reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

Właśnie kupiłam chustę elastyczną - czerwoną:-)
Mamy i bardzo sobie chwalimy tkaną (5m), ale miałam zachciankę na coś nowego, jeszcze wygodniejszego dla mnie. Tkana zostanie dla mężulka bo bardzo ją lubił .
Wszystkim polecam noszenie maluchów w chustach wiązanych. Zalety mogę wymieniać godzinami

to ja czekam na te zalety i wady (jezeli sa):-)

reklama
Hej dziewudszki, ja tak z doskoku bom zapracowana trochę. Podczytuje Was czasem jak znajdę chwilkę
Moja córcia była całe swoje zycie na pieluszkach wielorazowych i drugi maluch też będzie. Odpieluchowała się sama w wieku roku i 3mcy
Kupek nie spierałam, sa takie bibułki które kładzie się na pieluszkę i po kupce się po prostu tą "bibułke" wyrzuca do kibelka a pielucha jest zwykle mokra do prania. Pieluszki w wiaderku tez nikomu nie przeszkadzały. A muślinę można kupić nie tylko na pieluszkarni ale linkw Wam nie podrzce bo już nie pamiętam. Pieluszkarnia dla mnie była za droga
Na chustę jestem już praktycznie zdecydowana ale najpierw pożyczę i spróbuję. Poszukajcie u siebie w miastach Klubu Kangura, tam mamusie wymieniają się doświadczeniami i chustami.
Co do wózka- ktos jakiś czas temu pytał dlaczego takie drogie- dla mnie wygląd miał małe znaczenie- wózek miał mieć sztywną gondolke dla dobra kręgosłupa malucha, skrętne koła żebym mogła nim jeżdzić a nie męczyć się. Do tego odpinana gondolka która przez pierwsze miesiące służyła jako przenośna kołyska. i miał starczyć dla co najmniej dwójki- zapłąciłam 1200zł za bezfirmówkę jedo fyna i nie żałuję żadnej złotówki- szwagierka kupiła w tym samym czasie tańszy wózek za 500zł. Mój dziś dalej wygląda jak nówka, jej już dla drugiego dziecka średnio się nadaje.
Aha- ja stelaż zostawiałam na dole na klatce i przypinałam linką do roweru. Malutka w gondoli na górę, dla mnie to nyło idealne rozwiązanie. Zawsze jak szłam na spacer układałam ją w gondolce, owijałam kocykiem i potem na dole tylko klik i byłyśmy gotowe

Aha- ja stelaż zostawiałam na dole na klatce i przypinałam linką do roweru. Malutka w gondoli na górę, dla mnie to nyło idealne rozwiązanie. Zawsze jak szłam na spacer układałam ją w gondolce, owijałam kocykiem i potem na dole tylko klik i byłyśmy gotowe

Pozazdroscic sasiadów... u nas nie przejdzie zostawianie nawet stelaza...

W moim rodzinnym mieście, na osiedlu małżonka, wydawałoby sie nie bardzo bezpiecznym, wózki stoją na klatce, na dole, np 4 koło siebie jak się mieszczą. całe. Gondola bądź spacerówka. I nie są przypięte. I tak jest w każdej klatce praktycznie.

Po wczorajszych zakupach byłam tak padnięta, że nawet nie miałam siły kompa włączyć:) Dziś wrzucam fotki, ubranka i rożek, ręczniczek kąpielowy. śliniaczki, butelka Lovi, dokładnie tą chciałam, dokupię jeszcze jedną za jakiś czas:)
Zdjęcie059.jpgZdjęcie058.jpgZdjęcie057.jpgZdjęcie056.jpgZdjęcie055.jpg

Anisia sliczne ciuszki :) mnie moze tez powoli ruszy i sie wybiore na zakupy.
ostatnio z mezem zozmawialismy o butelkach i jestesmy ze tak powiem zieloni nie mamy pojecia czy te zwykle czy te antykolkowe... jej jakby nie moglo byc jednej firmy :p moj maz wynalazl wczoraj cos takiego i powiedzial ze musimy takie cos miec tylko pytanie czy to dziala
http://www.windeln.de/nip-cool-twister.html?xtor=SEC-4-GOO-[02s]-[Var_0]-S-[cool%20twister] a musimy miec bo szybciej woda bedzie gotowa tak to stwierdzil moj T ach ci meszczyzni :p miala moze ktoras z was takie cos??

malutkans ja kupując butelkę kierowałam się tym, że ta Lovi ma smoczek, który ponoć imituje ssanie piersi i można stosować dzięki temu naprzemiennie karmienie piersią i butelką ( po prostu najbardziej zbliżona do karmienia naturalnego), pozatym ma też system antykolkowy i co dla mnie też było bardzo ważne nie zawiera Bisfenolu czyli nie szkodzi:-)

reklama
Alka- mój wózek odkąd jest spacerówka to też sobie stoi nieprzypięty, obok wózek bliźniaczy. W bloku większość to studenci i młode rodziny. Ale fakt ze wszytsko od okolicy zależy. Mi się zdażyło kilka razy samochód otwarty pod blokiem na noc zostawić- głupota nie boli....
Ewelina- o matko, a co to za cudo? Ja miałam dr Brown i teraz też chyba się zaopatrze. Teraz Lidka ma Aventa ale nie jestem z nich zadowolona. Zamierzam karmić piersią więc kupię tylko małą buteleczkę sztuk 1;-) Ale to dłuuuuga historia, przed grudniem się na zakupy nie wybieram bo nie widzę takiej potrzeby. Z córą też tak mieliśmy. Długo wszystko przeglądłąm, czytałam, modyfikowałąm listę i ostatecznie na wyprawkę wydałąm niewiele i chyba nic nie leżało nieużywane. Teraz nawet nie wiem czeg potrzebuję- może jakieś pampki na promocji tylko kupię bo będę na noc używać. Reszta nie zająć;-) Mój syndrom wicia gniazda nie działa:-D

Do góry