reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

Mamuśki a co z laktatorem?? trzeba go mieć?? jak tak to kiedy go zakupić? przed ciążą po ciąży?? bo ja nie mam zielonego pojęcia jeżeli chodzi o ten temat :/

reklama
fazer ja powiem tak - mi byl bardzo przydatny, bez niego bym umarla, ale ja nie karmilam cycem.
Przed porodem kupiony mialam reczny, bo myslalam, ze bede cycac i on bedzie tylko awaryjnie. Jak wrocilam ze szpitala okazalo sie, ze maz musial leciec do dyzurnej apteki i kupowac elektryczny, bo recznym bym sie zarabala na smierc /swoja droga elektryczny aventu moze sluzyc tez za reczny, wiec byl niepotrzebny podwojny wydatek/.

poczekaj z kupnem, moze bedzie zbednym gadzetem w domu, chyba, ze z gory nastawiasz sie na sciaganie mleka i nie karmienie cycem

ja uważam, że taki niedrogi ręczny jest przydatny na pewno. chociażby żeby wyjść z domu do kina z mężem czy coś i zostawić dla malucha mleko na te 3 godziny:]

oj ja się z laktatorem nie rozstawalam niecale 3 miesiące.

ja wesole 6 ;-) do tego przez dlugi czas co 2,5 godziny dlatego teraz wiem, ze kupie od razu na 2 cycki:-D

spioszki pewnie sa milusie, Marciaa

ja zamiast kupic zrobilam rekawiczki, ale teraz sobie mysle, ze mi paseczki nie odpowiadaja, wiec pewnie zabiore sie za kolejne

Marcia- fajny zakup. Podobaja mi sie te buciki :-)

A ja mam pytanie odnosnie pieluszek (tych tetrowych czy jakis podobnych). Ile tego trzeba kupic i kiedy sie ich uzywa? Do czego? :-) Wszyscy mowia ze duzo, ale to znaczy ile? :-) I na co az tyle? ;-) I jakie polecacie?

dziękuję bardzo za pomoc :) ja oczywiście nastawiam się na karmienie prosto z cycusia :-) więc chyba zrobię jak Vileyka napisała kupię jakiś niedrogi ręczny na wszelki wypadek jakby było trzeba odciągnąć troszkę mleczka :)

reklama
Marcia super strój :)
O też będziesz miała sesję ciążową?
Masz juz jakieś pomysły na jej przebieg?
No ja myslałam, że jak będę miała dziewczyneczkę tu kupię jej taką robioną na szydełku sukieneczkę, widziałam kilka są śliczne, no a dla synusia to chyba na takie dziergane się nie zdecyduję.

Do góry