reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

z tego co ja pamiętam przef pierwszą cc dostałam przeciwzakrzepowe, przeciwwymiotne i coś przeciwko infekcji bo mialam cewnik.

reklama
Muszę w takim razie zapytać na wizycie mojego gina co mogłabym wziąć. Sama. Wiem, że są takie leki bo dawałam Zuzi przed operacją wycięcia migdałów.

Xmam- kawał chłopa :) czyli jak od góry się napina to luz...? Gorzej jak od dołu?

Akat- rany, rany ale zleciało!!! To już tuż, tuż :) trzymam kciuki aby z tymi wynikami się wyjaśniło i unormowało...

Doris- tam gdzie rodzę do CC obowiązkowo przeciwzakrzepowe dają.

Najlepsza heparynadrobnocząsteczkowa - Clexane.

Ja się zapomniałam wypowiadać. W pon miałam rutynowa wizytę. Ciśnienie w normie natomiast w moczu białko i krew. Położna mówi że albo jakaś infekcja się zaczyna albo jakieś cysty? Na usg nic nie wyszło, ja się zbytnio zainfekowana nie czuję i krew ok więc kazała obserwować i jakby co to dzwonić od razu. U mnie z tym białkiem to są bardzo ostrożni bo z L miałam stan przedrzucawkowy. Teraz co tydzień mam pomiary ciśnienia. Następna wizyta 6/09 na omówienie planu porodu :o kurde to już .. a 16/09 mam ostatnie usg i wtedy dostane też leki przeciwzakrzepowe przed cc i dokładne info ... Trochę przerażające... zagapilam sie a tu się ciąża kończy :o

bialko jest bardzo niebezpieczne w ciazy... tez mialam w poprzedniej, teraz na szczescie nie ma, a z tym zagapieniem to masz racje, mnie caly cza ie zdaje ze to jeszcze tak daleko, ale wczoraj juz sobie uświadomiłam ze bliższej niż dalej i mnie to przeraza....

Xmam- kawał chłopa :) czyli jak od góry się napina to luz...? Gorzej jak od dołu?

Akat- rany, rany ale zleciało!!! To już tuż, tuż :) trzymam kciuki aby z tymi wynikami się wyjaśniło i unormowało...

Doris- tam gdzie rodzę do CC obowiązkowo przeciwzakrzepowe dają.

Najlepsza heparynadrobnocząsteczkowa - Clexane.

Buba będą Ci dawać bezpośrednio przed operacją? Czy masz wcześniej sama sobie podawać? W UK dają, w Polsce prywatnych placówkach dają a w publicznych - zapobiegaj sobie sama...

Doris - tak jak pisze Buba - Clexane jest bardzo dobry, robisz sobie zastrzyk w brzuch, w fałdę skórną. Jak leżałam na patologii to nikt nie kazał pani z nadciśnieniem mieć własne strzykawki i leki, położne same jej przynosiły ten Clexane. Pogadaj z ginem.

Dziewczyny po porodzie zaciskamy pasa i też będziemy w niedługim czasie wyglądać super, przynajmniej taki mam plan a co z tego wyjdzie to zobaczymy :-D
Przyłączam się. Plan jest.

Moj brzuchol ,mam wrazenie jakby sie zmniejszyl, albo obnizyl 31tc

Załączniki

• 1440057292968.jpg
    1440057292968.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Do góry