo wyniki jak na 32tc sa zupełnie dobre i nawet lepsze niż w poprzedniej ciąży a ciągle zapominam o witaminach :-)....więc to chyba kwestia dobrze ustalonej zdrowej dietki i dużej ilosci ruchu i słońca.

Pixella cieszę się z dobrych wiadomości:tak:.
Blumetka nawet nie wiesz jak się ucieszyłam, że tylko na strachu się skończyło :tak:, bardzo się cieszę.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie ale kurde człowiek jak dowiaduje sie takie rzeczy to nagle jakby mu sie swiat zawalił.....
Ja juz miałam wizje ze mała sie rodzi z torbielem jajnika i trafia od razu na stół operacyjny....moja matko jeden Bóg wie co mysli matka w takich sytuacjach....bylismy przerazeni ze jak to mozliwe reszta dzieci zdrowe a ta malutka......ech...ale dobra to juz za nami i malutka jest zupełnie zdrowa.Zrobiła nam psikusa i nie wysikała sie .....była gotowa na usg z pełnym pecherzem..ha ha ha teraz mozna sie posmiac....ale wiecie co faktycznie na Usg wyszła czarna plama wiekosci 4 cm....mój gin mówił mi ze jak ja poszłam to potem z przewrazliwienia kazdej pacjentce mierzył ile maja ich pecherze.....

No ale jeszcze raz dziekuje ze na strachu tylko sie skonczyło....
Termin mi sie przesunoł na 21 czerwca a miałam na 8 wiec Juleczka jest poprosru mała ...no ale nie wszystkie dzieci musza byc duze.Wczesniej myslałam ze napewno urodze w maju na koniec a teraz wydaje mi sie ze poprostu bede czerwcowa tak jak byc powinno chyba ze wydarzy sie cos czego nie umiem przewidziec.Ale wolałbym dotrwac do terminu chociaz tego z OM czyli 12 czerwca no bo jak ona malutka to lepiej niech siedzi do konca w brzuszku .....Dzis sie przynajmniej wyspałam bo zeszła noc miałam z głowy....
Miłego dnia:-)

Rzucilam tylko okiem, ale widzę, żesame dobre wieści. Gratuluje dizewczyny :-) Szczęśliwy widzę ten nasz czerwiec i oby tak do końca :tak::-)

reklama
moni_ju- ja tez wolalabym wczesniej ale oczywiscie w przedziale porodu o czasie, bo tak juz wszytsko boli i meczy az drazni i denerwuje...

pixella77 , Carmi- dobrze slyszec dobre wiesci-tak trzymajcie dziewczyny! :-)

ja za tydzien wizyta, oby wszytko bylo OK i bym tego zasranego "breech"-posladkowego okreslenia nie uslyszala!
A mam dziewczyny pytanko...bo coraz bardziej pobolewa, czy czujecie ucisk w okolicach zoladka tak jakos na mostek? kurcze w moim przypadku on sie coraz bardziej dokuczliwy robi, jakis czas temau nie bylo tak zle, a teraz nawet posiedziec nie moge, czy na boku sie polozyc...ojjj boli

Do góry