reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

reklama
A ja nie odradzam elastycznej z tego powodu, że to na początek bo ona wystarcza do jakiś 13 kg (ok 2 lat). Ale rzeczywiście Jesli chce się wydać raz to lepiej kupić tkaną. Ja mam obie.
Tkana daje więcej możliwości a elastyczna wydaje mi się trochę wygodniejsza.
Polecam użytkownika Pentelka2x na allegro. Jej chusty są polskie ale nie gorsze od markowych - porównywałam.
Ale może ktoś ma dobre doświadczenia z innymi.

Teraz chodzi mi jeszcze po głowie chusta pouch jako trzecia - chyba się uzależniłam

a coś takiego jest dobre? Baba Slings Baby Sling Official website Worldwide dostałam od znajomej.. nowiutkie nie używane.. ale nie wiem czy to jest ok... co myślicie o takiej chuście?
Jak dostałaś to fajnie - może się przydać.
Ale jak bym miała kupować to nie ryzykowałbym bo nie każda dzidzia chce w tym być noszona w pozycji leżącej (za mało możliwości) - no i przy problemach z bioderkami odpada. Może Twojemu maluchowi będzie odpowiadać.
Za to na pewno przyda Ci się jak maluszek trochę podrośnie.

dziewczyny z Warszawy i okolic, które jeżdżą do Targówka do Ikei - 29.11 będzie promocja na łóżeczko Mammut, ale różowe. 249 zł.
Dzielę się informacją, jaką właśnie do mnie przysłano z Ikei.

PS A w Jankach to samo, tylko 28.11 i za 299 zł...

ja mam odmienne zdanie. Elastyczna jest grubsza latem dziecko moze sie czesciej pocic co prawda łatwiej się ja wiaze ale i z bawełnianą mozna sobie poradzić. Zas bawełniana jest przewiewna.
No i ja radzę kupić orginalna duzo podrob jest na allegro. Mozesz kupic uzywana.

Marcia ja mam elastyczną jako drugą - uzupełnienie tkanej. Jeśli miałabym mieć jedną to wybrałabym tkaną - tu się z Tobą zgadzam. A w upały nie męczyłabym ani siebie ani dziecka w żadnej z nich.
Co do oryginalnych chust - różnie bywa. Zanim kupiłam cokolwiek, wypróbowałam różne. Najczęściej dorobiona jest ideologia o splotach krzyżowych, żakardowych itd. Bo co mają pisać, żeby zachęcić do wydania np. 300zł za coś co jest tylko kawałkiem materiału. Na dobrą sprawę jak ktoś ma maszynę do szycia to może pójść do sklepu z tkaninami - podotykać, wybrać i uszyć.

wiem, że już kilka razy pojawiały się tu linki do sprawdzonych sprzedawców na allegro czy któraś z Was może podać mi raz jeszcze chodzi mi o sprzedawców który mają w asortymencie : gaziki, wkładki laktacyjne itd.. chciałabym wszystko u jednej osoby kupić ;)

Kobietki MUSZĘ się pochwalić :-D :-D:-D w końcu po wielkich zmaganiach jak wiecie zamówiłam mój ukochany wózek :-) cieszę się bardzo :-D kurier powinien być we wtorek u cioci a już w przyszły weekend wózeczek będzie u mnie :-D juuuupii

reklama
Dorotka ja na początek zamierzam kupić elastyczną. Nie chcę inwestować narazie w tkaną bo nie wiem jak się sprawdzi w naszym przypadku. Czy mogłabyś mi doradzić którą wybrać bo z pozoru niczym te dwie się jak dla mnie nie różnią, chociaż pisałaś że sprzedawca Pentelka2x jest sprawdzony:
Pentelka Chusta elastyczna CZEKOLADKA 50cm TANIO (1931381836) - Aukcje internetowe Allegro
lub
HALTEX CHUSTA ELASTYCZNA NA PREZENTDostawa GRATIS! (1946940177) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry