reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
No właśnie chciałam zapytać Was dziewczynki. Jak to jest z tym praniem ciuszków? Prałyście już, bo ja myślę, że trochę za wcześnie. Ciuszki będą 2 miesiące w komodzi się kisić? A jak z praniem? W jakiej temperaturze będziecie prać, bądź prałyście? I czy jakiś płyn do płukania miałyście? A proszek? Ja zakupiłam Lovelę.

No właśnie chciałam zapytać Was dziewczynki. Jak to jest z tym praniem ciuszków? Prałyście już, bo ja myślę, że trochę za wcześnie. Ciuszki będą 2 miesiące w komodzi się kisić? A jak z praniem? W jakiej temperaturze będziecie prać, bądź prałyście? I czy jakiś płyn do płukania miałyście? A proszek? Ja zakupiłam Lovelę.

ja w ostatniej zagrożonej ciąży miałam wszystko gotowe już koło 28 tygodnia bo potem najczęściej leżakowałam w szpitalu; wszystko poprane, wyprasowane w nowych foliowych workach spokojnie wytrzymało do rozwiązania w 38 tygodniu ciąży. Ja prałam w persilu sensitive nie używałam płynu zmiękczającego...

Agness...ja ciuszki będę prać dopiero na święta bożego narodzenia:) prałabym nawet później, ale w styczniu mam sesję i zupełnie na to czasu mieć nie będę:) co do prania to będę prać zgodnie z tym co jest na metce:) ale ustawię dodatkowe płukanie;) poza tym też mam lovelę;P a bakterie zabiję prasowaniem:p

Dziękuję dziewczynki. To ja też się jeszcze wstrzymam. Może w grudniu się zbiorę. No ja też pierwszą ciążę zakończyałam wcześniej. Mój syn się urodził w 36/37 tydz. Więc prał mój mąż z mamą, ba ja w szpitalu byłam. A teraz bym chciała już wszystko sama. Wózek też sami kupowali ;-(

ja już mam poprane i poprasowane.. zrobiłam to w zeszłym tygodniu.. została mi jeszcze pościel do wyprania itp. kołderkę i ochraniacz na łóżeczko też trzeba wyprać?

ja wstawiłam już pierwszą pralkę, piorę i płukam w lovelii, podwójne płukanie. Prasować chyba zacznę niedługo max po 10 ciuszków bo ogólnie mam się oszczędzać, więc w tym tempie i tak ktoś będzie mi musiał pomóc

reklama
jak ogladam te wasze ciuszki to az mam ochote na zakupy leciec :)
ja wczoraj tez kupilam body dresy i buciki :) i wrzuce zdjecie kocyka ktory kupil mi tata :)
PB072578.jpgPB072579.jpgPB072580.jpg

Do góry