reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

reklama
Ja tak na szybko. Maly się odwrócił glowka w dol, szyjka dluga i zamknieta, wód przybylo, są na granicy. W poniedziałek idę na ktg. Dzwonilam do mojej poloznej umówić sie na poród bo narazie nie ma wskazań do cc ale moja kochana polozna cos wymyśli i będzie dobrze. Jedno co mnie martwi to maly w ciagu 2tyg przybrał tylko 200g i wazy ok 1900g.

Moja 300g przytyla W 2tyg wiec mysle ze 200g to tez calkiem ok wazne ze przybiera na wadze

Narazie powiedzial ze nie ma sie co martwic na zapas bo na ta chwile jest ok, jak sie cos będzie działo mam dzwonić do niego. W pon ktg wiec zobaczymy. I zapomniałam dodać ze ja schudlam 0.3kg hehe

Ale różne brzuszki u nas, wszystkie piękne :-)
Jejku wy tu mówicie że boicie się sn a ja przed pierwszym porodem i teraz strasznie sie bałam że będę miałam cc, przed pierwszym porodem czekałam jak na zbawienie na opinię neurochirurga bo mam naczyniaka w mózgu ale na szczęście wydał zgodę na sn, teraz mała była ułożóna pośladkowo ale na szczęście się obróciłą główką w dół i mam nadzieję zę tak zostanie :-) teraz po pierwszym porodzie to już wogóle nie wyobrażam sobie rodzenia inaczej no ale mój poród trwał 2 godziny i zaledwie na 2 parciach córkę wypchnęłam :p

Niezła jesteś, na dwa pchnięcia to już wyczyn :) Ja co prawda słabo pamiętam, ale wydaje mi się, że było ich około 5-6 tych pchnięć. I tez wyszła :) Takie chlup! :sorry:

Hej my juz po wizycie :)
Nerki w normie, nie ma się czym martwić :)
Serduszko super, mózg tez.
Zuzia wychodzi że jest o tydz starsza. Poród ustaliliśmy na 1.10 czyli dzień przed terminem.
Waży 2660g. Przewidywana waga urodzenia 3500-4000g.
Ktg super, wyszły dwa lekkie skurcze ale podobno bardzo lekkie :)

Na bankowanie krwi się nie zdecydowaliśmy, bo ta metoda jest zbyt niedopracowana i zdrowiej dla dziecka jak dostanie ta krew na początku normalnie, takie nasze zdanie :)

Chyba tyle :)

Aaaa Zuzia dalej zostaje Zuzią :)

reklama
Do góry