reklama
Alice_1
Fanka BB :)
Ja chowam na razie rzeczy do szpitala w jednej półce w komodzie w razie potrzeby, żeby wyjąć i włożyć do torby ale obawiam się ,że mam za małą torbę. Same te podkłady, wkładki dużo miejsca zajmują a muszę też rzeczy dla maluszka wziąć, bo trzeba mieć u nas swoje. Brakuje mi jeszcze koszulki typu tshirt ale to wezmę jakąś starą na czas porodu, że niby jak się pobrudzi to aut wywali się. Mam gruby szlafrok, który mi nie zasłania brzuszka, bo za mały się zrobił i nie wiem czy jakiś nowy cieńszy by się nie przydał.
Tak to jeszcze tą fridę trzeba kupić, sól fizjolog., płyn do kąpieli i maść bepanthen.
Ja mam nadzieję, że w szpitalu nas poinformują, czy i jak podawać te wit. K i D, bo na szkole rodzenia pani doktor wspominała o tym ale jak podawać i od którego tygodnia czy dnia, to nie pamiętam.
Tak to jeszcze tą fridę trzeba kupić, sól fizjolog., płyn do kąpieli i maść bepanthen.
Ja mam nadzieję, że w szpitalu nas poinformują, czy i jak podawać te wit. K i D, bo na szkole rodzenia pani doktor wspominała o tym ale jak podawać i od którego tygodnia czy dnia, to nie pamiętam.
A ja tak nie w temacie :-)
Pisalyscie kiedys (chyba Gosia pisalas, ze gracie z Mezem) o grach planszowych dla doroslych. Polecalyscie jakies. A ja wlasnie z Mama chcialysmy kupic mojemu Mezusiowi na gwiazdke. Moze przypomnicie jakie to byly gry? :-)
Pisalyscie kiedys (chyba Gosia pisalas, ze gracie z Mezem) o grach planszowych dla doroslych. Polecalyscie jakies. A ja wlasnie z Mama chcialysmy kupic mojemu Mezusiowi na gwiazdke. Moze przypomnicie jakie to byly gry? :-)
Karolcia1983
Ja pomimo tego że już mam 90% rzeczy nie chcę nawet myśleć opakowaniu toreb do szpitala jakoś mnie to przeraża. Mój mężule stwierdził że pomoże mi wszystko popakować przed świętami tak na wszelki wielki :-)
Kasia_ZG
Niki222 - ooo widzisz jaka niespodzianka :-) a ja polecę do Lidla zobaczyć ten kombinezon, wprawdzie mam jeden ale taki misiowy ten z Lidla wygląda w gazetce całkiem całkiem
Co do torby do szpitala to jeszcze się nie spakowałam postanowiłam że zrobię to do połowy grudnia (brrr... na sama myśl mnie ciarki przechodzą)
Co do torby do szpitala to jeszcze się nie spakowałam postanowiłam że zrobię to do połowy grudnia (brrr... na sama myśl mnie ciarki przechodzą)
marys16
po cc będziesz tez krwawic. to nie ma różnicy. co prawda pewnie o wile słabiej i krócej niż po sn bo większość ci wyczyszcza ale macica tez będzie sie złuszczać.A ja w połowie spakowana brakuje mi koszuli i klapek nowych. Z resztą się wstrzymam, bo nadal nie wiem czy mnie czeka cesarka czy nie.
Czy jak ma się cesarkę to potrzebne są majtki poporodowe, podkłady, podpaski?
wiec śmiało te rzeczy możesz pokupować i do torby.
ale majtki siatkowe nie będą ci raczej potrzebne czy cc. bo po prostu nie ma potrzeby wietrzenia krocza skoro nie ruszane.
ja mam wszystko w torebkach popakowane w szafie. ale nic do torby jeszcze nie wrzuciłam.tak się zastanawiam...czy wszystkie już jesteście spakowane do szpitala? bo ja to dopiero mam przebłyski że może by tak czas coś zrobić
takie rzeczy jak kosmetyki dla mnie pidżamę czy klapki to wrzucę w chwili gdy będę jechać. bo ja nie kupuje specjalnie tylko do szpitala a biorę swoje te co mam.
Niki, Alka, Asiuk gratuluję 30 tygodnia ciąży... teraz to już z górki :-)
Oj ale ja to jestem nieźle w szczerym polu. Dziś dopiero zamówiliśmy wózek-a termin jego odbioru mają do 10 tygodni. (jakoś tak mi ten czas poleciał przez palce). Rany, zostałam bez wózka na początek, no chyba że malutki posiedzi do końca stycznia w bebolku-tak jak mówi teoria;-). Z drugiej strony jakos nie jestem jeszcze przygotowana ani psychicznie ani fizycznie na powitanie maleństwa-dziwnie tak jakoś, może to dlatego że to drugie dziecko? Tak jakoś to inaczej niż za pierwszym razem.
reklama