reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

Ja pokupowałam takie kamionki na grzejniki do których wlewam wodę. Teraz są prześliczne w sklepach nawet dziecinne ja kupiłam kilka z wzorkiem i jeden duży z psiakiem.

reklama
Te kamionki sa skuteczne, wiem, bo jak mialam grzejniki tez takie mialam!!!!!
Teraz mamy w domu ogrzewanie kominkowe i nie mam na czym powiesic kamionek......A juz moj pies zaczal odczuwac suchosc w domu, dlatego koniecznie musze cos kupic....

my mamy dwa "nawilżacze" powietrza na kaloryferze takie metalowe czy aluminiowe
(ładnie wyglądają) w każdym razie w Biedronce kiedyś kupiłam.. nawet się sprawdzają, ale te kamionkowe bardziej mi się podobały i nawet szybciej z nich woda parowała ;)

ja też jadę z rozstawioną suszarką, a że przy jednym dziecku to mam pralkę 1 na dzień to wystarcza. Tak kiedys sie zastanawiałam nad nawilżaczem, ale te ultradźwiękowe to chyba dla zwierząt na uszy szkodzą (tak sobie myslę), no i szkoda prądu.
Kamionkowe są teraz naprawdę bardzo efektowne, do Jakubka pokoiku kupiłam zieloną żabkę w NOMI- super, tylko trzeba często czyścić, zeby pleśni nie było w środku.

pamiętam, że jak byłam młodsza to miałam z bratem w pokoju taki nawilżacz elektryczny, wlewało się wody mama jeszcze dodawała kropelkę jakiegoś olejku i włączała często siedziałam i wdychałam sobie te powietrze ;D .. dość głośne było, ale jak mieliśmy wiecznie górne drogi oddechowe załatwiane to pomagało (astmę mamy oboje) ;-)

U nas też strasznie sucho. Suszarka z praniem nie zdaje egzaminu - to za mało. Pranie to mi dosłownie w 2-3h czasem już wysycha. My mamy elektryczny nawilżacz, no i do tego rozszczelnione okna. No i jak gotuję coś to oczywiście bez pokrywek żeby jak najwięcej naparowało wody ;-)

Nawilżacz kupiliśmy na allegro za coś koło 50-60zł, jest cichy, ten ultradźwiękowy, ma regulację natężenia pary, no i ta para nie jest ciepła co też ma swoją zaletę, bo nie podgrzewa dodatkowo mieszkania. Także polecam. MY akurat wybieraliśmy jakiś taki najtańszy i się sprawdza. Jest w formie takiej zielonej żaby.

Ostatnia edycja:
reklama
A u nas jest z kolei zbyt dużo wilgoci. Rano czasem okna są zaparowane i trzeba brać tak na 3/4 klamkę, żeby trochę je rozszczelnić. Kupiliśmy metylan stop wilgoci ale to nic nie daje:baffled:.

Do góry