reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

reklama
jestem zupelnie zielona w tym temacie, ani u znajomych ani u rodziny nigdy nie wiedzialam takiego ustrojstwa, a jednak chcialabym sobie cos takiego sprawic, ta kawe w tym ekspresie robi sie z takiej normalnej sypanej kawy?? a moza tak sobie zrobic goraca czekolade?? bo ze mleko mozna spienic to widze

ja odkąd mam ekspres innej kawy nie wypiję:) Robi się ją szybciej niż zagotowanie wody w czajniku. Wsypujesz tak taką zwykłą kawę sypaną, chyba że masz wypasiony ekspres, który sam mieli ziarnistą. Taka jest najlepsza! A czy czekoladę możesz zrobic to nie wiem, chyba nie. W eksresie powinnaś mieć opcję np capuccino, ale nigdy nie korzystałam z tego. Zawsze robię zwykłą.

aneczka my też mamy saeco i kawa rewelacyjna:tak:roboty dużo nie ma, za każdym razem tylko wsypać kawę do uchwytu i czasem napełnić zbiornik na wodę. Także saeco polecam z czystym sumieniem

o wreszcie pytanie w moim zawodzie :)

to odpowiadam saeco polecam, ewentualnie zelmera troszke gorszy jakosciowo...

zdecydowanie odradzam krupsy srupsy kapsułkowe czy inne badziewie ktore jest bardzo awaryjne a kawa wychodzi za ok 4 5 zł... nie oplaca sie i lepiej juz isc do starbucksa :)

coprawda moj tata ma krupsa ale nie srupsa kapsulkowego i tego mozna polecic no ale to juz wydatek rzedu 7 tysi :( a kawa cudna i zawsze świezo mielona

a w tych kapsulkach nie wiadomo co do konca jest i nie jest zbyt smaczne :-)

Ironia - dobrze wiedzieć, że jesteś ekspertem w temacie :-) Mi się bardzo podobają - wizualnie - ekspresy Tchibo. A ja dziś kupiłam 3 pary spodenek i jedną spódniczkę dżinsową dla Młodej w second handzie. Rzeczy z tego rodzaju materiału jeszcze jakoś wyglądają używane bo pozostałe to w wiekszości takie byle co - sprane, rozciągnięte, zmechacone :zawstydzona/y:

aneczka ja co prawda mam ciśnieniowy ze zbiornikiem na kawę ziarnistą i młynkiem ale opcję wsypania już gotowej mielonej kawy też mam i taka jak Traschka nie pijamjuż innej kawy niż tej z ekspresu odkąd go kupiliśmy (swoja drogą był to jeden z pierwszych zakupów dzieciowych - Tomek stwierdził jeszcze jak byłam w ciąży że jak Mała nie będzie spała w nocy to On bez dobrej kawy nie da rady więc kupił a tak na prawdę to wiem że już od dłuższego czasu chodził za nim taki ekspres ale szukał uzasadnienia dla takiego wydatku :))
A tych kapsułkowych tak jak Ironia, nie polecam - wychodzi drogo i niesmacznie, znajomi ostatnio mówili że już bardziej im smakuje taka zwykła rozpuszczalna niż ta z kapsułek...

To tez moj rewir (jestem hotelarzem, a przez rok pracowalam jako baristka). Takze odradzam kapsulki (sama chemia), a nawet padsy (bo nie mozna ustawic wlasnej mieszanki i mocy kawy). Ja mam teraz Tchibo Espresso Comfort i jestem bardzo zadowolona, przypomina ten Saeco. Ten ma nawet funkcje automatycznego spieninia mleka (nie kazdy to potrafi recznie). Nie ma to jak kremowa kawa z pianka :-D

reklama
Do góry