reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
W Tesco bardzo często są w promocji takie duże kartony Pampersów - 99,95 zł chyba. I w tym kartonie są 3 paczki pieluch. Ilości różne. Z tego co pamiętam to rozmiar 4 było 162 sztuki, a im mniejszy rozmiar tym więcej pieluch.
No i tak ogólnie to nie radzę kupować wielkich ilości pieluch, bo nie wiadomo jak szybko dziecko będzie rosnąć i może się okazać, że np nakupujemy dużo rozmiaru 2, a potem będą za małe i się ich nie zużyje. A promocje ciągle jakieś są jak nie w 1 to w drugim markecie, więc nie ma co za dużo gromadzić. Ja o ile dobrze pamiętam to jakoś ze 2-3tyg. przed porodem poszłam do carrefora i tam była akurat promocja, więc kupiliśmy chyba 3 paczki dwójek i one starczyły dla małego, potem już przeszliśmy na trójki. A on był mały, więc i tak długo te dwójki używał. Na początku w ogóle musieliśmy dokupić 2 paczki jedynek, bo z dwójek wszystko wypływało, bo za luźne były.

Wielorazowe pieluchy są dość ekonomiczne, ale jak pomyślę, że miałabym spłukiwać te cuchnące kupki (pomimo tego, że zrobione przez mojego najukochańszego aniołka) i się w tym babrać... to jednak nie dla mnie ;-) Jak czasem się małemu na ubranie wyleje kupka to mnie skręca jak mam to zaprać, a co dopiero pieluchy spłukiwać. No bo przecież do pralki się z kupą nie wrzuci, trzeba to najpierw trochę opłukać.

ja nie jestem przekonana do pieluch ekologicznych - mam kolezanke ktora ma fiola na punkcie eko!!! i pol roku temu urodzila i teraz klnie na te pieluchy bo sie nie dopieraja a to sie zrobily nie ladne itp.

Ja wiem tez ze jak bym zostawila mojego chlopa to on by pieluchy wielorazowej nie zmienil jak by kupka byla:p

Mój chlop wszystko zrobi, kupek się nie boi. Zuch gość :)
Mnie kupy nie skręcają. A kiedys jak były tetrowe to co? trzeba było prać i nie bylo gadania :-)
Do takiej pieluchy wielorazowej kupuje się dodatkowe wkladki, zalezy kto ile chce i niem usza się szybko brzydkie zrobić. Takich pieluch nie moga być dwie sztuki tylko więcej :)
Ja rozmyslam aczkolwiek zwyklaki są wygodniejsze wiadomo.

xlander hmm..mam kilka kolezanek ktore sa niezadowolone.

o Marciaa...możesz powiedzieć czemu są niezadowolone? i z jakiego modelu:) bo ja się przymierzam do xa lub ewentualnie xq:)

reklama
X-landera polecam w porównaniu z mutsy transporterem. Nie mówię, że to najlepszy wybór na rynku:-) - to indywidualna sprawa. Mam tego starszego na szprychowych kołach. Byłam zadowolona od 0 do 1,5 roku - potem przerzuciliśmy się na maclarena
Ja osobiście nie lubię trójkołowców i wózków typu 3 w jednym - z miękką gondolką i "za dużą ilością materiału". Obowiązkowo muszą być skrętne koła z przodu i duży kosz na zakupy

Do góry