reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

A ja sie chcialam pochwalic- mam juz lozeczko dla malego- wczoraj R pojechal do ikei i kupil.Poprawilo mi to wczorajszy zly humor po wizycie u poloznej:-)

reklama
do "nawilżania" dobry jest tez podobno sposób babciny- mokra pieluszka zawieszona na łóżeczko

do karmienia bardzo przydatny jest ten podest z IKEA , w moim szpitalu są przy każdym łóżku, sama kupiłam do domu, potem Kubuś uzywał jako podwyższenie dla niego do kibelka i umywalki :-) Przy karmieniu jedna noga wyżej i super dzidzia się układa do cyca. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60101063/

Dziewczyny dzisiaj trochę połaziłam po wyprzedażach.
Kupiłam małemu trochę ciuchów w smyku już na takiego rocznego smyka. Niestety więcej fajniejszych ciuchów ze zniżką jest dla dziewczynek. Wiadomość dla mam córeczek :-)Po za tym jest też trochę fajnych przecen w H&M dla też takich połrocznych i rocznych dzieciaków. W endo też sporo fajnych przecen. Ja akurat skorzystałam z poświątecznej promocji, że przesyłka gratis i kupiłam przez neta kilka bluzeczek.

No i za radą Poli rozglądałam się trochę za ciuchami umożliwiającymi łatwe karmienie, dwie bardzo fajne bluzki i sweterek kupione w Carry i ESPRIT. W Carry rzeczywiście super wyprzedaże. Polecam się przejść. Po za tym kupiłam sobie w końcu stanik do karmienia, nie wygląda tak strasznie aseksulanie, no i resztę pierdół w aptece. Jutro się pakuje i czekam.

Asiuk,
wydaje mi się, że ceny sa jeszcze bez podwyżki VAT-u, zresztą ja polowałam na rzeczy przecenione, no ale w Smyku straszą już podwyżką vatu. Jakieś takie wywieszki "kup teraz, za chwilę vat będzie już 23 %"

Co do ubranek dla mnie to szukam takich co mi się podobają i się jakoś z przodu odpinają łatwo czyli na guziczki, no ale spokojnie można je nosić nawet jak się już nie karmi np. sweterek. Ubrania w H&M dla matek karmiących to dla mnie ostateczność, są jakieś takie mało zachęcające, że kojarzą mi się ze skapciałą matką, nie mówiąc, że rozmiarówka większości z nich zaczyna się od 44, no bez przesady.

dokładnie tak jak pisze MegiPegi - te ubrania ciążowe jakieś takie workowate mi się wydają ;-)

Ja kupiłam trzy bluzeczki jedną w H&M i dwie w Reserved takie z guziczkami z przodu. Mnóstwo fajnych widziałam, tak więc nie powinnyście mieć problemu ze znalezieniem takich rzeczy. Mi chodziło głównie o to aby były guziczki i z porządnego materiału. Jeszcze kilka sobie kupię bo jednak wygoda przy karmieniu piersią to podstawa :-)

sprzedawcy juz od wczoraj muszą oddac do US te 23% (łatwo sprawdzic na paragonie), wiec nie sądzę, aby mieli jeszcze stare ceny - no chyba, ze podniesli je juz w zeszłym roku ;-)

reklama
a oto wozek dla Fabianka :-):-) ale tylko pokazuje gondole bo spacerowka lezy zlozona w piwnicy. no i spacerowka ma kolor fioletowo siwy :)
IMG040.jpg

Do góry