reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

Oj, Annie ;) Przecież kolejny poród już wiesz co masz robić, idź na kilka zajęć do szkoły rodzenia, to nie jest koniec świata...
My to jednak jesteśmy naładowane hormonami i na wszystko ryczymy :D Dasz radę, jestem przekonana ;)

Przed pierwszym porodem w ogóle się nie bałam :) Byłam nastawiona pozytywnie, czekałam, planowała.... Teraz już wiem jak to wygląda od początku do końca, z połogiem włącznie. Dlatego nie jest to szczęśliwe oczekiwanie :p
Może za mały odstęp między ciążami, jeszcze nie wyparłam cierpienia z pierwszego razu.

AnnieTess mam nadzieję, ze Cie pocieszę chociaż troszkę, mój 1 poród to trauma,
2 mimo, że 15 lat później i kazdy mi mówił , ze jestem jak pierworódka, był dużo dużo lżejszy od pierwszego
i mam nadzieję, ze tak będzie u Ciebie, tym bardziej, ze masz małą przerwę między porodami

Dziękuję Kochana :*

AnnieTess i ja myślę, ze nie ma co zakładać, ze drugi porod bedzie taki jak pierwszy... u mnie miedzy dziewczynkami jest niespelna 2 lata roznicy i porody byly zupelnie inne, drugi byl duzo szybszy, sama akcja urodzenia dziecka 3 minuty -2 skurcze parte, na kolejnym bylo urodzone łożysko w sumie porod 7 minut... bardzo szybko to bylo, bolec bolalo, ale poszlo tak szybko, ze ten bol mnie nie wymeczyl... nie zakladaj z gory, ze bedzie zle... no a moze jeszcze uda Ci sie cc zatwic no a jak nie, to sn moze tez byc szybko, nie napisze ze bezbolesnie ale duzo szybciej niz za pierwszym razem...

Dziękuję, to daje nadzieję :*

reklama
Annie rozumiem Cię. Dokładnie tak jak Ty byłam mega optymistka przed pierwszym porodem. Przecież tyle kobiet urodziło przede mną... czemu miałabym nie dać rady? No ale później się okazało że jakieś 200 lat temu ja bym była chyba wśród tych nieszczesniczek co porodu nie przeżyły ... peszek. Dlatego jeśli ma cie to uspokoić i zapewnić przespane noce to poszukaj sobie jakiegoś wskazania do cc albo zalatw sobie wizytę u psychologa. A cena cc mnie powaliła ...

Annie rozumiem Cię. Dokładnie tak jak Ty byłam mega optymistka przed pierwszym porodem. Przecież tyle kobiet urodziło przede mną... czemu miałabym nie dać rady? No ale później się okazało że jakieś 200 lat temu ja bym była chyba wśród tych nieszczesniczek co porodu nie przeżyły ... peszek. Dlatego jeśli ma cie to uspokoić i zapewnić przespane noce to poszukaj sobie jakiegoś wskazania do cc albo zalatw sobie wizytę u psychologa. A cena cc mnie powaliła ...

Dokładnie! Ja też bym nie przeżyła porodu 100 lat temu :( Ech... "peszek" ;)

Akatsuki, Hanusia mnie bardzo poszalała, pierwsze szycie było za słabe, po 2h szyli mnie jeszcze raz już pod narkozą, kilkanaście szwów miałam wewnątrz. 100 lat temu bym się po prostu wykrwawiła...
A Ty?

A ja mialam stan przedrzucawkowy. Przyjeto mnie do szpitala z ciśnieniem 160/120 i bialkomoczem. Indukcja porodu się niw udała bo dwa razy mnie brali na porodowke ze skurczami ktore sie wyciszaly. Później skurcze sie ustabilizowaly ale po 12h nie było rozwarcia. Podlaczyli mnie pod oxy po trzech dobach, spuchlam jak balon tak ze kroplowki sie wbić nie dało bo hormony spowodowaly zatrzymanie płynów w organizmie i dopiero po czterech dobach kiedy już mi było wszystko jedno i pulsm mi spadal do 50 zrobili Cc ... przez caly ten czas.mialam nieregularne krzyzowe na poziomie 80-100 dopiero po 35h dostalam epidural ktory tez przestal dzialac dosc szybko... ot taka historyjka w skrócie ;)

Ostatnia edycja:
Annie - kochana nie mam doświadczenia w porodach naturalnych ale też dużo słyszałam że 2 poród jest inny często łatwiejszy ale trzymam kciuki abyś zdobyła zaświadczenie i miała po nerwie bo doskonale Cię rozumiem że po takim porodzie jaki miałaś trauma zostaje.

ulala! jaka lasencja!!! wspaniale wyglądasz!
Dzięks Dbdg :)
Oj, Annie ;) Przecież kolejny poród już wiesz co masz robić, idź na kilka zajęć do szkoły rodzenia, to nie jest koniec świata...
My to jednak jesteśmy naładowane hormonami i na wszystko ryczymy :D Dasz radę, jestem przekonana ;)

BUBA! Zakaz wstawiania zdjęć. Nosz do k... nędzy... Co taka laska robi w ósmym miesiącu?!?!?!?!?!?! :szok:
Nic tylko podcinać żyły ze swoim wyglądem... :-( Ehhhh...
Dream- taka laska w ósmym miesiącu aktualnie zdycha na zgagę...wiec wiesz PR opakowania ;) R się nakręca na kolejne dzieci bo wszyscy mu słodzą jak to ja stworzona do chodzenia w ciąży....ale Wy tylko wiecie jakim kosztem....Dream twoja chata śliczna komfortowa dla juniora a ja ledwo kawalerkę mam...
AnnieTess i ja myślę, ze nie ma co zakładać, ze drugi porod bedzie taki jak pierwszy... u mnie miedzy dziewczynkami jest niespelna 2 lata roznicy i porody byly zupelnie inne, drugi byl duzo szybszy, sama akcja urodzenia dziecka 3 minuty -2 skurcze parte, na kolejnym bylo urodzone łożysko w sumie porod 7 minut... bardzo szybko to bylo, bolec bolalo, ale poszlo tak szybko, ze ten bol mnie nie wymeczyl... nie zakladaj z gory, ze bedzie zle... no a moze jeszcze uda Ci sie cc zatwic no a jak nie, to sn moze tez byc szybko, nie napisze ze bezbolesnie ale duzo szybciej niz za pierwszym razem...

Wszystkie brzuszki sliczne i niepowtarzale :)
Buba Twoj to naprawde jak modelki z reklamy... :)
Dzięks Maran. Super że miałaś lekki poród. Trzymam kciuki za powtórkę.
Buba ja mam większe cycki niż ty brzuch hahaha.;)
Akat- moje cycki adekwatne do brzucha ;( czyli rozmiar -1 ;)
Buba w 8 miesiącu mieć taaki brzuch, aż nie wypada:-D!!!

Evvula- ;) poczekajmy do 9 miesiąca ;) ważne żeby dzidzia miała wygodnie a u mnie to jej chyba ciasno...

reklama
Do góry