reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Anastazja co do koloru wózka to szary bardziej praktyczniejszy jest :) mniej będzie widać zabrudzenia niż na tym jaśniutkim :) taki sam miałam dylemat brać jasny czy ciemniejszy.. i stwierdziłam że wezmę ciemniejszy właśnie ze względu na łatwość w utrzymaniu :)

Ewelina mi się bardziej podoba fishera :)

Ostatnia edycja:
reklama
to kupię szklaną:) ja zamierzam karmić cycem (i mam nadzieję, że mi się to uda, bo BAAARDZO mi na tym zależy), więc kupię póki co jedną, żeby na wszelki wypadek była;) a jakie smoczki polecacie?:)

Anastazja ja to samo :) też zamierzam karmić cycuchem :) chciałabym bardzo.. butelkę i smoczek kupiłam na wszelki wypadek choć tych dwóch rzeczy jakby dało radę to w ogóle nie chciałabym używać :) szczególnie smoczka..
co do smoczka to kupiłam chicco silikonowy physio 0+

dziewczyny:) lepsze szklane butelki czy plastikowe?? bo znalazłam taką szklaną browna Dr. Browns Natural Flow butelka 120ml antykolkowa Szklana 120 ml :: Sklep dla Ciebie Mamo- Bajka i zastanawiam się czy jest ok?:)

Miałam zajęcia na studiach z polimerów i robiłam prezentację na temat substancji, które się dodaje do tworzyw w butelkach i gryzaczkach dla dzieci. Jak często można najlepiej unikać plastiku. Przede wszystkim jesli będziesz podgrzewać cokolwiek np w mikrofalówce, ale wiadomo na wyjścia potrzebne są te z plastiku:)

Co do smoczków - dzidzia i tak wybierze swój:-) Dobrze proponować jakiś popularnej marki, żeby w razie zapomnienia, zgubienia można było szybko wyskoczyć do sklepu.
My z Szymkiem po długich debatach wybraliśmy silikonowe nuk i całe szczęście bo są w prawie każdym sklepie, ładne w dobrej cenie i nie zasłaniają połowy buzi jak te tommy tippiee albo nuby. Aventu też są fajne.
I pomyśleć, że ja wcześniej uważałam, że nam to na pewno smoczek nie będzie potrzebny....No ale Szymon był innego zdania -matka dawaj cyca, smoka albo zjem sobie kciuk!

reklama
ja narazie smoka nie kupuję, chciałabym żeby przez pierwsze 6 tyg nie ssał, bo to zaburza rytm ssania piersi no ale jak będzie ryk to mam do 24 godz tesco blisko to emek podjedzie, tam jest spory wybór nuca, aventu i innych

Do góry