reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

reklama
Ty kochana kulturanie pytasz a mi hormony na dyńkę padają i oczywiście szukam dziury w całym. " Ale panie doktorze ja widzę, te usta to mi przypomina płód arlekina, dlaczego pan nic nie mówi!!! " jeszcze chwila a mnie do psychiatryka skieruje, za dużo się łepetyna naczytała w młodości ( miałam zdawać albo na medycynę albo na weterynarię) i teraz wiecie ;) profesorka od anomali się znalazła ;) i jeszcze ze specjalistą dyskutuje no masakra jakaś ;) muszę wrzucić na luz przy Franku tak nie miałam ale teraz z racji wieku powiem wam szczerze że mam stres trochę...i wkrętki sobie robię :(

Babcia rządzi!!!! Moja babcia się doliczyła u Franka 6 palcy, więc ja chyba coś po babci mam...;)
Dziewczyny śliczne Maluszki!!! [emoji7]

Buba, Ty z racji wieku żadnych wkrętek sobie nie rób! Moja Mama urodziła mnie w wieku 37 lat. Jako pierwsze dziecko. I wszystko ok (fizycznie, bo z głową to różnie bywa[emoji12] ). A były głebokie lata 80. Medycyna w czarnej d.... A to Twoje drugie dziecko, XXI wiek. Wszystko będzie dobrze!!![emoji2]

Dziewczyny śliczne Maluszki!!! [emoji7]

Buba, Ty z racji wieku żadnych wkrętek sobie nie rób! Moja Mama urodziła mnie w wieku 37 lat. Jako pierwsze dziecko. I wszystko ok (fizycznie, bo z głową to różnie bywa[emoji12] ). A były głebokie lata 80. Medycyna w czarnej d.... A to Twoje drugie dziecko, XXI wiek. Wszystko będzie dobrze!!![emoji2]

Lady - masz rację 100% ja wszystko wiem że teraz dobra diagnostyka, że prenatalne robię u dwóch różnych lekarzy, test PAPA ale wiesz jak to jest jak człowiekowi bańkę zryje ;) moja mama urodziła brata po 40... Mały geniusz, politechnika skończona z wyróżnieniem praca inżynierska na 6! Stypendia naukowe non stop. Więc wiem że to nie jest tak że w okolicy 40 bach i jesteś skazana. Ryzyko wzrasta ale nie dajmy się zwariować! Dzięks za postawienie do pionu :* zamiast dokumentów o operacjach muszę się na telenowele przerzucić ;) a z ciekawostek wrzuce wam foto FrNka z 21 tygodnia. Śmieszna akcja była, byliśmy razem z R. Lekarz bada jeździ tą głowicą po brzuchu no i R się pyta no i jak jest panie doktorze? Lekarz: Już patrzymy i w tym momencie sieknął fotkę :) R oniemiał... Pierwszy raz w życiu widziałam u niego taką minę :))) znajomi myśleli żeśmy w fotoshopie to zrobili ale ja mam orginslny scan z danymi, ten jest obcięty i wisi w ramce :) ImageUploadedByForum BabyBoom1426867252.801941.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1426867252.801941.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426867252.801941.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 132
Buba haha no niezle tez bym chyba oniemiała jakbym zobaczyła, mi takich cudów nie bylo dane zobaczyc hehe ale w ogole ta jeggo ręka wygląda jakby doczepiona była :)

maran świetne fotki, wyglada taki dużuchny juz :)

dodonka no naprwde kaczucha hehe, świetnie widać :)

Dolga dokładnie wygląda jak doczepiona i wszyscy myśleli że ściemniany. A tu takie kwiatki. Synek nam pokazał jak będzie ;) przypomniało mi się jeszcze że jak Fran miał tak coś około 2 lat i byliśmy u znajomych i coś tam gadka o ciążach pytamy się go czy pamięta co robił w brzuchu mamy a on na to że bawił się sznurkiem kąpał i miał czkawkę oniemieliśmy...nie wiem na ile to zbieg okoliczności a na ile realne żeby coś kojarzył z tamtego okresu ale konsternacja była ;) Dwa lata później jak go o to zapytaliśmy to powiedział że nie wie co robił...śmieszne i zaskakujące te sytuacje...

haha nie no nie wierze :D albo macie geniusza nie dziecko, albo gdzieś podsłuchał haha ale taki maluch ;) no to teraz mam nadzieję, że mójmalutki człowieczek tym razem coś mi ciekawego pokaże, bo Niczko lezał ciągle w jedej pozycji tylko troche nogami kopał i szczerze mówiąc zostało mu do tej pory :D

Dolga właśnie też nam się wydawało że mógł podsłuchać, w tv na discovery zobaczyć ale czy dwulatek już tak potrafi skojarzyć fakty... ? Pytaliśmy o to kiedyś lekarkę i powiedziała że czasem może tak być że niektóre dzieci mogą mieć przebłyski z życia płodowego ale to rzadkie i nieudowodnione naukowo zjawisko więc niewiadomo ile w tym prawdy a ile fantazji malucha. Faktem jest to że dzieci w wieku prenatalnym mają pamięć krótkotrwałą. Niemowlaki też pamiętają ale w wieku 2-3lat przychodzi tzw amnezja dziecięca dlatego wielu z nas pamięta dopiero od tego momentu jakieś wydarzenia ze swojego życia. Pamięć długotrwała zaczyna powstawać wraz z rozwojem mowy. Tak więc Nigdy się nie dowiemy czy to co powiedział Fran to była prawda czy jakaś projekcja ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry