reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Kupilam dzis 2 paczki Pampers New Baby i jedna paczke Pampers Premium Care rozmiar 1 w Tesco. Wyszly mi po 63gr/szt. :-) Zobacze na ile mi to starczy, a potem bede kupowac na biezaco :-) I testowac inne :-)

reklama
ja mam małą paczkę huggiesów new born do szpitala, kupiłam jeszcze dużą paczkę pampersów premium care, ale 2:) i ostatnio dostałam od koleżanki paczkę pampersów new born chyba 2:) też dużą paczkę, więc póki co nic nie kupuję więcej:) chociaż może dokupię albo te dada albo rossmannowskie:)

a ile wychodzi za 1 szt babydream?

Rozmiar 4 wychodzi 49gr za sztukę, im mniejszy rozmiar tym wychodzi taniej za sztukę (rozmiar 3 wychodzi już 43gr, nie wiem jak wychodzi rozmiar 2) Cena jest stała: 39,99 (2 paczki w kartonie), albo 1 paczka 19,99zł i w zależności od rozmiaru różni się ilość sztuk (im mniejszy rozmiar tym więcej sztuk). Tę paczkę Baby Dream 1 kupiłam za 12,99 i jest tam 28 sztuk (ale ten rozmiar 1 to nie wychodzi tak korzystnie jak te większe rozmiary, chociaż to i tak 46gr za sztukę). Najważniejsze, że cena jest stała i nie trzeba polować na promocje i lecieć przez pół miasta do konkretnego supermarketu, żeby taniej kupić, jak to jest przy pampersach. Nie trzeba robić zapasów, tylko jak się kończą to się kupuje i tyle.
Jednak tak jak napisałam ten rozmiar 1 różni się od rozmiaru 4, więc nie dam sobie ręki uciąć że będzie tak dobry jak te co testowałam. Ten rozmiar 1 ma trochę inny wkład.

Ja mam dwie małe paczki huggies new baby z wycięciem na pępuszka 1, jedną dużą paczkę pampers premium care 2, i jedną paczkę dada 2 i narazienicnie kupuje. Ostatnie usg miałam w 30 tc więc zobaczymy jaka się niunia duża urodzi a wtedy mąż dokupi 1 albo 2.

A my kupilismy wczoraj na Allegro naklejki dla Milenki :-) O takie :-) (zestaw 2)
MisPuchatek.png

Ja ochraniacza nie prałam, miałam, ale uznałam, że nie ma potrzeby ;) A kołderkę nie, ale pościel do łóżeczka owszem.
Powiedzcie mi : pierzecie kocyki?

reklama
Do góry