reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

Alka - kurcze mam ten sam syndrom, ja chce małej pokupować wszystko sama pod mój gust tak żeby wszystko miało "ręce i nogi" zresztą nie chce liczyć na innych bo może się okazać że to dla nich za drogie prezenty a nie chce nikogo do takich zakupów "zmuszać"
Livastrid - zdjęcie pod tytułem " no i co ojciec mam się teraz z tego cieszyć ? " ha ha ha mina małej obłędna.

Ja się ostatnio dowiedziałam że w zielonej jest prywatny żłobek gdzie przyjmują dzieciaczki od 5 mc-a życia i opłata 550 zł (jak dla mnie nie drogo) i chyba pojadę tam dowiedzieć się co i jak bo może już muszę mała zapisać.

reklama
Bakalia haha jak to z facetami i zakupami:-) Jak mój D.idzie sam do sklepu, to o zgrozo ! ja mu pokazuje w domu opakowanie, co jak wygląda i tak zadzwoni i pyta jeszcze raz:rofl2:
Kasia gdzie ten żłobek? Napisz mi co i jak ja się dowiesz, bo u mnie w mieście żłobka nie ma, a bardzo by mi się przydało od czerwca.

Gosia- poszukalam na necie i faktycznie ta gre Osadnicy bardzo chwala. I chcialabym ja kupic. Tylko nie wiem jaka? Tam jest tyle wersji- plastikowa, drewniana itp. Moglabys mi podac linka (do tej co gracie), zebym wiedziala ktora kupic? :-) Z gory dzieki!

Alka oj szalejesz z zakupami. Ale faktycznie nakup teraz bo potem są większe wydatki jak się synuś urodzi a i czasu będziesz miała mniej. No i ten nieszczęsny podatek wyższy. Też mam zamiar zrobić zakupy ubrań, bo mam tyko 56 i 62.. Myślicie, że do jakiego rozmiaru spokojnie mogę kupić?

Alka ja miałam philipsa i był super, avent tez jest bardzo dobry, o tym mam słabsze zdanie ale jest ono wyrobione raczej z opinii innych- zawsze szukam w necie opinie o produkcie który chcę kupić. np tu Canpol Podgrzewacz uniwersalny opinie użytkowników - Cokupic.pl ale też wpisz w wyszukiwarke np "podgrzewacz canpol opinie" to przeczeszesz neta:rofl2:. Ja bym nie kupiła.

Mam pytanko do Was co do prania ciuszków. Proszków jakoś wolę unikać, wole płyny- mam Lovela, ale zastanawiałam się nad płynem zmiękczajacym, sa takie dla niemowląt. Po praniu te ciuszki jak wyschną sa takie szorstkie, nawet prasowanie aż tak bardzo ich nie zmiękcza jak bym chciała. Na codzień nasze ciuchy zmiekczam płynami.

Jostyna wszystkie rozmiary w końcu się przydadzą:-D 68 i 74 to na pewno. Możesz sobie po 2-3 szt bodziaków pokupować. Im większa dzidzia tym mniej "darowanych" rzeczy...
U mnie tylko teściowie jeszcze czasem coś przynoszą dla Szymka. Teściowa niby przypadkiem na coś wpada.- to bluzeczkę to spodenki to rajtuzki. No i jeszcze co sezon kupują mu kurteczkę, za co jestem im naprawdę baaardzo wdzięczna.
Moja mama "nie zna się" albo raczej nie chce się znać na rozmiarach, sklepach itd...szkoda

U mnie raczej na nic darowanego nie mogę liczyć.. Mam w rodzinie same dziewczyny i to też juz dość spore.. I jestem takiego zdania, że "umiesz liczyć licz na siebie". Jakbym się oglądała na innych to niestety nic bym nie miała ;/

reklama
Alka ciuszki rewelacja i leżaczek też:D
Marietta śłiczna ta kołyska my też bedziemy mieli ale podarowana i nawet nie wiem jak wyglada:D
Liv mina małej jest obledna jakby chciala zabijac wzrokiem:D
Bakalia ale mnie rozbawilas tymi kolorami:-)

ja torbe mam prawie spakowana brakuje tylko klapek pod prysznic pizamy szlafroku no i chyba to wszystko:-)
pytalam poloznej ostatnio na wizycie co mam wziac do szpitala ale ona powiedziala ze mam tylko chusteczki nawilzane wziac. no i niewiem teraz czy lepiej swoje wszystko czy nie. poradzcie:-)

ja wczoraj z mama moja rozmawialam i niuni kupila pod choinke mate edukacyjna i jak uslyszala ze chce kupic karuzelke to swierdzila ze mam nie kupywac bo ona kupi i pytala co jeszcze potrzebuje, ale stwierdzilamze jak chce to niech kupuje to co chce bo to ona babcia jest a nie ja:D i lepiej zna mozlwosci finansowe swoje
tylko koszty wysylki sa duze bo musi wyslac paczka z poczty polskiej

a co do lezaczka to ja tez planuje kupic a raczej napewno kupie bo to obiecalam sobie jak bylam w zabawkowym na dziale niemowlecym i byly takie slodkie:D

Do góry