reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Ja pomimo zamierzeń o karmieniu piersią kupiłam laktator ręczny Canpolu w promocji za jakieś 35zł. Napewno się przyda gdy będę chciała zostawić np. męża z małą. Nie zamierzam wprowadzać sztucznego mleka dlatego wybrałam taką formę. Do tego kupiłam buteleczkę Lovi z jakimś bajeranckim smoczkiem przypominającym sutek mamy (podobno dziecko nie ma tak łatwo tylko musi się powysilać jak przy piersi).

reklama
A ja dziś wpadłam na chwilę do Smyka :)
IMG_0235.jpgIMG_0242.jpgIMG_0245.jpg

o laktatorze narazie nie myślę, będzie potrzeby to się męża wyśle po taki zakup :)

Alka, śliczne ubranka :)
Dzięki dziewczyny za rady w sprawie laktatora. Jeszcze pomyślę, ale chyba kupię po porodzie dopiero. Niech się najpierw okaże czy mam pokarm.

Ja dziś ze 3 godziny buszowałam na allegro i mam już prawie wszystko. Zostawiam sobie tylko apteczno-drogeryjne rzeczy, typu kremy, herbatki etc. - to dokupię w grudniu.

Pola-​ a u jakiego uzytkownika kupowalas? Bo ja juz dostaje oczoplasu. Nie wiem czy to sa dobre ceny czy nie... A moze Wy poradzicie u kogo sie oplaca kupowac? :-)

Ja widziałam butelki Tommee Tiippee samo-sterylizujące się, też takie sutkowe, że dziecko nie ma tak łatwo. Muszę pokazać je mężowi, żeby wiedział co ma kupić w razie czego.

Wlasnie- a mialam sie wlasnie pytac- czy butelki to wystarczy sparzyc wrzatkiem tak? :-)
Bo te samosterylizujace to jakos mi nie podchodza ze je tak trzeba do mikrofalki wkladac...

reklama
Wlasnie- a mialam sie wlasnie pytac- czy butelki to wystarczy sparzyc wrzatkiem tak? :-)
Bo te samosterylizujace to jakos mi nie podchodza ze je tak trzeba do mikrofalki wkladac...
Możesz kupić też sterylizator parowy, wtedy nie trzeba do mikrofali, ale wrzątek też zapewne wystarczy - nasze mamy tak robiły i żyjemy :)

Do góry