reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

asiuk- swieczka z rossmanna jest git!:-D Ja od tesciowej tez prezentow nie dostaje ( na slub tez nic nam nie dala)
Anastazja-naprwde tesciowej to tylko pozazdroscic :)))

reklama
faktycznie:) na teściową marudzić nie mogę:) bo to dobra kobieta ( i nie mówię nawet o kupowaniu praktycznie wszystkich ciuszków i innych rzeczy), bo stara się, pomaga ile może, a też w życiu przez chorobę łatwo nie ma:) jeszcze wczoraj mówiła, że karuzelę do łóżeczka chce kupić:p:p

a co do tego pluszaka to mi na niego ochoty narobiłyście:D

P. pojechał po matę edukacyjną fisher price'a precious planet czy jakoś tak:) bo znaleźliśmy na trójmieście ogłoszenie;) stan idealny:) cena 100 zł, więc nie jest źle;):) Fisher Price Mata Edukacyjna Precious Planet N8850 - Ceneo.pl jak widzicie normalnie chodzą po ok. 200 zł, więc uważam, że trafiła się nam okazja:D

No to może ja.
Z racji, ze termin mam na 22.01.2012 :) a nie cierpie zakupów- podchodzilismy do nich z partnerem niejednokrotnie jednak bez efektów.

Wczoraj wsiedliśmy dzielnie w samochód i kupiliśmy:

* pampersy 84 szt- Huggies - z wykrojem na pępek - 2-5kg
* paklanki 200 szt
* chusteczki nawilżone z Pampersa 831 szt
* pieluchy tertowe 20 szt

* mydło NiveaBaby 2 szt
* balsam po kąpieli dla niemowląt - 2 szt po 500ml Sanosan
* płyn do kąpieli dla niemowląt -2 szt po 500 ml Sanosan
* oliwka dla niemowląt - 2 szt po 500 ml Sanosan
* krem do buzi NiveaBaby - 3 szt po 200 ml
* myjka do kąpieli - 2 szt
* patyczki do uszu z ogranicznikiem 60 szt
* waciki do pępka - 10 szt
* szczotka i grzebień do włosków
* nozyczki, pilniczek i obcinaczki
* gruszka / sterylizator do nosa

* szczotka do mycia butelek - 2 szt
* butelka Philips 125 ml i butelka antykolkowa Tomme Tippee 260 ml
* smoczki uspokajające Tomme Tippee - 2 szt
* prześcieradło frottee 120x60 - 3 szt
* posciel 135x100 - 3 szt (poszewka na poduszkę i kolderkę)
* kolderka i podusia

CIUSZKI w rozm. 56-68
* skarpetki grube - 2 szt
* skarpetki bawełniane - 2 szt
* łapki niedrapki - 2 szt
* czapka bawełniana bez wiazania - 2 szt
* czapka bawełniana z wiazaniem - 3 szt
* śliniak - 1 szt
* kombinezon zimowy - 1 szt (0-3mcy)
* bluzeczki - 6 szt
* kaftaniki - 3 szt
* półśpiochy - 3 szt
* śpioszki bez rekawów - 7 szt
* śpioszki z dł. rękawem - 3 szt
* body z dł rekawem - 6 szt
* body z kr. rekawem - 4 szt
* body całkowicie rozpinane z kr. rekawem - 4 szt
* pajacyk z dl. rekawami - 1 szt
* rekawiczki 'polarowe' - 3 szt

* wózek Vivaro Adbor (na szczescie w komplecie juz bylo nosidełko/fotelik)
* ochraniacz na łózeczko
* materac piankowy 120x60
* łóżeczko

Uff to chyba wszystko co udało nam sie zakupic.
Po zsumowaniu rachunków w domu oczywiscie -> :szok::szok::szok::szok:
Takie jednorazowe wydatki sa okropne, ale nie chcialo sie wczesniej cóz trzeba cierpieć.

Pozostało mi do kupienia:
* maśc na odparzenia,
* zasypka...
* śpiwór na pewno do wózka...
i jakby ktoś jeszcze cos znalazł co mi brakuje to bede wdzięczna...

złota_ewa - wanienka? :) Przydatna jest też lampka nocna, jeśli nie masz - jednak łatwiej utulić z powrotem dziecko o 3 w nocy, jak mu nie zaświecisz najpierw lampą po oczach :)

o! Asiuk to i tak dużo, ja na urodziny nie dostaje nawet życzeń.. na święta tylko co prezenty robi teściowa - no ale to wiadomo, wtedy każdy robi ;D

hehe chyba nie każdy. U mojego Ł nie daja sobie prezentów.. Dla mnie to dziwne. U mnie w domu pomimo, że wszyscy już pełnoletni to i tak po cichu każdy chowa prezenty pod choinką i jest" że to Mikołaj przyniós:-Dł"... No a u mojego Ł nie ma prezentow z żadnej okazji..

Melisa87 zgadza sie zapomniłam dopisać; mam dwa kocyki polarowe + jeden mój wieloletni haha
Rożek dostalismy z pluszu od babci... bleee nie cierpie tego materiału.
reczniki do kapieli tez mamy :)

moj upiera sie aby zakupic przewijak... ale czy ja wiem- jak dla mnie szkoda kasy.
co myslicie?

reklama
moj upiera sie aby zakupic przewijak... ale czy ja wiem- jak dla mnie szkoda kasy.
co myslicie?
mój mężuś też uważał że to zbędny zakup.. a ja wiedziałam że przewijak to suuper sprawa :-) dostaliśmy od znajomej taki z wanienką i sam M. stwierdził że ten przewijak nam życie uratował.. jak dla mnie to jest niezbędna rzecz! nie wyobrażam sobie kłaść maluszka np na łóżko i schylając się go przebierać.. mój kręgosłup by tego nie wytrzymał..

Do góry