reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Melissa:) http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=270_579& tutaj masz 3 modele, które mogę Ci polecić:) ja biorę z nich citi, bo jest najtańszy (czekam na promocję, bo ma się pojawić i będą szły za 320 zł:p), ma 4 gwiazdki na 5 w bezpieczeństwie, jest o 1 kg lżejszy niż cabrio. ale są też jego minusy np. mniej wygodny sposób zakładania daszka, ciężej się reguluje szelki i ma mniej przyjemny materiał

Donia:) nie do końca mogę się zgodzić, bo np.przy tych 50 km/h inne foteliki nawet tego testu nie wytrzymują.... np. w jakimś modelu chicco dziecko wyrywało się razem z szelkami...;/

Ostatnia edycja:
reklama
oj donia, a widziałaś filmy z testów? Ja widziałam i różnice są kolosalne nawet przy 50km/h, inna sprawa że nawet doskonały fotelik źle zamontowany nie spełni swojej funkcji.

Też się nastawiam na wózek albo maxi cosi albo mutsy, nie brałam pod uwagę x-landera, bo miałam spacerówkę dla Jakubka i się zraziłam, chociaż jak czytam opinie o wózkach to nie ma ideałów, a x-lander jednak jest przystępny cenowo, i nie wiem co zrobić- jak zwykle mam paraliż decyzyjny:tak:

Dzieki- wlasnie sobie ogladam te foteliki Maxi-Cosi i podoba mi sie CabrioFix :-) Ten Citi tez fajny, ale nie wiem (nie znam sie), bedzie tak samo dobry?

Asiuk...nie do końca rozumiem...spacerówkę dla synka miałaś x-landera i się do niej zraziłaś??

Melisa:) mi też najbardziej się cabrio podoba, ale u mnie przeważyła cena i to, że citi jest o 1 kg mniejszy..a jak trzeba będzie przenieść maluszka to ten kilogram jednak robi różnicę:) a co do bezpieczeństwa cabrio i citi to mają taką samą:) 4 gwiazdki:)

Ostatnia edycja:
No wlasnie to lepszy jest lzejszy. Mi juz nie chodzi tak o cene. Bo 100zl w ta czy w ta nie jest tak wazne, tylko zeby byl bezpieczny. To w takim razie jak sa tak samo bezpieczne to moze lepiej lzejszy? :-) Ile one waza?

Znalazlam juz wagi - jest 0,5kg roznicy miedzy nimi.

mnie zkolei cabrio srednio sie podoba ale nie o wygladac akurat tutaj chodzi.

Fazerka do momentu az głowka nie bedzie wystawac. Jak Ci dziecko będzie już stabilnie siedziało i osiągnie wagę 9kg to można zmienić na inny juz.

na tej stronce pisze co Ci linka podałam piszę, że cabrio waży niby 3,25, a citi 2,75, czyli niby 0,5 kg różnicy, ale jak gdzieś indziej patrzyłam to była różnica kilograma:) ale w każdym bądź razie jak pójdziesz do sklepu i weźmiesz jeden do jednej ręki i drugi do drugiej to poczujesz znaczną różnicę:)

kurcze no to teraz mnie zmartwiłyście :-( bo ja myślałam że ten fotelik co kupiłam z wózkiem się nada (Deltim X-car) hm... myślałam że ten fotelik jest ok bo wygląda naprawdę solidnie i jest poobklejany naklejkami że ma atest hm... teraz to ja już nic nie wiem.

reklama
Kasia...niestety nie poleciłabym tego fotelika z x-landera...;/ bo on ma robione tylko polskie testy (Alka o tym pisała)...ja właśnie dlatego kupowałam wózeczek bez fotelika:)

Do góry