reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

reklama
Ja u siebie biorę dwie stare koszulki typu tshirt Mojego M. do porodu i dwie do karmienia rozpinane po bokach. W szpitalu większość dziewczyn miała te koszule z bocianami czy innymi zwierzakami. Ja najchętniej to piżamę bym chciała ale jak nie można to trudno. Najgorzej, że szlafrok mam za mały, bo mi brzucha nie zakrywa.
Ubranka dla Maluszka też biorę kaftaniki, śpiochy i jakieś pajacyki. Nie ma szpitalnych. Mam nadzieję, że podczas kąpania oddadzą je.

ja jak się oswoje z dzieckiem i kupkami przejdę chyba na pieluchy ekologiczne. Bo nawet jakby akceptował dadę to i tak jakos tanio to nie wychodzi a wolę kaskę na cos innego przeznaczyć dla syncia

A co znacza ten Pampersy New Born 1 i 2? Jak dlugo nosi sie 1?

U mnie przy synku poszły 3 paczki tych pampersów 1, a potem już na dwójki przeszliśmy, ale on mały się dość urodził. Na początek jednak myślę, że warto kupić paczkę jedynek, nawet jak dziecko duże będzie. Z mojego doświadczenia wynika, że najlepiej dany rozmiar pasuje na dziecko w momencie kiedy ono waży środkową wartość tego przedziału wagowego. Czyli jeśli rozmiar 1 jest 2-5kg to najlepiej będzie pasować na dziecko które ma 3-4 kg. Rozmiar 2 (3-6kg) na dziecko, które waży 4-5kg itd.

Ja tym razem kupiłam na próbę paczkę BabyDream, rozmiar1. U synka teraz zaczęłam je stosować (rozmiar4) i wcale nie są gorsze od pampersów jeśli chodzi o chłonność - jeszcze ani razu żadnego wycieku nie było. No i na pewno mniej chemii zawierają. Więc teraz spróbuję je od początku stosować. Tylko się zdziwiłam, bo ten rozmiar 1 trochę się różni w środku niż rozmiar 4 i się zastanawiam czy będzie tak samo dobry. No cóż - wyjdzie w praniu:-)
Dady kiedyś też testowałam, ale mały się na nie uczulił. Jest też uczulony na Pampers sleep&play. Testowaliśmy tez huggiesy. Byly w porządku, ale biorąc pod uwagę ich cenę to jednak czegoś więcej bym się spodziewała.U nas więc najlepiej sprawdziły sie Pampers active Baby i te Baby Dream z Rossmana.

Ostatnia edycja:
Ja mam około 50 sztuk 1 pampersów i paczuszkę 2-pampers premium care, w promocji były w rossmannie. A później jak już się dzidzia urodzi to dokupię, bo teraz nie wiem jaka będzie waga maleństwa. Może długo nosić 1, a może szybko mi na 2 przejdzie.

Ja też kupiłam jedna paczuszkę babydream bo podobnie jak Ty nice-girl przetestowałam u starszaka i były ok :-) poza tym kupiłam huggies, pampers i bella happy - te trzy stosowałam od początku u juniora i bylam zadowolona. Teraz gdy młody już jest dość dużym i aktywnym dzieckiem to najbardziej mi pasują pampres active baby, (no i sa na tyle chłonne że w nocy nic nie przecieka) ale dla takiego leżącego malucha, ktorego jednak trzeba dość często przewijać ze względu na częste kupki tamte pozostałe są jak dla mnie ok. Dadę też testowalam, ale jakoś nie byłam do nich przekonana, ale młody już wtedy byl mobilny, może dla takiego maleństwa sie sprawdzą, na pewno je przetestuję.

reklama
Do góry