reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Marcia- fajny zakup. Podobaja mi sie te buciki :-)

A ja mam pytanie odnosnie pieluszek (tych tetrowych czy jakis podobnych). Ile tego trzeba kupic i kiedy sie ich uzywa? Do czego? :-) Wszyscy mowia ze duzo, ale to znaczy ile? :-) I na co az tyle? ;-) I jakie polecacie?

Ja miałam (i do tej pory używam) 5 tetrowych i 3 flanelowe i to w zupełności starczyło, a mały ulewał strasznie do 6 miesiąca życia. Głównie własnie używałam do ochrony przed jego pawiami i do wycierania mu buźki z tych pawiów :sorry: Do tego do rozłożenia u lekarza na stole, jak małego rozbierałam do badania, albo jak go gdzieś u ludzi przebierałam, to żeby im nie nasikał na łóżko ;-) No i podkładałam też pod główkę w łóżeczku jak spał żeby sobie nie zarzygał pościeli ;-) Do podkłądania do spania to lepsze flanelowe, bo są milutkie w dotyku. Do wsiąkania pawiów lepsze tetrowe, bo szybciej wchłaniają i szybciej wysychają. Generalnie pieluchy tetrowe czy też flanelowe pełnią funkcję ścierki w bardziej estetycznym wydaniu ;-)

Ostatnia edycja:
a to moje ostatnie zakupy dla synusia!!!!!!

Załączniki

• ol.jpg
    ol.jpg
    5,5 KB · Wyświetleń: 95
  • ol1.jpg
    ol1.jpg
    4,4 KB · Wyświetleń: 92
  • ol2.jpg
    ol2.jpg
    3,7 KB · Wyświetleń: 92
  • ol3.jpg
    ol3.jpg