reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

nikki zawsze jak okaze sie, ze nie pasuje do plci to mozna sie o kolejne postarac:-D
kroliczek jest slodki, uwielbiam zajaczki i kroliczki

w obecnej chwili, a bardzo duzo po lasach/gorach chodze z natury i z racji miejsca zamieszkania nosidlo a la plecak ze stelazem mnie wydaje sie niezbedny dla starszego dziecka, ale wiadomo dla tych, co w normalnym miejskim klimacie mieszkaja chusty sa odpowiedniejsze. Mala nosilam w chuscie i pewnie dalej bym ja nosila, bo duzo nie wazy, no, ale z racji ciazy moge zapomniec.

reklama
a w ogóle największy "kit" wg mnie - niepotrzebny sprzęt jaki ostatnio widziałam to podgrzewacz do nawilżanych chusteczek
icon_eek.gif
wiesz co kupić se ie kupie bo ja nie lubię sprzętów takich, ależ czasem bym sam chciała by chusteczki były cieplejsze.
nawet teraz jak po kupie przecieram Marcelkowi pupę i narzeka ze zimna chustka.
a ja w kibelku nie mam grzejnika, bo tak to gdzieś przy grzejniku bym położyła.
A co do ubranek to słyszałam o tej podwyżce cen Vat na ubranka i chyba coś więcej kupię..bo mam rozmiar tyko 56 i 62. A jak myślicie do jakiego rozmiaru mogę spokojnie kupować?
wiesz to trudno radzić. bo każde dziecko rośnie w swoim tempie. i na wzrost i w wadze trudno przywidzieć jak akurat u was będzie. i ubranka rożnych firm mimo iz pisze ten sam rozmiar sa rożnej wielkości.
ale na pewno wcześniej czy później będziesz kupować bodziaki takie nawet do 86cm z krótkim rękawkiem. spodnie dresy we wszystkich rozmiarach chodź po 2 pary będziesz potrzebować, bluzki takie cienkie z długim rękawem.

Ostatnia edycja:
Jeśli NOSIDŁA to tylko ergonomiczne!!! ja przy pierwszym dziecku zgłębiałam ten temat i w końcu wybrałam takie Beco Baby Carrier | Beco Baby Carrier Butterfly 2 Fall/Winter 2011 kupowałam przez Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła ale widzę że teraz ich nie mają ale maja inne nosidla ergonomiczne Nosidła ergonomiczne - Nosidła miękkie - Bondolino - Manduca. Ja z mojego nosidła jestem bardzo zadowolona tyle że było strasznie drogie, ale w końcu było becikowe i kasa z ubezpieczenia więc postanowiliśmy zainwestować w porządne nosidło. nadaje się dla niemowlaczka które nie utrzymuje jeszcze samodzielnie główki jak i dla starszego brzdąca nawet 3 latka. Dla noszącego też jest bardzo wygodne bo poza szelkami jest jeszcze zapięcie w pasie co rozkłada ciężar i mnie plecki nie bolały. Można nosić malucha na brzuchu i na plecach. Nie da sie nosić dziecka na brzuchu przodem do świata ale wtedy to już nie są nosidła ergonomiczne tylko tzw. urwijajca hehe.

oczywiście że nie da się przejść obojętnie :-) skądś to znam, każde moje wyjście na miasto kończy się bluzeczką albo spodenkami i mimo tego że sobie obiecałam przystopować to nie mogę :-)
TO TAKIE WSZYSTKO PIĘKNE :-)

reklama
Do góry