reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Kalina ale przynajmniej już wszystko wiesz co i jak i w którym tygodniu :tak: szczerze mówiąc to nie wiem co gorsze jedna i druga metoda porodu boli z tym że po cesarce pewnie jakieś środki przeciwbólowe można dostać.
A ja idę dzisiaj na wizytę do gin i mam nadzieję że mnie uspokoi. Na EEG juz byłam i wszystko w porządku z moja głową więc i może z małym też będzie wszystko ok. Trzymajcie kciuki dziewczynki PLISSSSS

reklama
A ja dziewczynki miałam dziś wizytę. Wszystko OK, dostałam skierowanie na kolejną gluzkozę :baffled: Co do łożyska, to ginka powiedziała, że mam ładnie donosić do 36. tygodnia, a potem lecimy się pociąć :-D Mam już bardziej na siebie uważać i aktywność obniżyć do niemal zera, bo wraz ze wzrostem ciąży wzrasta też ryzyko krwawień.

W każdej sytuacji można znaleźć plusy- bedziesz wiedziała czego się spodziewać i kiedy. A niektóre żyją w stresie do końca.
Ja ciągle się boje,że będe sama jak zacznę rodzić i nie dojdę do szpitala- mam do niego co prawda 5 minut drogi-ale bardzo sie boje

No to ja tez melduje sie po wizycie u lekarza...tylko humorek troche kiepski mam bo okazalo sie ze HBS Ag mam dodatni a nie powinno tak byc. Musze w necie poczytac o co chodzi, chociaz nie wiem czy sie nie nakrece przez to:-( Lekarz powiedzial ze nie mam sie czym martwic, kazal zrobic badania na watrobe i powiedzial ze skoro zadnych problemow z watroba nie mam to nie mam sie co martwic a jak sie mala urodzi to tylko trzeba pediatrze powiedziec zeby zwrocil uwage na to ze mialam taki wynik i przebadal dzidziola pod tym katem.....ehhh ale sie jakos zmartwilam. Poza tym wszystko gra, Iga wazy 1643g czyli w normie, siedzi sobie na pupie caly czas (lekarz powiedzial ze jeszcze jest czas zeby sie przekrecila;-)), ja waze 59 kg (tak naciaganie bo waga wskazywala miedzy 58-59), cisnienie dosc niskie 90/60 ale od poczatku jest dosc niskie:-) Poza tym mam wiecej odpoczywac bo ta moja szyjka to jakby sie troche skrocila...(a jak to lekarz powiedzial jeszcze za wczesnie zeby rodzic....to sie wie ze za wczesnie:-D)....tyle ze ja nie lubie lezec!!! No ale dla Niuni sie poswiece:-D Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Chyba sobie zjem cos slodkiego na pocieszenie:-D Grunt to sie nie denerwowac:unsure::hmm:

Gratuluje tym, ktore maja same dobre wiadomosci i 3mam kciuki za te ktore male problemy maja;-)

lenka87[/B pisze:
.
Ja ciągle się boje,że będe sama jak zacznę rodzić i nie dojdę do szpitala- mam do niego co prawda 5 minut drogi-ale bardzo sie boje

Ja tez czesto mam takie obawy niedosc ze martwie sie co bedzie z mala,cp znia zrobie jak zaczne rodzic,wlasnie rozgladam sie za kims kto by sie nia zajal w tym czasie,no chyba ze to bedzie po poludniu wtedy moze moja siostra,ale ona tez w dzien pracuje,a pozatym mieszka w innym miescie,a moj P,tez pracuje 50 km.od miejsca gdzie mieszkamy,wiec mam nadzieje ze zdarzy dojechac:-)Pocieszam sie tylko ze porody nie trwaja 10 m. no ale nigdy nie wiadomo:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witam :-). Od paru dni boli mnie kość ogonowa,zastanawiam się od czego to może być bo nie przypominam sobie żebym ją obiła,a jest to dość uciążliwe bo boli przy wstawaniu i siadaniu ... Może któraś z was miała podobnie w ciąży?

Hej dziewczynki,

Melduje sie poslusznie na forum. Dziekuje wam wszystkim za cieple slowa. Ja probuje sobie caly czas powtarzac ze ja bylam bardzo drobniutka jak bylam mala a maz jak sie urodzil mial 3.5 kg wiec niunia tez bedzie drobniutka. Nie wiem tylko czy to mozliwe ze na tym etapie moze byc roznica 2 tyg miedzy glowka a reszta ciala?
Dzisiaj jestem juz po spacerku z mezusiem i leze w lozeczku ale jakos chetnie bym juz wylazla i zaczela cos sprzatac itd, chociaz lekarz powiedzial ze nie musze caly czas lezec i mam chodzic na spacery tylko jak to okreslil "take it easy"

Kalinko- hmm ja tez juz bym chciala wiedziec jak bede rodzic a czy naturalnie czy mielibymnie pociac to juz niewazne- oby z niuniami bylo ok. Musi byc!

Nika- skoro lekarz powiedzial ze nie ma czym sie martwic to na pewno bedzie ok

Lenka i Beatko- dacie rade. Mi kiedys lekarz powiedzial ze niech Pani nie mysli ze rodzi sie w 5 min jak na filmach w taxowce. Ja tez nie wiem jak to bedzie bo jezeli m bedzie w pracy to tez bede sie musiala do szpitala sama dowlec

Monika -trzymam kciuki

MAgni ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok.

Witam:-)
Cieszę się razem z dziewczynami, które mają dobre wiesci :-), a trzymam kciuki za te trochę gorsze. Musimy być dobrej myśli juz blisko do końca:tak:

reklama
milkada ja tak mam od kilkunastu tygodni boli jak diabli przekrecic sie o wlasnych silach to masakra tak juz bedzie bolało Mi pomaga na krótko ciepla kapiel i masaż ale bol i tak wraca ;(

Nika ja mam skrócona szyjke i rozwarcie tez kazała mi polozna sie oszczedzac ale wez tu jak mam sie oszczedzac już chce urodzic plisss :D

Do góry