reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

Bakalia
No to się powymądrzam..
Rozumiem, że nie chcesz się bawić w wiązanie chust - OK
Nie ma nosidełka uniwersalnego - dla dzieci w różnym wieku. Dlatego warto zacząć nosić dzidzię jak już pewnie trzyma główkę - wtedy łatwiej dobrać takie "na dłużej".
Ważne:
- nie powinno być zbyt sztywne bo dzidziuś będzie miał ograniczone możliwości ruchu zmuszony do jednej pozycji (nie życzę nikomu)
- nie powinno być takie, w którym cały ciężar dziecka opiera się na kroczu
- dziecko w nosidełku powinno mieć pozycję na żabkę tzn. nóżki nie wiszą całe, uda są podparte a kolanka są trochę wyżej niż pupa
- nie polecam nosideł ze stelażem (jak plecak w góry)

Powinnaś zatem szukać wśród nosideł ergonomicznych. Jest ich mnóstwo a przedział cenowy szeroki.
Gdybym miała kupować, wybrałaby np. takie: Pentelka nosidełko MEI TAI granat REWELACJA !!! (1931353709) - Aukcje internetowe Allegro
Oczywiście wybór jest szeroki i każdy coś znajdzie dla siebie

A takie NIE, NIE i jeszcze raz NIE:
http://allegro.pl/nosidelko-usztywnione-super-30-tylko-teraz-i1926809517.html
[url]http://allegro.pl/babybjorn-nosidelko-miracle-air-i1928393894.html

[/URL]

Ostatnia edycja:
reklama
co do sterylizatorów to też uważam że to zbędny gadżet.. choć sama w domu mam, dostałam nowy nie używany.. wiem gdybym go nie miała to na pewno bym go nie kupiła :)
nosidełka mam i chustę też zobaczę w którym dzieciaczkowi będzie najwygodniej :)

Wracam właśnie z Lidla i w nowej gazetce-Odkryj świat prezentów- jest fajny kombinezon niemowlęcy.39,99zł z otworkiem do mocowania pasa.Oferta od 28- więc jak coś się wybieram zobaczyć jak wygląda na "żywo".
IMG_0915.jpg

BRAVO jestem takiego zdania jak Ty
Przeciesz mozna tez zagotowac wode w garnku wsadzisz butelke poczeka sie pare min i juz jest bez bakteri pozniej jak woda przestanie sie gotowac wsadzi sie smoczek pare min poczekac i juz jest wszystko czyste i kasa zaoszczedzona...

no ja tak właśnie robiłam i
1. duzo czasu
2. nieraz się poparzyłam
3. bardzo się niszczyły rzeczy wyparzane, często trzeba było kupować nowe butelki a smoczki jeszcze częściej.
4. kamień się też bardzo osadzał, bardzo matowiały.

Ja od początku musiałam dokarmiać Jakubka, wiec butla szła na okrągło. A laktator tez trzeba wyparzać.
Zwykłe umycie wodą (próbowałam a jakże) po mleku zdecydowanie nie wystarcza, butelki po jakimś czasie "kwaśnieją. A w życiu nie umyłabym płynem do mycia naczyń choćby nie wiem co.
Choć znam mamy które odkażają co się da, blaty, zbawki, podłogi meble itp preparatmai chemicznymi "przeznaczonymi dla dzicie", ale też znam takie co to obliżą smoczek który spadł na ziemie i uważają że jest czysty:szok:. Sterylizacja najprostsza, czyli taka parowa butelek, smoczków i laktatora wydaje mi się optymalna. A ja nie mam mikrofali i nie zamierzam kupić, bo mi nie potrzebna. Musiałabym kupić i mikrofale i sterylizator do mikrofali- no to juz byłby koszt-bez sensu.

Melisa śliczny kombinezonik. Ja także kupiłam dziś kombinezonik dla Synusia. Bardzo śliczny niebieski, razem z mężem wybraliśmy. Niestety nie mam zdj i nie mogę się pochwalić. A co do ubranek to słyszałam o tej podwyżce cen Vat na ubranka i chyba coś więcej kupię..bo mam rozmiar tyko 56 i 62. A jak myślicie do jakiego rozmiaru mogę spokojnie kupować?

Asiuk :-) dobrze mieć Panią farmaceutkę w naszym gronie ;-)
myślę o kremie do buźki dla maluszka na chłodne dni...
który lepszy z Hippa czy Nivea ? a może masz jakiś lepszy typ bez tych wszystkich parabenów ???

A to moje zakupy:)
To z allegro-IMG_0917.jpgA to taka mieszkanka,troszkę z allegro wygrane aukcje, a dwie kolorowe bluzeczki zakupiłam w SH:-D za 1,80.Nie mogłam się oprzeć, choć wiem,że może się Piotruś urodzić.A jak Maja to będzie jak znalazł:-).IMG_0918.jpg IMG_0919.jpg Reszta rzeczy już poprana,poprasowana i pochowana:)

reklama
Bakalia

- nie polecam nosideł ze stelażem (jak plecak w góry)

dlaczego ?;-) Ja miałam od kiedy Jakub skończył rok i bardzo nam się przydał, teraz też kupie ale to najwczesniej jak skończy roczek, bo my akurat globtroterzy jesteśmy i aktywnie łazimy więc takie nosidełko to dla nas podstawa, a Jakub jaki był szczęśliwy jak patrzył na świat na plecach taty- bezcenne.

Natomiast miałam i chustę i nosidełko takie typowe i wogóle nie używałam, więc teraz raczej nie kupię, choć potrzeba może się pojawić i zdanie zmienię, ale poprostu nie potrafiłam się z tym odnaleźć, w chuście wydawało mi się że Kubusiowi jest niewygodnie, a w nosidełeczku tak właśnie "wisiał", główka się kiwała-ee nie.

Kasiu (kiedyś pisałam w tym temacie) , ja nie kupuje żadnych kremów poza bepanthenem na początek (na sutki, na pupcie i na buźkę 3w1 :-D) taki o poj 100 ml. A potem prosze pediatrę o robiony w aptece krem "maść pośladkowa"- koszt 5 zł (refundowany) za 100ml. Najlepszy! Nie zarobiłabym na Was, a szef wywaliłby mnie z pracy za słabe wyniki sprzedaży:rofl2:, te bajery kremiki na zime,, na lato, i kto tam jeszcze co wymysli byle tylko sprzedaż się kręciła są moim zdaniem zbędne a i nie każdemu pasują. Nawet jak piszą hipoalergiczne to akurat tego 1 na 1000 mogą uczulać. Generalnie wydają mi się takie "tępe" do rozsmarowywania na buźce.

Dobra jest zwykła maść moze być alantan albo maść ochronna z wit A, a kremiki kosztują 2-3 razy tyle.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry