reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze zakupy

Lajtway - no właśnie mi się też wydawało, że butelki avent są popularne - no i rzeczywiście były w wielu miejscach. Tyle że właśnie były butelki, czyi 125ml ze smoczkiem dla noworodka, albo 250ml ze smoczkiem z 2 dziurkami, a samych smoczków nie mieli, albo nie takie jak trzeba. A mój mały to pije z trójprzepływowego, albo z tego z 4 dziurkami i miałam ogromny problem :/ Kiedyś też w Warszawie się trochę nabiegałam za trójprzepływowym - także o ile butelki wszędzie się widzi, to ze smoczkami tak łatwo nie jest, bo albo nie mają wcale, albo mają tylko ze 2 typy i akurat nie ma tego co potrzebujesz.

Anastazzja - na początek to najlepsza jak najmniejsza butla, bo wtedy mniej powietrza się w niej gromadzi. Czyli 125 ml, albo 150 ml. Taki noworodek jak wypije 50 ml to będzie sporo.

reklama
fazerkamm ja dzis tez w chemicznym sie zastanawialam sie jakie podpaski tzn ze skrzydelkami czy bez i jakie wielgasne. mam jeszcze w domu 1,5 paczki nocnych alwess ( takie sa ok po porodzie?? ) i musialabym dokupic ale stalam dzis jak wryta przed regalem....

ten fotelik do kąpieli jest strasznie nie dobry. ja miałam coś takiego jak zaczynaliśmy kapać Marcelka w wannie.
a do wanienki to juz w cale nie wiem jak to miała by ułatwić kąpiel.
bo maluszka na to kładziesz on sie osuwa bo nie umie plecków utrzymać równo, plecków wymyć dobrze nie można. to twarde zimne itd.
ja nie polecam tego. najwygodniej jest kapać maluszka tak po prostu wkładają go do wanienki i podtrzymując mu tylko główkę nad poziomem wody. ja do wanienki nic nie wkładałam żadnych gąbeczek pieluszek itp. po porostu podkłada sie rękę pod szyje i łapie sie maluszka pod paszkę by sie ie wyśliznął.
Dzieki :-) Wiec lezaczka nie kupuje, tylko sama wanienke :-)

fazerkamm ja dzis tez w chemicznym sie zastanawialam sie jakie podpaski tzn ze skrzydelkami czy bez i jakie wielgasne. mam jeszcze w domu 1,5 paczki nocnych alwess ( takie sa ok po porodzie?? ) i musialabym dokupic ale stalam dzis jak wryta przed regalem....

Malutkans no ja właśnie dzisiaj w sklepie też stałam przed regałem z podpaskami i nie mam pojęcia jakie to trzeba kupić :|

reklama
Ja po doświadczeniach z pierwszego połogu kupuję tylko 1 paczkę tych wielkich wkładów poporodowych Bella (wtedy 2 kupiłam i to było za dużo), a potem podpaski duże - o wiele wygodniejsze i się tak nie rozdwajają. Bo w tych podkładach taka wata jakaś jest i się to tak rozwarstwia. Na początek jak jest dużo wydzieliny to są dobre, ale potem to tylko niewygoda. Ja pamiętam że miałam jakieś takie duże podpaski bella maxi, o ile dobrze pamiętam to były ze skrzydełkami (1 albo 2 paczki zużyłam), a potem już normalne always te na noc.
Myślę, że tez nie ma co od razu robić wielkich zapasów, bo nie wiadomo na dobrą sprawę ile będzie trwało i jak silne będzie krwawienie. Wystarczy kupić tylko coś na początek, a potem męża posłać po coś co będzie adekwatne do wydzieliny. Moja koleżanka np od razu podpaski miała i w ogóle tych wkładów nie kupowała i w ogóle krótko krwawiła. Ja znowu dość długo. Ale to indywidualna sprawa.

Ostatnia edycja:
Do góry