reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

Madzioolka ale Maja duża w tym krzesełku!! Marysia w swoim się topi:) Ale wkurza mnie moje krzesełko maksymalnie, dostałam za darmo od szwagra i w sumie zła jestem bo najchętniej kupiłabym nowe. Całe różowe (no trudno, przeżyję), ale tacki nie da się zdjąć, jast za daleko i Marysia nie siąga do niej ręką więc do BLW nijak się nadaje. Wiem, bo wczoraj dałam jej kilka kawałków gotowanego jabłuszka. I musiałam jej sama do rączki wkłądać bo nie sięgała. Podnóżek nieregulowany, Marysia dorośnie do niego za dwa lata może. ALe M. nie chce słyszeć o nowym krzesełku :(

reklama
Madzioolka - Młoda to będzie taka chyba latem o ile nie później :tak: My się myjemy na leżaczku - od zawsze - dla zabawy sadzam Młodą na macie kąpielowej, nie siedzi zbyt stabilnie. Krzesełko do kąpieli kupię napewno o ile Mikołaj nie przyniesie ;-)Nie wyobrażam sobie sięgnięcia choć po ręcznik zostawiwszy Młodą w wannie nawet jak będzie stabilnie siedzieć. :no:
Fotelik do karmienia mam nastoletni ale markowy, po synu mojej kuzynki, dokupiłam tylko nowe pasy, nakładki na nie i wyściółki a Tata Młodej musiał nowe otwory zrobić by pasowało. My chyba jeszcze chwilę do jedzenia w foteliku więc o funkcjonalności nic nie mogę powiedzieć.

Ostatnia edycja:
No Madzioolka moja Natalia to pewnie z półtora roczku będzie miała, kiedy osiągnie wagę Twojej córci:-) Wczoraj u pediatry się ważyłyśmy i aktualnie mamy na liczniku 6,5 kg. Wg tego co mówią, że w pierwsze urodzinki dziecko powinno potroić wagę to moja Natalka powinna ważyć 8,1 - 8,2 kg więc do tych 9,4 to trochę jej zabraknie;-)
Powoli przymierzam się do zakupu krzesełka do karmienia, choć Natalia jejszcze nie siedzi, a rehabilitantka nie pozwala jej sadzać choć mówi, że jakby to zrobić to Natalia nie miałaby problemu z utrzymaniem pozycji. Więc nie popędzamy i nie prowokujemy. Za krzesełkiem jednak się już rozglądam.
Chciałam Cię Madzioolka zapytać co sądzisz o tym krzesełku, bo z tego co czytam to chyba aktualnie najbardziej zorientowana jesteś. BABY DESIGN KRZESEŁKO BAMBI kolory Skl.Wa (1972855020) - Aukcje internetowe Allegro chociaż tą rekalamą krzesełka które kupiliście to przyznaję namieszałaś mi w głowie...

Właśnie przyszła mi paczka z coccodrillo - teściówka kasę dała na święta, więc zamówiłam Mai dresik, bodziaka, skarpetki, czapeczkę i chustkę na wiosnę. Dres wzięłam 80, bo Maja w bodziaki 74 z coccodrillo już ledwo się mieści, a 80-tki ciut tylko za duże. I okazuje się, że za duży ten dresik - będzie dopiero na wiosnę. Teraz już ostatnie dni w dresie 68 pochodzi bo wyrasta. Dobrze, że mam jeszcze jakiś od wujka A na 74, więc w nim zimę na wyjście oblata i tyle. A myślałam, że ta 80-tka będzie za jakiś miesiąc dobra...
Wniosek taki, że w bieliźnie mają zawyżoną rozmiarówkę, a reszta ciuchów jest zgodnie z prawdą opisana.

Madzioolka bardzo fajne to krzesełko :) i Maja jak widać świetnie się bawi :)

Setana moja siostra miała krzesełko tej firmy pare lat temu, trochę prostsze, ale pamiętam, że bardzo sobie chwaliła przede wszystkim za niezniszczalność ;)

mrsmoon lepsze za duże niż za małe :) u nas dosłownie z tygodnia na tydzień muszę odrzucać ciuszki na 74, które już są za małe i wskakujemy na 80...

a ja niedawno zrobiłam małemu zakupy na amazonie (prezentowe od rodzinki) i krzesełko wybraliśmy takie:
Safety 1st Swivel Bath Seat (Pastel): Amazon.co.uk: Baby szału nie ma no ale kosztuje w przeliczeniu około 50zl..

poza tym:
Philips AVENT Baby Mealtime Set: Amazon.co.uk: Baby

i na próbę, pojemniczki do zamrażania zupek itp. macie jakieś doświadczenia z tego typu rzeczami?
Annabel Karmel Food Cube Tray: Amazon.co.uk: Baby

no i szukałam czegoś, żeby więcej z łobuzem się bawić ruchowo, znalazłam taki walec, może któraś z Was ma?
Chicco 27 cm Musical Roller Nursery Toy: Amazon.co.uk: Baby

Kasia, ale super! A za wysyłkę ile płacisz? I ile idą te rzeczy? Też by mi się te kubeczki do mrożenia przydały:tak:

Aestima dzięki :) zamawiałam chyba przedwczoraj, już wysłano, przewidują dostarczenie 16 grudnia :) zazwyczaj ten termin się sprawdza.. co do wysyłki to za zakupy powyżej 25f przesyłka do Pl jest darmowa, gdyby nie to, to już nieopłacalne jest :/ nie wiem tylko jak było by z płatnością z Polski, ja wydałam właśnie końcówkę mojej ostatniej pensji z angielskiego konta, a teraz żegnaj amazon, witaj bezpłatny urlop :]

Dziewczyny... :szok: Młoda 2 tyg. temu ważyła 5,350 kg.... Rozmiar 62 i to nie wszystkie ciuszki. Na lato obstawiam przy dobrych wiatrach 74 a nastawiałam się na 80. :baffled: Ja dziś w ramach odstresowania porannego numeru mojej Mamy pojechałam do outletu do mojego ulubionego sklepu Besta Plus Besta Plus no i grzebanie, wybieranie do rozmiaru 104 oczywiście w przecenionych , plus bluzkę na 164 dla siebie kupiła zieloną oczywiście :-p. Wyszło mi, że za 17 rzeczy zapłaciłam 300,00 zł więc myślę, że średnia zacna. No i po parę drobiazgów z innych sklepów - outlet Coccodrillo tym razem mnie nie powalił, za dużo słodkości i różu. Postanowiłam, że to moja ostatnia wizyta na zakupach ciuchowych dla Młodej przed powrotem na etat, zresztą VAT podwyższają na ciuszki niemowlęce od stycznia.

reklama
Kasia ja mam podobne pojemniczki do mrozenia owocow, lodu itp. Jedne byly do doopy, bo z twardego plastiku i jak cos plynnego przymarzlo to ciezko bylo wyciagnac i kilka otworow podziurawilam nozem. Drugi pojemnik byl z silikonowym dnem ( otworki w ksztalcie kisci banankow) i wszystko fajnie wyskakuje.

Do góry