reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Dziewczynki wziełam się za kupowanie rzeczy higienicznych i tych dla mnie i mamkilka pytań. Ile trzeba kupić dla nas tych wkładów poporodowych np. Bell (10 szt w paczce) i czy po wyjściu ze szpitala kupić normalne podpaski największe i jakiej firmy najlepiej (trochę wypadłam z rytmu bo przez lata używałam tamponów).

reklama
lajtway!:) jasne, że butlę później zmienię:) to i tak ma być zapasowa jakby coś się działo!!:)

a co do lovi to te medical + są ponoć właśnie bardzo dobre i polecane przez dentystów (moja koleżanka jest stomatologiem) i nad nimi też się właśnie zastanawiałam, ale butlę chcę szklaną...jakoś plastikowe do mnie nie przemawiają...;/

Alka- Ty wariacie zakupowy nasz!:-)Synek będzie największym elegantem w okolicy
Gośka
- jeśli dobrze zrozumiałam to pytasz czy da się odciągnąć pokarm bez laktatora? Owszem da się i sporodziewczyn tylko tak umie- ja tak odciągałam dłuższy czas- kurcze nie pamiętam ale 2mce na pewno. Potem kupiłam laktator bo odciągałam sporo. I to codziennie. Studiowałam dziennie i młoda przynajmniej 1 posiłek dziennie miała z butelki. Jeśli zamierzasz zostawiać maluszka nilegularnie to- moim zdaniem- kupno laktatora to strata kasy. Chyba że Cię stac na taki ekstra wydatek- mnie nie było świetnie sobie radziłąm bez.
Anastazja- z butelkami jak z pampersami- każdy ma swoje typy;-) Jak Ci lub maluchowi nie podpasuje to dokupisz inne. Choć zazwyczaj kierujemy się wyglądem a maluch przyjmie co mu damy;-)
Buciki- nie miałam. Pierwsze kupiliśmy jak młodzież zaczęła łazikować. Mieliśmy do sukieneczek śliczne skarpetki z grzechotkami- to w ramach "ładności":-D
podkłady- po pierwsze warto zapytać w szpitalu czy dają swoje- u mnie dawali ale tzw przydział był dla mnie za mały(1paczka) bo leciało ze mnie strasznie- jakoś nie wpadłam na pomysł żeby pójść poprosić pielęgniarki onową paczkę. Ja miałam 1 paczkę w szpitalu a potem mąż mi dokupił jeszcze 2. Ja bym polecała ze 3 paczki właśnie-jak zostanie, zuyjecie w domu. Podpaski małżowina kupował na bieżąco jak jeździł na zakupy. Jedne dziewczyny krwawaią kilka dni, inne bite 6 tyg- tu nie ma reguly

lajtwej - tak, właśnie chodziło mi o to, czy da się odciągnąc bez laktatora, dzięki za odpowiedź. W takim razie nie rozglądam się nawet za nim. Dopiero jak będzie potrzeba to małżonka wyślę, wcześniej mu wskazując co ma kupić. Mam nadzieję, jednak, że będę karmić cycem i na to się nastawiam.

ja po cc zużyłam 2 paczki podkładów poporodowych bella a potem przerzuciłam się na podpaski bella maxi - wygodniejsze i nie za długie więc nie szorują po ranie po cc...

fajna wanienka;) ale czy troszkę nie za mała będzie? bo ja szukam takiej ok 100 cm, żeby na dłużej starczyła;):)

a ja dziś kupiłam chusteczki Huggiesa w biedronexie;) bo były za 9,99 za 3 opakowania po 64 sztuki, a 1 opakowanie (64sztuki) widziałam ostatnio w superpharm (też niby na promocji) za niecałe 5 zł...więc postanowiłam nabyć:p jeśli Hance nie będą odpowiadały to ja zużyję jako chusteczki do demakijażu i tyle:D

reklama
Do góry