reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Witam cieplutko,
miałam wczoraj "widzenie" z Niuńkiem ;-), dalej jest chłopcem :tak:, waży 1735 gram, według obliczeń powinien się urodzić z wagą ok.3800 (tyle mi wystarczy więcej nie chcę). Jest taki śliczniutki :-), w dodatku bardzo wygimnastykowany, przez całe badanie zabawiał się wsadzając sobie stópkę to do oczka, to do noska. Poza tym wszystko z Nim w porządku, aha leży już główką w dół (ułożenie podłużne główkowe) :-).

reklama
Witam cieplutko,
miałam wczoraj "widzenie" z Niuńkiem ;-), dalej jest chłopcem :tak:, waży 1735 gram, według obliczeń powinien się urodzić z wagą ok.3800 (tyle mi wystarczy więcej nie chcę). Jest taki śliczniutki :-), w dodatku bardzo wygimnastykowany, przez całe badanie zabawiał się wsadzając sobie stópkę to do oczka, to do noska. Poza tym wszystko z Nim w porządku, aha leży już główką w dół (ułożenie podłużne główkowe) :-).

Wspaniale Ari!!!! oby więcej takich dobrych wiadomości :-D

no to ja tez donosze ze Mały jest głową w dół mocz ok krew przyjdzxie poczta albo i nie szyjka zaczyna sie skracac ale jeszcze w normie na skurcze paracetamol a i najwazniejsze wogole nie przytylam w ciazy a wrecz ubylo mi 2 kilo :)))

no to ja tez donosze ze Mały jest głową w dół mocz ok krew przyjdzxie poczta albo i nie szyjka zaczyna sie skracac ale jeszcze w normie na skurcze paracetamol a i najwazniejsze wogole nie przytylam w ciazy a wrecz ubylo mi 2 kilo :)))

Agatka, bajecznie!!! pogratulować! i jeszcze jak wyniki dobre to tylko pozazdrościć :-) mnie z Julinką zaczęła się skracać w 30 tyg, ale tak się skróciła, że poszłam ją rodzić 9 dni po terminie to z zerowym rozwarciem i szyją zamkniętą na 5 cm hihihi :-D witaj w klubie ja też nic nie przybrałam na wadze :-D

Dziewczynki cięszę się że wszytko ok. Jutro i ja idę na usg. Nareszcie zobaczę mojego synka, mam nadzieję że się na mnie nie wypnie zadkiem :-D Na ostatnim usg ( w styczniu) tylko mój A mógł popodglądać małego bo ja leżałam z głową za monitorem :wściekła/y: mam nadzieję że jutro to nadrobię :rolleyes2:

a i najwazniejsze wogole nie przytylam w ciazy a wrecz ubylo mi 2 kilo :)))

i :-D witaj w klubie ja też nic nie przybrałam na wadze :-D

dziewczyny jak wy to robicie.....????? Jak to mozliwe nic nie przytyc dla mnie nie do pojecia ale gratuluje!!!!!

Jutro i ja idę na usg. Nareszcie zobaczę mojego synka, mam nadzieję że się na mnie nie wypnie zadkiem :-D Na ostatnim usg ( w styczniu) tylko mój A mógł popodglądać małego bo ja leżałam z głową za monitorem :wściekła/y: mam nadzieję że jutro to nadrobię :rolleyes2:

Powodzenia na jutrzejszym badaniu obys mogła poogląda małego :-)

blumetka nie ma czego zazdroscic startowala z waga 85 na liczniku wiec jakbym jeszcze przytyla to widok prosiaka nieunikniony

Witam cieplutko,

Mały akrobata słusznej wagi rośnie :-D Tak trzymaj,powodzenia :-)

Super, że wszystko OK :-)
Paracetamol - lek na wszystko ;-) ale że na skurcze to pierwszes łyszę. Mówił Ci może lekarz jakie dzialanie w przypadku skurczy ma paracetamol ?:eek:
No i z ta waga to tylko pozazdrościć :-)

Dziewczynki cięszę się że wszytko ok. Jutro i ja idę na usg. Nareszcie zobaczę mojego synka, mam nadzieję że się na mnie nie wypnie zadkiem :-D Na ostatnim usg ( w styczniu) tylko mój A mógł popodglądać małego bo ja leżałam z głową za monitorem :wściekła/y: mam nadzieję że jutro to nadrobię :rolleyes2:

Trzymam kciuki :tak::-)

reklama
Właśnie wróciłam od lekarza. Ciśnienie 120/80, mocz w porządku i do tego pobieranie krwi. Lekarz sprawdził ułożenie dzidzi - najpierw ręcznie, a potem włączył na chwilkę usg, więc mieliśmy okazję podejrzeć Maleństwo:-D Leży główką na dół, czyli nie przekręcił się od 2 tygodni i miejmy nadzieję, że tak już zostanie. Wymiary są takie jak powinny w 29 tc. Więc ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku:tak: No i żadnych Prima Aprilisowych żartów nie było;-)

Witam cieplutko,

Ja dzis tez byłam u lekarza wszystko ok mała rosnie i nic jej nie usosło i jak gin mój mówi nic juz nie urosnie.Jak mu powiedziałam ze bardzo boli mnie prawa pachwina to powiedział tylko tyle ..." wie Pani kiedy przejdzie"... no cóż trza jakos wytrzymac do porodu i tak juz bliżej niż dalej jakos dam rade.Jesli chodzi o moje skurcze to póki co No-spe kazal brac mi pomagała chyba zeby nie pomogło to mam sie z nim skontaktowac.Mam nadzieje ze mój brzusio sie uspokoi i nie bedzie twardniał.:-)

Dziewczynki miło przeczytać dobre wieści !!!:-) Oby tak dalej:tak:
Tricolor kuruj się !
Ja dzisiaj po wizycie i najważniejsze, że z Małą wszystko dobrze. Ułożona jeszcze jest poprzecznie ale wszystko przed Nią :-). Lekarz odstawił mi leki poza witaminami i z tego się cieszę :-) natomiast żeby nie było za słodko muszę się do diabetologa zgłosić:-(.

Do góry