reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Hej!

Właśnie wróciłam od lekarza. Ciśnienie 120/80, mocz w porządku i do tego pobieranie krwi. Lekarz sprawdził ułożenie dzidzi - najpierw ręcznie, a potem włączył na chwilkę usg, więc mieliśmy okazję podejrzeć Maleństwo:-D Leży główką na dół, czyli nie przekręcił się od 2 tygodni i miejmy nadzieję, że tak już zostanie. Wymiary są takie jak powinny w 29 tc. Więc ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku:tak: No i żadnych Prima Aprilisowych żartów nie było;-)

Ja dzis tez byłam u lekarza wszystko ok mała rosnie i nic jej nie usosło i jak gin mój mówi nic juz nie urosnie. Jesli chodzi o moje skurcze to póki co No-spe kazal brac mi pomagała chyba zeby nie pomogło to mam sie z nim skontaktowac.Mam nadzieje ze mój brzusio sie uspokoi i nie bedzie twardniał.:-)

Witam cieplutko,
miałam wczoraj "widzenie" z Niuńkiem ;-), dalej jest chłopcem :tak:, waży 1735 gram, według obliczeń powinien się urodzić z wagą ok.3800 (tyle mi wystarczy więcej nie chcę). Jest taki śliczniutki :-), w dodatku bardzo wygimnastykowany, przez całe badanie zabawiał się wsadzając sobie stópkę to do oczka, to do noska. Poza tym wszystko z Nim w porządku, aha leży już główką w dół (ułożenie podłużne główkowe) :-).

no to ja tez donosze ze Mały jest głową w dół mocz ok krew przyjdzxie poczta albo i nie szyjka zaczyna sie skracac ale jeszcze w normie na skurcze paracetamol a i najwazniejsze wogole nie przytylam w ciazy a wrecz ubylo mi 2 kilo :)))

Gratuluje i strasznie sie ciesze ze same dobre wiadomosci macie:-D Oby tak dalej:tak:
Ja ide do gina za tydzien...najbardziej zastanawia mnie ile Mala wazy i jak jest ulozona:-)

reklama
Dziewczyny super nowiny, a najwazniejsze chyba to, ze dzieciakom ani nic nie odpadlo ani nie uroslo:-D;-) Ja mam wizyte jutro o 17:30 i tez juz nie moge sie doczekac. Mam tylko nadzieje, ze przez te trzy tygodnie od ostatniej wizyty duzo nie przybralam na wadze i ciekawe, czy bedzie mi robil usg:tak:

Ja tez po wizycie, przytyłam 2kg przez miesiac (+9 od poczatku), szyjka normalna ,zero rozwarcia, usg nie było ale pewnie i tak nic nie urosło mojej małej.

Ja tez po wizycie, przytyłam 2kg przez miesiac (+9 od poczatku), szyjka normalna ,zero rozwarcia, usg nie było ale pewnie i tak nic nie urosło mojej małej.

Zawsze możesz sie miło zdziwic przy porodzie. Ja własnie wczoraj dopytywałam mojego gin czy nic mojej małej nie urosło on mówi ze nie widzi nic znaczy jajek nie widzi pokazywał mi pepowine itp ale mówi do mnie tak...." kiedys miał taki przypadek ze powiedział pacjentce ze córeczka bedzie na 100% sam mówi pewny byłem jajek nie widac było wcale a okazało sie ze urodziła chłopca bo jajeczka były tak malutekie ze nie było ich widac na usg......" wiec tak naprawde jak urodzimy to uwieżymy co nam bozia dała:-)))))

Właśnie wróciliśmy od lekarza, moja mała jednak nie zrobiła nam prima aprilis i dalej jest dziewczynką :) wszystko jest ok, ale od ostatniej wizyty (4 tygodnie wstecz) przybrała na wadze aż kilogram. Ostatnio ważyła 800gramów a teraz aż 1800 :) lekarz powiedział, że jak będzie tak dalej rosła to mam się spodziewać 4 kilogramowego dzieciątka :) posyłam tu uśmieszki, ale trochę mam obawy .... :) może jednak już aż tyle nie urośnie :) aha, no i odwrócona jest już nóżkami do góry a główką w dół, co już stwierdziłam jakiś czas temu bo regularnie dostaję kopy w żołądek :)

Aha a miałam jeszcze jedno powiedzieć. Miałam dziś drugie spotkanie w szkole rodzenia i było jak pielegnować noworodka, dokładnie to jak kąpać. Położna pyta zacząc od pielęgnacji chłopca czy dziewczynki? Jedna z dziewczyn powiedziała, że dziewczynki, bo spodziewa się dziewczynki no więc położna zaczęła pytać kto jakiego dzidziusia się spodziewa i wyszło, że na 8 przyszłych mam będzie...........8 dziewczynek :):):):) cudnie :)

ja wczoraj byłam u lekarza i okazało się że będę miała córeczke :) wczesniej na dwóch poprzednich badaniach dzidzia sie nie pokazała...a wczoraj zrobiła nam niespodzianke :) wszyscy mówili mi że bedzie synek a tu prosze :):) Pozdrawiam!

reklama
blumetka nie ma czego zazdroscic startowala z waga 85 na liczniku wiec jakbym jeszcze przytyla to widok prosiaka nieunikniony
Hehe, Agatka, to i tak dobrze, ja do tej ciąży startowałam z wagą trzycyfrową!!! i dziesięcioma kg po Julince w zapasie :-D i jak do teej pory waga stoi jak zaczarowana i nie chce ani trochę więcej pokazać... zobaczę dziś po południu czy coś małego co nieco mi przybyło... oby nie...

Do góry