reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Blumetko, Ty się tak nie martw - to chyba jest całkiem normalne, że mamy jakieś infekcje, zwłaszcza związane z nerkami i pęcherzem. Moja koleżanka, również czerwcówka, też właśnie czeka na wyniki posiewu z szalem na biodrach. Miała dziś konsultacje i usg u super-urologa i jej powiedział - cokolwiek to znaczy - że nerka jedna przyćmiona, a tak może być w ciąży. Wszystko może być w ciąży :tak:
Jutro pewnie dostaniesz jakieś leki i za 2-3 dni wszystko będzie dobrze :-D I to naprawdę będzie!

reklama
BLumetko- mi wyniki moczu tez nie najlepiej wyszly w 14 tyg. Dostalam antybiotyki i juz nastepne byly ok :) Po to sa te badania zeby w razie w mozna bylo cos zaradzic glowa do gory.

Ja mam takie pytanie. Kompletnie o tym zapomnialam ale wlasnie przyszlo mi to do glowy i postanowilam sie poradzic. 2 noce po kolei obudzilam sie z bolem biedroneczki miedzy nogami. Bol chyba szybko minal bo zasnelam z powrotem ale przez chwile nie wiedzialam co sie dzieje. Czy wiecie co to moze byc?

Ale żadnych badań nie miałaś? KAżda ciąża jest inna więc nie można się sugerować poprzednią. Skoro wyniki masz złe to szoruj do lekarza wcześniej niech coś z tym zrobi. Nie czekaj do 12 marca bo nie warto ryzykować!!!:-(

Witam Moniko, no własnie lekarz nie zleca mi zadnych badań, jedynie na początku poprosił mnie o morfologię parę razy i o analizę moczu. Wyniki już wtedy miałam złe, mówiłam mu o tym on mówi że na razie nie jest tak źle. Zobaczymy tego 12 - go jeszcze czy coś się ruszy. Ale chyba żeby uspokoić sumienie muszę sobie wyniki zrobić... jak sobie pomyslę że znowu będą złe to się chyba załamię!!! :-( i co tu robić?

Dziewczyny, ale Wy jesteście samolubne;-) Czemu żadna z Was nie wspomniała o dacie 23.06:confused: Ja myślałam właśnie o tym terminie, albo o 5.07. (urodziny mojego M.), ale z datą z OM 17.06 i z usg 16.06 to chyba raczej mało realne... Zresztą nie ważne kiedy ważne, żeby było w miarę szybko i bezboleśnie oraz żeby Maleństwo było zdrowiutkie:tak:

Hej dziewczyny wczoraj miałam wizytę, tym razem u nowego lekarza. Bardzo się martwiłam bo u tego pierwszego praktycznie tylko mocz miałam badany:szok: ten nowy za to zapisał mi całą listę badań i od razu jestem spokojniejsza, aha i będę miała podaną tę słynną glukozę. Lekarz sam w sobie około 60tki, a badania takiego dokładnego to nigdy nie miałam , siedziałam tam 45 minut (przyjemnie nie było, ale teraz jestem przynajmniej spokojna, że jest ok):tak: Miłego dnia Pozdrawiam

A ja robiłam dzis sobie badania na jutrzejsza wizyte i wszystkie oprócz moczu sa dobre ale mocz mam fatalny:-(
NO zobaczymy co na to mój gin ale wg. mnie to nic dobrego, napewno zapalenie pecherza jakies ostre albo nerki nie tak jak trzeba funkcjonuja...ech martwie sie troche co gin na to powie jutro sie dowiem.Zdołowałam sie zdeka tymi badaniami ale tak czułam ze z moczem cos bedzie nie tak juz jak go wiozłam na badania widziałam w pojemniczku ze jakis taki mętny, ale wiecie w ciazy inaczej interpretuje sie badania a normalnie inaczej a ze ja ginekologiem nie jestem tylko neurologiem wiec sie martwie ale podzwoniłam po znajomych no ale co oni uspokajaja mnie bo jak inaczej .....nie chce mi sie słuchac " spoko bedzie dobrze".....tez tak mówi jak znajomi dzwonia do mnie bo ktos tam w rodzinie dostał udaru i co teraz ...wiec tez im mówie " bedzie dobrze".....;-((

Blumetko a można wiedzieć konkretnie co jest nie tak w Twoich badaniach moczu???
Ja mam od początku ciąży fatalny mocz a konkretnie podwyższone znacznie leukocyty i ślad. białka. Ile ja już się namartwiłam to jeden Bóg wie. Miałam jedną kurację antybiotykiem i furaginem i dalej to samo. Teraz aktualnie znów biorę antybiotyk i zobaczymy jak to będzie.Posiew moczu robiłam i wyszedł dobry tzn. nie wychodowano żadnej bakterii.
Mam nadzieję, że przyczyną tego stanu jest ciąża bo podobno nam ciężarówkom to się zdarza i po rozwiązaniu wszystko wróca do normy.

15406844d8.png

Sabin, bedziesz robila usg 4d moze?
Wlasnie zapisalam sie na czwartek do dr. Hornunga, kojarzysz go moze? Zaplace 300zl (i tak polowe taniej niz w DE), ale moze jest jeszcze jakis tanszy?

Sabin, bedziesz robila usg 4d moze?
Wlasnie zapisalam sie na czwartek do dr. Hornunga, kojarzysz go moze? Zaplace 300zl (i tak polowe taniej niz w DE), ale moze jest jeszcze jakis tanszy?

Witaj Carmi

Jesteś z K-na? Super:-)
Tak byłam u Hornunga na 4D, ale mała była tak ułożona, że w sumie mi zrobił 2D a na 4D wszedł gdzieś na 10 sekund i rzeczywiście kiepsko było widać.
Ale mimo to jestem zadowolona bo zrobił mi pełną diagnostykę, obejrzał serduszko,nerki, żołądek, pomierzył nóżki, główkę i ogółnie bardzo mnie uspokoił.
Acha i nagrał to na płytkę. Wziął tylko 100 zł i powiedział, że jak koniecznie chcę te 4D to mam przyjść w 28 tyg. to może będzie lepiej widać. Ale mi już nie zależy na tym, bo w sumie te 2D mi wystarczy.

15406844d8.png

Witaj Carmi

Jesteś z K-na? Super:-)
Tak byłam u Hornunga na 4D, ale mała była tak ułożona, że w sumie mi zrobił 2D a na 4D wszedł gdzieś na 10 sekund i rzeczywiście kiepsko było widać.
Ale mimo to jestem zadowolona bo zrobił mi pełną diagnostykę, obejrzał serduszko,nerki, żołądek, pomierzył nóżki, główkę i ogółnie bardzo mnie uspokoił.
Acha i nagrał to na płytkę. Wziął tylko 100 zł i powiedział, że jak koniecznie chcę te 4D to mam przyjść w 28 tyg. to może będzie lepiej widać. Ale mi już nie zależy na tym, bo w sumie te 2D mi wystarczy.

tak, pochodze z Koszalina (mieszkalam tam prawie 2o lat :) ) i nawet do Ciebie pisalam pw :-pale wciaz cisza :rofl2:
u mnie bedzie akurat 28+4 czy 5, wiec jeszcze sie zmieszcze. Tylko ta dziewczyna co wizyte zapisywala jakas dziwna, bo nawet o nic nie pytala.
Mialam umowiona wizyte juz u siebie, ale u mojgo znienawidzonego doktora i poniewaz nie potrafilam sie cieszyc na to badanie u niego, zdecydowalismy spontanicznie sie na odwiedziny w PL. Za cene badania tutaj, to ja mam podroz i badanie w PL :no:

Troche obawiam sie tego wyjazdu, ale polozna mowi, ze smialo moge jechac. Ale skoro moge teoretycznie pracowac 9h + 2,5h na dojazdy trzesacym sie autobusem, ktore czesto prowadza i tak wariaci i wytrzepie mnie niezle, to 6h podroz do PL bedzie pewnie luksusem. Jak myslicie?

Sabina, mozemy sie umowic na kawke/herbatke w czwartek lub piatek, jak masz czas :)

reklama
Blumetko a można wiedzieć konkretnie co jest nie tak w Twoich badaniach moczu???
Mam nadzieję, że przyczyną tego stanu jest ciąża bo podobno nam ciężarówkom to się zdarza i po rozwiązaniu wszystko wróca do normy.
No własnie i ja mam biało w moczu liczne leukocyt liczne erytrocyty wiec nic wiecej juz nie trzeba.Wszystko co byc nie powinno jest.Ale zobacze co lekarz mój powie.:-(

Do góry