reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

nikki zawsze jak okaze sie, ze nie pasuje do plci to mozna sie o kolejne postarac:-D
kroliczek jest slodki, uwielbiam zajaczki i kroliczki

w obecnej chwili, a bardzo duzo po lasach/gorach chodze z natury i z racji miejsca zamieszkania nosidlo a la plecak ze stelazem mnie wydaje sie niezbedny dla starszego dziecka, ale wiadomo dla tych, co w normalnym miejskim klimacie mieszkaja chusty sa odpowiedniejsze. Mala nosilam w chuscie i pewnie dalej bym ja nosila, bo duzo nie wazy, no, ale z racji ciazy moge zapomniec.

reklama
a w ogóle największy "kit" wg mnie - niepotrzebny sprzęt jaki ostatnio widziałam to podgrzewacz do nawilżanych chusteczek
icon_eek.gif
wiesz co kupić se ie kupie bo ja nie lubię sprzętów takich, ależ czasem bym sam chciała by chusteczki były cieplejsze.
nawet teraz jak po kupie przecieram Marcelkowi pupę i narzeka ze zimna chustka.
a ja w kibelku nie mam grzejnika, bo tak to gdzieś przy grzejniku bym położyła.
A co do ubranek to słyszałam o tej podwyżce cen Vat na ubranka i chyba coś więcej kupię..bo mam rozmiar tyko 56 i 62. A jak myślicie do jakiego rozmiaru mogę spokojnie kupować?
wiesz to trudno radzić. bo każde dziecko rośnie w swoim tempie. i na wzrost i w wadze trudno przywidzieć jak akurat u was będzie. i ubranka rożnych firm mimo iz pisze ten sam rozmiar sa rożnej wielkości.
ale na pewno wcześniej czy później będziesz kupować bodziaki takie nawet do 86cm z krótkim rękawkiem. spodnie dresy we wszystkich rozmiarach chodź po 2 pary będziesz potrzebować, bluzki takie cienkie z długim rękawem.

Ostatnia edycja:
Jeśli NOSIDŁA to tylko ergonomiczne!!! ja przy pierwszym dziecku zgłębiałam ten temat i w końcu wybrałam takie Beco Baby Carrier | Beco Baby Carrier Butterfly 2 Fall/Winter 2011 kupowałam przez Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła ale widzę że teraz ich nie mają ale maja inne nosidla ergonomiczne Nosidła ergonomiczne - Nosidła miękkie - Bondolino - Manduca. Ja z mojego nosidła jestem bardzo zadowolona tyle że było strasznie drogie, ale w końcu było becikowe i kasa z ubezpieczenia więc postanowiliśmy zainwestować w porządne nosidło. nadaje się dla niemowlaczka które nie utrzymuje jeszcze samodzielnie główki jak i dla starszego brzdąca nawet 3 latka. Dla noszącego też jest bardzo wygodne bo poza szelkami jest jeszcze zapięcie w pasie co rozkłada ciężar i mnie plecki nie bolały. Można nosić malucha na brzuchu i na plecach. Nie da sie nosić dziecka na brzuchu przodem do świata ale wtedy to już nie są nosidła ergonomiczne tylko tzw. urwijajca hehe.

oczywiście że nie da się przejść obojętnie :-) skądś to znam, każde moje wyjście na miasto kończy się bluzeczką albo spodenkami i mimo tego że sobie obiecałam przystopować to nie mogę :-)
TO TAKIE WSZYSTKO PIĘKNE :-)

reklama
Do góry