reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Ostatnia edycja:
reklama
Iga a gdzie kupilas te rozki i spiworek???? wrzuc zdjecia proooszeeeee!!!!! ja mam najwiekszy problem z rozkami,bo mi sie wogole nie podobaja :(
Liv to jest cudna narzutka-kocyk Barnas Hus - PIA HELSETEPPE ~ Barnerom a jaka jest cena tego??????? ja czegos takiego wlasnie szukam, kiedys mialam z ikeii dla synka, ale teraz nie ma......

Wydaje mi sie, ze to jest cos podobnego:
KOCYK ,KOC ,ZDROWY @100% BAWEŁNIANY@hit@wejdź (1848058887) - Aukcje internetowe Allegro
Ale niech Liv oceni ;-)

Wlasnie- a kupujecie baldachim? :-)

Ostatnia edycja:
Melisa - mi się bardzo ten komplet łóżeczko + pościel podoba :-) Ja kupowałam przez allegro taki wielki komplet pościeli i jestem zadowolona z jakości. Więc to pewnie zależy jak się trafi. Ja mam coś takiego 15ele.pościel HAFTY z moskitierą 100x135 MILPOL (1833009681) - Aukcje internetowe Allegro

Mami - ten śpiworek to chyba nie najlepszy pomysł ze względu na to że rozpina się z tyłu. Nie wyobrażam sobie wsadzać w coś takiego noworodka, no bo jak? Najpierw by trzeba było jakoś to założyć na przód mu, a potem go na brzuch obrócić i zapinać? A jak chce się pieluszkę sprawdzić to od razu całość ściągać? Zamęczysz się i Ty i maluch. Ten pajacyk jest fajny. Ja ostatnio właśnie dla malutkiej kupiłam takiego pajacyka polarkowego na suwak zapinanego. U nas zimą chłodnawo jest. A takie coś przyda się też na wyjścia na dwór. No i to jest bardzo praktyczne - wsadzasz w to malucha, zasuwasz i ubrany.

Wlasnie- a kupujecie baldachim? :-)

ja kupuje, moze i zbiera się na nim kurz ale ładnie wygląda łożeczko a po 2 baldachim sprawi dzidzi wrażenie "zacisznej norki" a przecież do tej pory zna tylko właśnie zacisza;-)a po 3 możemy być blisko i jednocześnie nie rozpraszać naszą obecnością dziecka tuż przed zaśnięciem

Melisa - mi się bardzo ten komplet łóżeczko + pościel podoba :-) Ja kupowałam przez allegro taki wielki komplet pościeli i jestem zadowolona z jakości. Więc to pewnie zależy jak się trafi. Ja mam coś takiego 15ele.pościel HAFTY z moskitierą 100x135 MILPOL (1833009681) - Aukcje internetowe Allegro

Tez ten komplecik ogladalam- bardzo ladny :-)
Wlasnie sie teraz zastanawiam, moze mi podpowiesz, bo jesli kupie taki komplecik, to co zrobie jak bede chciala poscielke zmienic (poszewke-podusia, kolderka). To wtedy nie bedzie pasowalo do reszty. Jak Ty to rozwiazalas?
To samo pytanie, jesli chodzi o baldachim :-)

Szymonek ma taki kocyk (m. in.) Świetna sprawa na lato. Kupiłam też dziecku koleżanki i potem widziałam, że używa na okrągło. Uprzedzam tylko, że nie jest bardzo mięciutki i milutki. Po prostu bawełna. Ale i tak gorąco polecam.

Odnośnie baldachimu - dla mnie to zbieracz kurzu. Nie spełnia żadnej funkcji.

Melisa - jak zmieniam pościel to rano wrzucam do prania i wieczorem zakładam suchą i tyle :-) Używamy jej już rok non stop, mam 3 dodatkowe prześcieradła (nie wiem po co je kupiłam), ale jakoś nigdy ich nie zakładałam. Kołdry na razie jeszcze nie używamy, poduszki też nie, bo nie ma potrzeby (mały śpi w śpiworku, a wcześniej spał w rożku).Baldachim ślicznie wygląda, no i właśnie maluch ma wtedy taki zaciszny, przyciemniony kącik. Jak go prałam i mały miał w dzień drzemkę bez niego to tak jakoś dziwnie się rozglądał co się stało. Kurz się na tym gromadzi - wiadomo, ale ja ogólnie często piorę pościel więc nie ma z tym problemu. Teraz już się pozbyliśmy baldachimu - jakieś 2 tyg. temu, bo mały już zaczął go tarmosić za bardzo. Więc teraz czeka schowany na siostrzyczkę :-) Teraz zamierzam małemu kupić jakiś nowy komplet pościeli, już taki zwykły bez bajerów, a tamten zestaw będzie dla córeczki.

EDIT - dodam jeszcze tylko jako przestrogę, że należy przestrzegać uwag producenta odnośnie prania ;-) Na ochraniaczu łóżeczka było na metce że prać ręcznie i w 30stopniach, ale mi się oczywiście nie chciało i zawsze wrzucałam do pralki normalnie na 40 stopni z ubrankami małego, no i po kilku miesiącach (chyba gdzieś 8 miesięcy jak mały miał) ochraniacz przestał trzymać pion, tzn jak się go założy to nie trzyma się sztywno, tylko trochę zwisa, bo się chyba to wypełnienie w środku zdeformowało, no ale to moja wina. A tak poza tym to żadnych problemów nie miałam z tym komplecikiem :-)

Ostatnia edycja:
Wiecie co, ja jeszcze o tym baldachimie ja sama nie kupię, ale doskonale rozumiem potrzebę kupowania takich rzeczy bo są piękne, słodkie a my nie możemy się juz doczekać naszych maluszków. Sama przy Szymku kupowałam rzeczy - zachcianki i nie żałuję. Teraz mi się trochę zmieniło bo to drugie dziecko. Ilość ciuchów i zabawek rośnie mi w tempie logarytmicznym a miejsca w mieszkaniu nie przybywa.

reklama
Ilość ciuchów i zabawek rośnie mi w tempie logarytmicznym a miejsca w mieszkaniu nie przybywa.

Oj to prawda. My gdybyśmy nie wywozili do rodziców wszystkich ciuszków i zabawek, z których mały już wyrósł to chyba już byśmy nie mieli jak się ruszyć w mieszkaniu - oj zbiera się tego niemiłosiernie dużo, a i tak staramy się ograniczać w zakupach. Na razie chomikujemy wszystko u rodziców dla malutkiej, a jak ona z tego wyrośnie to zrobimy wyprzedaż na allegro ;-)

Do góry