reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

A ja sie chcialam pochwalic- mam juz lozeczko dla malego- wczoraj R pojechal do ikei i kupil.Poprawilo mi to wczorajszy zly humor po wizycie u poloznej:-)

reklama
do "nawilżania" dobry jest tez podobno sposób babciny- mokra pieluszka zawieszona na łóżeczko

do karmienia bardzo przydatny jest ten podest z IKEA , w moim szpitalu są przy każdym łóżku, sama kupiłam do domu, potem Kubuś uzywał jako podwyższenie dla niego do kibelka i umywalki :-) Przy karmieniu jedna noga wyżej i super dzidzia się układa do cyca. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60101063/

Dziewczyny dzisiaj trochę połaziłam po wyprzedażach.
Kupiłam małemu trochę ciuchów w smyku już na takiego rocznego smyka. Niestety więcej fajniejszych ciuchów ze zniżką jest dla dziewczynek. Wiadomość dla mam córeczek :-)Po za tym jest też trochę fajnych przecen w H&M dla też takich połrocznych i rocznych dzieciaków. W endo też sporo fajnych przecen. Ja akurat skorzystałam z poświątecznej promocji, że przesyłka gratis i kupiłam przez neta kilka bluzeczek.

No i za radą Poli rozglądałam się trochę za ciuchami umożliwiającymi łatwe karmienie, dwie bardzo fajne bluzki i sweterek kupione w Carry i ESPRIT. W Carry rzeczywiście super wyprzedaże. Polecam się przejść. Po za tym kupiłam sobie w końcu stanik do karmienia, nie wygląda tak strasznie aseksulanie, no i resztę pierdół w aptece. Jutro się pakuje i czekam.

Asiuk,
wydaje mi się, że ceny sa jeszcze bez podwyżki VAT-u, zresztą ja polowałam na rzeczy przecenione, no ale w Smyku straszą już podwyżką vatu. Jakieś takie wywieszki "kup teraz, za chwilę vat będzie już 23 %"

Co do ubranek dla mnie to szukam takich co mi się podobają i się jakoś z przodu odpinają łatwo czyli na guziczki, no ale spokojnie można je nosić nawet jak się już nie karmi np. sweterek. Ubrania w H&M dla matek karmiących to dla mnie ostateczność, są jakieś takie mało zachęcające, że kojarzą mi się ze skapciałą matką, nie mówiąc, że rozmiarówka większości z nich zaczyna się od 44, no bez przesady.

dokładnie tak jak pisze MegiPegi - te ubrania ciążowe jakieś takie workowate mi się wydają ;-)

Ja kupiłam trzy bluzeczki jedną w H&M i dwie w Reserved takie z guziczkami z przodu. Mnóstwo fajnych widziałam, tak więc nie powinnyście mieć problemu ze znalezieniem takich rzeczy. Mi chodziło głównie o to aby były guziczki i z porządnego materiału. Jeszcze kilka sobie kupię bo jednak wygoda przy karmieniu piersią to podstawa :-)

sprzedawcy juz od wczoraj muszą oddac do US te 23% (łatwo sprawdzic na paragonie), wiec nie sądzę, aby mieli jeszcze stare ceny - no chyba, ze podniesli je juz w zeszłym roku ;-)

reklama
a oto wozek dla Fabianka :-):-) ale tylko pokazuje gondole bo spacerowka lezy zlozona w piwnicy. no i spacerowka ma kolor fioletowo siwy :)
IMG040.jpg

Do góry