reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Ostatnia edycja:
Powiem Ci kochana że położna na szkole rodzenia bardzo odradzała takie pasy. Powiedziała że skóra musi sama wrócić do formy, a macica musi się swobodnie sama obkurczyć bez wspomagania. Ja nie wiem jak to jest ale chyba takie ściskanie się po porodzie to faktycznie nie do końca dobre dla organizmu ale to tylko moja opinia, już kiedyś ten watek był poruszany i dziewczyny pisały że zaopatrzą się w taki pas.
Ja sobie to jednak daruję.

Kasia:) po samym porodzie ponoć ich stosować nie można, bo ponoć jakiegoś krwotoku można dostać;) ja planuję kupić ze względów estetycznych (bo wygodny to on na pewno nie jest)..:p

no słyszałam o czymś takim że zaraz po porodzie dziewczyny się spinają takimi pasami lub bandażami :szok:
ja sobie tego nie wyobrażam jakoś.

Kiedyś miałam majtki wyszczuplające z wysokim stanem i powiem Ci że efekt był super ale wyglądały jak babcine majciochy :-D

hehe...Kasia...najważniejsze, że efekt jest:D chociaż jakby u mnie P. zobaczył takie majciochy to pewnie rozwodem by się to skończyło:D:D a co do lasek to ja takie historie słyszałam, że aż ciarki przechodzą..

Ja zamierzam kupic pas poporodowy (poopoeracyjny, a nie taki wyszczyplajacy) ze wzgledu na to, ze bede miec cc. A te pasy sa wlasnie dobre po operacjach, zeby szwy sie nie rozchodzily, zeby sie zrosty nie zrobily itd. :-) I latwiej sie tez wstaje i chodzi (bo wzmacnia miesnie brzucha) :-)

Dziewczyny trzbea kupic pas albo takie wlasnie elastyczne majciochy!!!!! ja wyprobowalam i wiem, ze pomagaja i ta skora wraca na miejsce a oprocz tego odchudzaja, bo sciskaja i przy chodzeniu wzmacniaja sie miesnie!!!!!!

reklama
Niech każda zrobi jak uważa.
Anastazzja - bardzo dawno temu jakieś 9 lat temu mój K znalazł te majtki u mnie w szufladzie, wyciągnął je jednym palcem i pyta "a to co za antygwałty" zrobiłam się sino-buraczkowa i na następny dzień majtek już nie było :-D wiedziałam że jak by mnie w nich zobaczył to by padł :-D

Do góry