reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Ja kompletnie atechniczna jestem- myślę, że mogłabym nie podołać takiemu wyzwaniu ;) Nawet się aparatu nie dorobiłam jeszcze;p i muszę to zmienić bo mój mały rozbójnik zasługuje na tony zdjęć ;) Nawet ja nie mam żadnego z ciąży ;) Z mojego telefonu wszyscy się w pracy nabijają, że taka cegłą to można zabić ;) To nie ekstrawagancja ani nie lenistwo ja po prostu nie ogarniam ;)
A łóżeczko jest zwykłym białym Kuba Drewexu;) Nic specjalnego.

My mamy matę edukacyjną i leżaczek po synku i obie rzeczy się u nas sprawdziły.
Matę mamy taką: MAMTU MATA EDUKACYJNA OCEAN GRA+SWIECI+PODUSZKA (1918287958) - Aukcje internetowe Allegro Małemu się podobała - zwłaszcza lubił leżeć i patrzeć na migające w rytm melodyjek światełka. Za zabawki też potem ciągnął. Służyła nam do czasu kiedy zaczął się intensywnie obracać - wtedy zaczęła blokować mu ruchy i złożyliśmy ją. Fajna jest też ta mata Fisher Price Rainforest, ale my mamy już z tej serii karuzelę i chcieliśmy coś innego, bo w karuzeli i na macie Rainforest są te same zabawki i może się to nudzić dziecku.

Leżaczek mamy taki: FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK WIBRACJE 3 W 1 BCM! (1903319944) - Aukcje internetowe Allegro tylko w trochę innej kolorystyce i z innymi zabawkami, ale model identyczny. No i leżaczek to świetna rzecz. Używaliśmy odkąd mały skończył jakoś 2 miesiące, do momentu jak zaczął raczkować - wtedy już nie podobało mu się unieruchamianie ;-) Leżaczek bardzo ułatwia życie - wsadza się maluszka i można go ze sobą nosić po mieszkaniu, np do kuchni jak się obiad gotuje. Maluch się wtedy przygląda zaciekawiony co mama tam robi, zagaduje się go i można coś zrobić w spokoju. Ja np brałam też małego w leżaczku ze sobą do łazienki i mogłam się wtedy spokojnie wykąpać. A tak to co zrobić z takim szkrabem, który nie siedzi, przecież na podłodze się go nie położy ;-) A jak zostanie sam w pokoju to zaraz płacz. My też go np sadzaliśmy w leżaczku na przeciw lustra i sobie gadał ze sobą :-) Do tego to bujanie i wibracje działają uspokajająco. A jak mały był starszy to leżaczek służył nam za fotelik do karmienia, na który nie mamy już miejsca w mieszkaniu.

Ostatnia edycja:
ja mam tego samego typu leżaczek po Marcelku. ale Marcel nie lubił leżaczka. jak sie nauczył przekręcać na brzuszek to mu przeszkadzało o ze musi leżeć unieruchomiony, wiec używałam go tylko do karmienia.
A tak to co zrobić z takim szkrabem, który nie siedzi, przecież na podłodze się go nie położy ;-)
a moj wlasnie na podłodze leżał. od kiedy skończył 4 miesiace wiecznie leżał na podłodze :) mial zrobione swoje legowisko zabawki i sie tam taczał w to i wewte. ja mam salon z aneksem kuchennym wiec sie obserwowaliśmy, a jak chciałam iść sie kapać to zostawiałam drzwi do łazienki otwarte i słyszałam co on tam do mnie "mówi"
a zanim skończył 3 miesiące i nie umiał sie jeszcze przewracać z plecków na brzuszek to spędzał czas w gondoli przenoszony z pokoju do pokoju.

reklama
DSCN1934.jpgDSCN1965.jpgDSCN1970.jpgDSCN1972.jpgDSCN1974.jpgDSCN2006.jpgDSCN1935.jpgtako-jumper-x-spacerowka-gondola-2011-vertigo-6_0_b.jpgTo może i ja się pochwalę moimi "zdobyczami". tylko kilka, ponieważ chyba więcej się nie zmieści. Wózek też już wybrany, ale jeszcze nie kupiony.

Załączniki

• kremowe_ciemne6.jpg
    kremowe_ciemne6.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 46
Do góry