reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

Ooooo pępuchy się odezwały ;-) Cieszę się, że jest teraz taka moda na ćwiczenia przed i po ciąży i na pogląd, iż ciąża to nie choroba i można w jej trakcie ćwiczyć. Same fit mamuśki będziemy, nie ma co :-p

Załączniki

• 20150902_082047~2.jpg
    20150902_082047~2.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 151
reklama
Evvula brakuje jeszcze mojej 10-latki ale Zuzia po 20 minutach akademii u Weroni stwierdziła, że jest głodna i wraca do domu. Widać już jest "za dorosła" na takie imprezy :-D

Dolga ja z MelB tez ćwiczyłam i tez bardzo lubię.

Chybra ale masz boskie włosy <3 jak Jennifer Grey z Dirty dancing ;-) to Twoje naturalne? W sensie czy same tak Ci się kręcą?

Hej ja już po wizycie i jestem trochę przerażona moja malutka nie jest wcale taka malutka bo waży ok 2.382 g., a dzisiaj mamy 31 tyg. i 6 dni ciąży. Z USG wychodzi 34 tyg. i 4 dni szok :0 Termin porodu się przesunął z 28.10. na 9.10. nie źle co.... Tego właśnie się obawiałam że przegoni swojego starszego brata który się urodził z wagą 4,220.
Tak poza tym to położenie główkowe, wody w normie, łożysko st. II bez cech odwarstwiania i ryzyka przodowania.

Lekarz powiedział Ci, że termin porodu się przesunął? :eek:
Mi natomiast powiedział, że miarodajny termin z usg jest tylko na początku i potem nie zwaraca się już na niego uwagi, gdyż dzieci rosną w swoim tempie... ;-)

Dziewczyny, patrzę na te brzuszki to każda ma inny... <3

Ja się bardzo obawiam jak będę wyglądać po ciąży, teraz jeszcze panikuję tym przerwanym mięśniem, ale mam cichą nadzieję, że nie będzie tak źle... Zawsze sobie obiecywałam, że w ciąży będę ćwiczyć, ale na początku się źle czułam, więc mi się nie chciało, a potem już tylko mi się nie chciało. Byłam kilka razy na basenie, coś tam spaceruję, a poza tym to dupa. Silna wola to nie jest moja mocna strona. :-D:baffled:

Mnie a6w nudziło bardzo, Chodakowskiej też nigdy nie ćwiczyłam, bo mnie ona strasznie irytuje.

Doris, wspaniała rodzinka! <3

Chybra, ja jeszcze wystającego pępka nie mam, choć jest mniej wklęsły niż wcześniej. :-D

32 + 0, obwód 110 cm

Kornelcia, mam bardzo podobny brzuszek :) Termin ciąży też mi się zmieniał wg USG, ale gin stwierdził, że nie mam się tym sugerować.

Ooooo pępuchy się odezwały ;-) Cieszę się, że jest teraz taka moda na ćwiczenia przed i po ciąży i na pogląd, iż ciąża to nie choroba i można w jej trakcie ćwiczyć. Same fit mamuśki będziemy, nie ma co :-p
Chybra, ja też mam wystający pępol i to już od kilku m-cy... Dość wcześnie wylazł, hehe. Zazdroszczę Ci, że nadal 3masz się ćwiczeń. Ja z powodu pobytu w szpitalu w 3/4 mc zrezygnowałam z obawy, że przedobrzę i znów narażę się na jakieś "niespodzianki".

A6W- niezdrowe, monotonne, nie zawsze daje efekty... przerwałam z powodu nadmiernego obciążenia kręgosłupa

Chodakowska- dobrze mi się ćwiczy "skalpel", bo te ćwiczenia są dość spokojne... efekty dostrzegalne po 3 m-cach przy treningach 5/7, jeśli znów chodzi o ćwiczenia bardziej dynamiczne, to niestety jej tonacja głosu nie motywuje mnie za bardzo, do tego lepiej pasuje Choiński.

Mel B- wspaniała! miksuję sobie jej zestawy z Chodakowską i Choińskim, jak się mocno spocę to pojawia mi się uśmiech od ucha do ucha.

Dodatkowo ZUMBA z youtuba :)

Już nie mogę się doczekać :) Tylko czy znajdę na to czas???

Doris - hehe, dziękuję :-) Tak, naturalne, pokolorowane na intensywną czerwień. Co najlepsze po tatusiu :-p Lubię je, jedyne co robię po myciu to macam pianką i suszę więc ciężkie w utrzymaniu nie są. Kilka razy prostowałam, ale koniec z tym, bo wyglądałam jak pyza :-p

Dbdg termin 9. 10. wyszedł z wczorajszego usg bo dziecko takie duże ale lekarz powiedział ze trzymamy sie terminu z pierwszego usg i z miesiączki czyli 28.10.
Widocznie tak już mam ze rodze duże dzieci. Obawiam się tylko żeby do nie przekroczyło 4.500 w dniu porodu i wolałabym znowu nie przenosić tylko urodzić wcześniej. Jak już skończę 37 tc to zamierzam się nie oszczędzać to moze wygonie malutką :)
Dreamgirl biore margines błędu pod uwage ale jak duzy on jest? Wydaje mi sie ze mimo to dziecko jest spore jak na ten tydzien ciazy. ☺

Ja tez zamierzam zacząć ćwiczyć po skończonym pologu z chodakowska pewnie zacznę od skalpela chociaż dla mnie najlepszy trening to turbo spalanie.

dbdg mnie gin powiedziala zce nie ma sie co sugerowac wymiarami usg bo jest przeciez margines bledu, przeciez dzieci rosna w roznym tempie i to nie znaczy ze przesunie sie termin porodu;-)

doris piekna z Was para, a corcia zadowolona z pierwzego dnia:tak:

Doris - super rodzinka :) a z Ciebie niezła laseczka!

Chybra- brzuchol śliczny jak z reklamy a włosy też uważam że czadowe ja uwielbiam kręcone fryzy :)

Akat- piękne lokum ale musi Ci być ciężko....

To niunia z wczoraj:

ImageUploadedByForum BabyBoom1441185280.490917.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1441185291.336886.jpg

2860 czyli całkiem spoko. Przesuneliśmy termin na 8 października to jest max mam nadzieję że wcześniej się nie wykluje ;) ten termin 2 tyg wcześniej był bezpieczniejszy bo 8 to jest równo 40 tydz...trzymajcie kciuki abym dotrwała!

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441185280.490917.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441185280.490917.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 108
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1441185291.336886.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441185291.336886.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 108
Hej dziewczyny ja pozdrawiam ze szpitala u was terminy przesuwają się do przodu a u mnie do tyłu mała przestała przybywać na wadze tak jak jak powinna i od dzis leżę w szpitalu na obserwacji,pewnie to przestaję te moją cukrzycę ciążową ale najważniejsze ze jesteśmy pod kontrolą

reklama
Do góry