reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

reklama
Ty kochana kulturanie pytasz a mi hormony na dyńkę padają i oczywiście szukam dziury w całym. " Ale panie doktorze ja widzę, te usta to mi przypomina płód arlekina, dlaczego pan nic nie mówi!!! " jeszcze chwila a mnie do psychiatryka skieruje, za dużo się łepetyna naczytała w młodości ( miałam zdawać albo na medycynę albo na weterynarię) i teraz wiecie ;) profesorka od anomali się znalazła ;) i jeszcze ze specjalistą dyskutuje no masakra jakaś ;) muszę wrzucić na luz przy Franku tak nie miałam ale teraz z racji wieku powiem wam szczerze że mam stres trochę...i wkrętki sobie robię :(

Babcia rządzi!!!! Moja babcia się doliczyła u Franka 6 palcy, więc ja chyba coś po babci mam...;)
Dziewczyny śliczne Maluszki!!! [emoji7]

Buba, Ty z racji wieku żadnych wkrętek sobie nie rób! Moja Mama urodziła mnie w wieku 37 lat. Jako pierwsze dziecko. I wszystko ok (fizycznie, bo z głową to różnie bywa[emoji12] ). A były głebokie lata 80. Medycyna w czarnej d.... A to Twoje drugie dziecko, XXI wiek. Wszystko będzie dobrze!!![emoji2]

Dziewczyny śliczne Maluszki!!! [emoji7]

Buba, Ty z racji wieku żadnych wkrętek sobie nie rób! Moja Mama urodziła mnie w wieku 37 lat. Jako pierwsze dziecko. I wszystko ok (fizycznie, bo z głową to różnie bywa[emoji12] ). A były głebokie lata 80. Medycyna w czarnej d.... A to Twoje drugie dziecko, XXI wiek. Wszystko będzie dobrze!!![emoji2]

Lady - masz rację 100% ja wszystko wiem że teraz dobra diagnostyka, że prenatalne robię u dwóch różnych lekarzy, test PAPA ale wiesz jak to jest jak człowiekowi bańkę zryje ;) moja mama urodziła brata po 40... Mały geniusz, politechnika skończona z wyróżnieniem praca inżynierska na 6! Stypendia naukowe non stop. Więc wiem że to nie jest tak że w okolicy 40 bach i jesteś skazana. Ryzyko wzrasta ale nie dajmy się zwariować! Dzięks za postawienie do pionu :* zamiast dokumentów o operacjach muszę się na telenowele przerzucić ;) a z ciekawostek wrzuce wam foto FrNka z 21 tygodnia. Śmieszna akcja była, byliśmy razem z R. Lekarz bada jeździ tą głowicą po brzuchu no i R się pyta no i jak jest panie doktorze? Lekarz: Już patrzymy i w tym momencie sieknął fotkę :) R oniemiał... Pierwszy raz w życiu widziałam u niego taką minę :))) znajomi myśleli żeśmy w fotoshopie to zrobili ale ja mam orginslny scan z danymi, ten jest obcięty i wisi w ramce :) ImageUploadedByForum BabyBoom1426867252.801941.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1426867252.801941.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426867252.801941.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 129
Buba haha no niezle tez bym chyba oniemiała jakbym zobaczyła, mi takich cudów nie bylo dane zobaczyc hehe ale w ogole ta jeggo ręka wygląda jakby doczepiona była :)

maran świetne fotki, wyglada taki dużuchny juz :)

dodonka no naprwde kaczucha hehe, świetnie widać :)

Dolga dokładnie wygląda jak doczepiona i wszyscy myśleli że ściemniany. A tu takie kwiatki. Synek nam pokazał jak będzie ;) przypomniało mi się jeszcze że jak Fran miał tak coś około 2 lat i byliśmy u znajomych i coś tam gadka o ciążach pytamy się go czy pamięta co robił w brzuchu mamy a on na to że bawił się sznurkiem kąpał i miał czkawkę oniemieliśmy...nie wiem na ile to zbieg okoliczności a na ile realne żeby coś kojarzył z tamtego okresu ale konsternacja była ;) Dwa lata później jak go o to zapytaliśmy to powiedział że nie wie co robił...śmieszne i zaskakujące te sytuacje...

haha nie no nie wierze :D albo macie geniusza nie dziecko, albo gdzieś podsłuchał haha ale taki maluch ;) no to teraz mam nadzieję, że mójmalutki człowieczek tym razem coś mi ciekawego pokaże, bo Niczko lezał ciągle w jedej pozycji tylko troche nogami kopał i szczerze mówiąc zostało mu do tej pory :D

Dolga właśnie też nam się wydawało że mógł podsłuchać, w tv na discovery zobaczyć ale czy dwulatek już tak potrafi skojarzyć fakty... ? Pytaliśmy o to kiedyś lekarkę i powiedziała że czasem może tak być że niektóre dzieci mogą mieć przebłyski z życia płodowego ale to rzadkie i nieudowodnione naukowo zjawisko więc niewiadomo ile w tym prawdy a ile fantazji malucha. Faktem jest to że dzieci w wieku prenatalnym mają pamięć krótkotrwałą. Niemowlaki też pamiętają ale w wieku 2-3lat przychodzi tzw amnezja dziecięca dlatego wielu z nas pamięta dopiero od tego momentu jakieś wydarzenia ze swojego życia. Pamięć długotrwała zaczyna powstawać wraz z rozwojem mowy. Tak więc Nigdy się nie dowiemy czy to co powiedział Fran to była prawda czy jakaś projekcja ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry